Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 16:27

ΕΡΑΝΗ - Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ 2-0: Πρώτη νίκη για τους πράσινους με Καραμπέτσο

Γράφτηκε από τον
ΕΡΑΝΗ - Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ 2-0: Πρώτη νίκη για τους πράσινους με Καραμπέτσο

Την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής κατέκτησε χθες η Εράνη που επικράτησε με 2-0 της Μυκόνου για την 14η αγωνιστική!

Μια ιστορική νίκη για την ομάδα των Φιλιατρών, μιας και είναι η πρώτη της στη Γ’ εθνική κατηγορία, μετά από τριάντα χρόνια που επέστρεψε σε αυτή!
Η φιλιατρινή ομάδα πήρε το παρθενικό τρίποντο χάρις σε δύο γκολ που πέτυχε ο Μάριος Καραμπέτσος στο 4' και το 43' με ισάριθμα σουτ!
Ετσι η Εράνη ξεκόλλησε από τους δύο βαθμούς και βλέπει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία, μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο πρώτος γύρος και έχει πολλά παιχνίδια ακόμη μπροστά της.
Οι πράσινοι λοιπόν έσπασαν το… ρόδι και μάλιστα απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, με μεγάλο μπάτζετ.
Το παιχνίδι διεξήχθη χθες το πρωί στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών και οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, δείχνοντας πως ήταν αποφασισμένοι για το τρίποντο.

Προβάδισμα στο 4’

Ετσι μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ με σουτ του Καραμπέτσου μέσα από την μικρή περιοχή. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Θοδωρή Γιακαλή που κέρδισαν κατά κράτος τις μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έψαξαν και για δεύτερο τέρμα. Στο 19’ η Μύκονος απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Παπαδόπουλος με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα σύριζα άουτ.

Ακυρώθηκε γκολ του Ηλιόπουλου

Στο 25’ ο Ηλιόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του επιθετικού της Εράνης.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και στο 33’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ύστερα από λάθος του Φαρμάκη, ο Ηλιόπουλος κέρδισε την μπάλα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Το 2-0 στο 43’ ύστερα
από έξοχο συνδυασμό

Το δεύτερο γκολ που δικαιούταν βάση εμφάνισης η Εράνης ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 43’…
Ο Ηλιόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Κωνσταντόπουλος άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Καραμπέτσος με πλασέ έγραψε το 2-0.
Το προβάδισμα πλέον ήταν ξεκάθαρο για τη φιλιατρινή ομάδα που έπρεπε απλά να το διαχειριστεί σωστά στο δεύτερο μέρος.

Πράγματι οι πράσινοι δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έλεγξαν τον ρυθμό και πανηγύρισαν στο φινάλε την πρώτη τους νίκη, που μπορεί να άργησε αλλά ήρθε στην 14η αγωνιστική.
Μάλιστα στο 88’ λίγο έλειψε η Εράνη να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Μπάρκας βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και έπιασε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ Ντούνης μπλόκαρε.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κεφίλης (Κορίνθου), με βοηθούς τους Κλεπετσάνη και Οικονόμου από τον ίδιο σύνδεσμο.
ΕΡΑΝΗ (Θοδωρής Γιακαλής): Σαββίδης, Καπλάνης, Μπινιώρης, Τσερπές, Μπουρδέκας, Πέππας, Κωνσταντόπουλος (88’ Σινάνι), Ηλιόπουλος (74’ Μπάρκας), Καραμπέτσος (88’ Φλαριώτης), Γκεβόρι (73’ Στραβάκος), Δημητρίου.
Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ (Χαράλαμπος Παναγούλης): Φαρμάκης (46’ Ντούνης), Σπυρόπουλος, Κέμπε, Αρκούδας, Ιωσηφίδης, Τράκας, Σγκούρι, Πινέιρο (75’ Παπαθανασίου), Μουρίκι, Πάγια (46’ Ράγια), Παπαδόπουλος (46’ Καλόγερας).