Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 10:28

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρώτη μεταγραφή ο Ελιβέλντο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρώτη μεταγραφή ο Ελιβέλντο

Με τα χρώματα της “Μαύρης Θύελλας” θα αγωνίζεται από τον Ιανουάριο ο Ελιβέλντο.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ βρισκόταν από την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα και χθες πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για να τελειώσει και το τυπικό σκέλος της μεταγραφής, για την οποία είχε γράψει η “Ε” τη Δευτέρα.

Ο Ελιβέλντο Ριμπέιρο Ντάντας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αποτελεί το πρώτο χειμερινό απόκτημα για τη μεσσηνιακή ομάδα, που θα ενισχυθεί περισσότερο προκειμένου να πανηγυρίσει στο φινάλε την άνοδο.
Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε Βραζιλία, Λιθουανία, Ισραήλ, Λετονία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, ενώ τελευταία του ομάδα, ήταν η Αναγέννηση Καρδίτσας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ελιβέλντο Ριμπέιρο Ντάντας. Είναι 31 ετών. Γεννημένος (2-1-92) στην περιοχή Παρανά και έχει ύψος 1.70. Αγωνίζεται σαν ακραίος επιθετικός και στις δύο πλευρές και διακρίνεται για την ταχύτητα του και τις διεισδύσεις του.
Από 23 ετών αγωνίζεται σε ομάδες της Ευρώπης όπως οι Ζαλγκίρις, ΠεταΤίκβα, Ταράζ και Πενεβέζις. Την περίοδο 22-23 ήρθε στην Ελλάδα και φόρεσε την φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας 15 φορές, έχοντας σημειώσει και δύο τέρματα. Την φετινή αγωνιστική περίοδο είχε τρεις συμμετοχές με την ομάδα της Θεσσαλίας, από την οποία αποχώρησε λόγω οικονομικής φύσεως θεμάτων.Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την Μαύρη Θύελλα να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ”.
Ο Ελιβέλντο ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Φλαμένγκο και έγινε επαγγελματίας το 2012 στην βραζιλιάνικη Ιμπεριάλ, ενώ πέρασε ως δανεικός από την Καμποφριένσε και από το 2013 που πήρε μεταγραφή στην Εκράνας της Λιθουανίας, παίζει στην Ευρώπη. Στα αξιοσημείωτα ότι με τη Ζαλγκίρις, όπου έπαιξε μετά την Εκράνας, πήρε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τρία Σούπερ Καπ.

Ο Κουκούλας σφυρίζει στο “Ελ Πάσο

Ο Παναγιώτης Κουκούλας από τη Λέσβο, ορίστηκε να διαιτητεύσει το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στον β’ όμιλο της Super League 2 ανάμεσα στη δεύτερη Καλλιθέα και την τρίτη Καλαμάτα, την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στο “Ελ Πάσο”. Βοηθοί του θα είναι οι Καλαμπόκης από την Αιτωλοακαρνανία και Θανασιάς από την Ηπειρο και τέταρτος διαιτητής ο Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων).