Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 13:14

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Πικρό φινάλε στο ντέρμπι (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Πικρό φινάλε στο ντέρμπι (βίντεο)

Με... άδεια χέρια έφυγε χθες από το "Ελ Πάσο" η Καλαμάτα, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα στη σεζόν με 1-0 από την Καλλιθέα στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στον β' όμιλο της Super League 2.

Την ίδια ώρα τα Χανιά έχαναν με το ίδιο σκορ από την Ηλιούπολη και έτσι η Καλλιθέα ανέβηκε στην πρώτη θέση, με τη "Μαύρη Θύελλα" να υποχωρεί στην τέταρτη. Η μεσσηνιακή ομάδα δέχτηκε στο 86' από τον Μαρόττα, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και απέχει πλέον 4 βαθμούς από την πρώτη θέση, έχοντας ηττηθεί και στα τρία ντέρμπι με τους ανταγωνιστές της για τον τίτλο (Χανιά, Ιωνικό, Καλλιθέα) αλλά και από τον Διαγόρα Ρόδου, που έχει τους ίδιους βαθμούς με την Καλαμάτα και ισοβαθμούν στην 4η θέση.

Το χθεσινό ντέρμπι είχε λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ, όπερ και εγένετο, με τις τελικές προσπάθειες να είναι μοιρασμένες (7-7), όπως σχεδόν και η κατοχή της μπάλας (51-49 υπέρ των γηπεδούχων). Η Καλλιθέα απείλησε πρώτη στο 5ο λεπτό, όταν ο Λουκίνας με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ντεμέτριους που πλάσαρε με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιαννίκογλου.
Στο 11' η Καλαμάτα άγγιξε το γκολ, με το σουτ του Μπαράλες μέσα από την περιοχή να βρίσκει στο δοκάρι, έπειτα από τακουνάκι του Ρόβα.
Αμφότερες οι ομάδες πρόσεχαν τα μετόπισθεν και άλλη κλασική ευκαιρία δεν καταγράφηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημίχρονου.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με το συρτό σουτ του Μουστακόπουλου στο 33' που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο β' μέρος, η πρώτη ευκαιρία ήταν για την Καλαμάτα, με τον Ακόστα να βρίσκεται με την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Κότσαρης.
Στο 62' από ωραία ατομική ενέργεια του Ντεμέτριους, ο νεοεισελθών Τσιντώνης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιαννίκογλου κράτησε το μηδέν.
Ο Μάκης Χάβος φρέσκαρε στο 70' την επίθεση με τους Αρναρέλλη και Πασά αντί των Ρόβα και Μπαράλες, με τον Αρναρέλλη να σουτάρει ψηλά άουτ στο 74'.
Στο 82' ήρθε και η τρίτη κίνηση από τον πάγκο, που ήταν αναγκαστική, καθώς ο Αρίμπας αισθάνθηκε ενοχλήσεις και στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κωστούλα, έπαιξε για τα τελευταία λεπτά ο Δημόπουλος. Η Καλαμάτα φαινόταν να έχει συμβιβαστεί με την ισοπαλία και το πλήρωσε σε μια στημένη φάση.

Φωνές για οφσάιντ στο γκολ

Στο 86' ο Ματίγια έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Λουκίνας πήρε την κεφαλιά - πάσα στο β' δοκάρι και ο προωθημένος Μαρόττα με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 1-0.
Ενα γκολ που σηκώνει συζήτηση. Αφενός γιατί ο Λουκίνας φαίνεται να βάζει τα χέρια στην πλάτη του Μόζερ και αφετέρου γιατί ο σκόρερ ενδέχεται να είναι σε αντικανονική θέση. Στη Super League 2 όμως δεν υπάρχει Var και γραμμές για να δώσουν τις απαντήσεις σε αυτή την οριακή φάση, που στέρησε από την Καλαμάτα ένα βαθμό. Η μεσσηνιακή ομάδα στο χρόνο που απέμεινε δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να απειλήσει την εστία της Καλλιθέας, που κράτησε το προβάδισμα και απολαμβάνει πλέον τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κότσαρης, Μαρόττα, Μεχίας, Μανθάτης (85' Ποζατζίδης), Μπουλούλης, Σίλβα (62' Τσιντώνης), Ματίγια, Κυνηγόπουλος (85' Ρομαό), Μουστακόπουλος (75' Βασιλόγιαννης), Ντεμέτριους, Λουκίνας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Μόζερ, Αρίμπας (82' Δημόπουλος), Ρόβας (70' Αρναρέλλης), Τάτος, Ακόστα, Βαλεριάνος, Κωστούλας, Μπαράλες (70' Πασάς), Παπατόλιος, Ματέους Αλβες.

 Χάβος: "Θέλω να ξαναδώ τη φάση του γκολ"

Στη φάση που έκρινε το ντέρμπι, στάθηκε ο Μάκης Χάβος, μετά τη λήξη του αγώνα με την Καλλιθέα. Ο προπονητής της Καλαμάτας δήλωσε ότι θέλει να ξαναδεί τη φάση, καθώς είναι πιθανό ο σκόρερ να είναι σε αντικανονική θέση. Αναλυτικά ο Μάκης Χάβος δήλωσε: "Eγινε ένα παιχνίδι νευρικό και από τις 2 ομάδες με πολλές μονομαχίες και δύναμη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λίγες ευκαιρίες. Θέλω να ξαναδώ τη φάση του γκολ. Έχω την εντύπωση ότι δεν υπήρχε φάουλ στον Ακόστα. Πιθανολογώ μάλιστα ότι είναι και οφσάιντ. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Είναι πολύ μεγάλο κρίμα ότι δεχθήκαμε γκολ στο 86 από στημένη φάση. Επαναλαμβάνω θέλω να δω ξανά αυτή τη φάση. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β στην έδρα μας.".