Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 10:17

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Νίκες με τους αδύναμους, ήττες στα ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Νίκες με τους αδύναμους, ήττες στα ντέρμπι

Στην τέταρτη θέση (μαζί με τον Διαγόρα) βρίσκει την Καλαμάτα το φινάλε του πρώτου γύρου στο νότιο όμιλο της Super League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα" γνώρισε την Κυριακή στα τελευταία λεπτά, την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την Καλλιθέα, που πήρε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, μετά την ήττα των Χανίων με το ίδιο σκορ από την Ηλιούπολη, η οποία αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση. Η Καλλιθέα έχει 23 βαθμούς, τα Χανιά 22, η Ηλιούπολη 20 και η Καλαμάτα με τον Διαγόρα από 19 βαθμούς.
Η μεσσηνιακή ομάδα στο πρώτο μισό της κανονικής σεζόν, μετρά 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες, τις περισσότερες από τους "μνηστήρες" του τίτλου.

Η "ακτινογραφία" του α' γύρου

Η Καλλιθέα έχει δύο, τα Χανιά και ο Ιωνικός από τρεις,, ενώ η Ηλιούπολη με μπάτζετ, που δεν συγκρίνεται με τη "Μαύρη Θύελλα" και χωρίς βλέψεις πρωταθλητισμού, έχει ηττηθεί επίσης τρεις φορές, όπως και ο νεοφώτιστος Γιούχτας, που μετέχει για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία.
Ο νεανικός Ολυμπιακός Β' μετρά μόνο μια ήττα και αν δεν ξεκινούσε με -10 βαθμούς το πρωτάθλημα, θα ήταν σήμερα στο -1 από την Καλαμάτα και σε τροχιά πλέι οφ. Διότι ως γνωστόν ο τίτλος θα κριθεί στους έξτρα αγώνες που θα ακολουθήσουν μετά το πέρας των 22 αγωνιστικών (στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την πρώτη έως την πέμπτη θέση).
Η πορεία της Καλαμάτας στις 11 πρώτες αγωνιστικές κρίνεται λοιπόν από μέτρια έως κακή, με δεδομένο ότι έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ και μπάτζετ της κατηγορίας και δεν έχει κερδίσει στα μισά σχεδόν παιχνίδια! Για την ακρίβεια έχει ηττηθεί σε όλα τα ντέρμπι και έχει κερδίσει τις ομάδες που βρίσκονται από τη μέση και κάτω, με εξαίρεση την Ηλιούπολη, που στοχεύει ωστόσο στην άνετη παραμονή.
Η "Μαύρη Θύελλα" ηττήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο με 2-0 από τα Χανιά, στη Νεάπολη με 3-2 από τον Ιωνικό, στο "Ελ Πάσο" με 1-0 από την Καλλιθέα, ενώ έχει χάσει εντός έδρας με 1-2 και από τον Διαγόρα Ρόδου. Στον πρώτο γύρο έδωσε έξι παιχνίδια στο γήπεδό της, κερδίζοντας τα τέσσερα και πέντε εκτός, όπου έκανε δύο διπλά στις πρώτες τρεις αγωνιστικές και έκτοτε έχει πάρει μόνο ένα βαθμό.
Συγκεκριμένα, νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό Β' και στο Αιγάλεω την ομώνυμη ομάδα, που βρίσκονται σήμερα στην 8η και στην 9η θέση, αντίστοιχα. Εχασε, όπως προαναφέραμε, από τον 6ο με ένα ματς λιγότερο (όπως και το Αιγάλεω) Ιωνικό, έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Β'' και προχθές ηττήθηκε από την Καλλιθέα, από την οποία είχε χάσει στα πέναλτι και στο Κύπελλο Ελλάδας.
Εντός έδρας κέρδισε κατά σειρά Γιούχτα, Ηλιούπολη, Τηλυκράτη, Παναχαϊκή και έχασε από Χανιά και Διαγόρα.
Συνοψίζοντας, οι έξι νίκες της Καλαμάτας έχουν έρθει είναι κόντρα σε υποδεέστερες ομάδες. Η Παναχαϊκή δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, το Αιγάλεω και ο Τηλυκράτης μετρούν μόνο δύο τρίποντα και φαίνεται ότι θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός Β'. Ο νεοφώτιστος Γιούχτας είναι πιο ψηλά λόγω της έδρα του (3 νίκες, 3 ισοπαλίες) και η Ηλιούπολη είναι μεν ευχάριστη έκπληξη, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μπει και στα πλέι οφ. Εκεί όπου αναμένεται να είναι η Καλαμάτα, η Καλλιθέα, τα Χανιά, ο Ιωνικός και λογικά Διαγόρας ή Ηλιούπολη. Κάτι που σημαίνει ότι κάθε αγωνιστική θα έχουμε ντέρμπι.
Η "Μαύρη Θύελλα" μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ένα και αν δεν αλλάξει αυτό, δεν μπορεί να ελπίζει σε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο δεύτερο γύρο θα υποδεχτεί στο Στάδιο τους δύο από τους τρεις ανταγωνιστές για τον τίτλο, Ιωνικό και Καλλιθέα και θα παίξει στην Κρήτη με τα Χανιά. Αυτό είναι και το πρώτο χρονικά ντέρμπι (15η αγωνιστική) και οφείλει να πάει χωρίς άλλες απώλειες. Τα τρία επόμενα παιχνίδια είναι άλλωστε με θεωρητικά βατούς αντιπάλους, κόντρα στους οποίους είχε κάνει το "3 στα 3" στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό Β', τον Γιούχτα και το Αιγάλεω, με μοναδική έξοδο αυτή στον Γιούχτα. Με άλλα λόγια η επόμενη τετράδα περιλαμβάνει δύο εντός έδρας παιχνίδια και δύο ταξίδια στην Κρήτη.

Τα αποτελέσματα της Καλαμάτας στον πρώτο γύρο

1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός Β’ – Καλαμάτα 1-4
2η αγωνιστική: Καλαμάτα – Γιούχτας 3-1
3η αγωνιστική: Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-3
4η αγωνιστική: Καλαμάτα – Χανιά 0-2
5η αγωνιστική: Καλαμάτα – Ηλιούπολη 2-0
6η αγωνιστική: Ιωνικός – Καλαμάτα 3-2
7η αγωνιστική: Καλαμάτα – Τηλυκράτης 3-0
8η αγωνιστική: Καλαμάτα – Διαγόρας 1-2
9η αγωνιστική: Ολυμπιακός Β’ – Καλαμάτα 0-0
10η αγωνιστική: Καλαμάτα – Παναχαϊκή 1-0
11η αγωνιστική: Καλλιθέα - Καλαμάτα 1-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγωνιστικές)
1. Καλλιθέα 14-7 23
2. Χανιά 18-8 22
3. Ηλιούπολη 10-8 20
4. Διαγόρας Ρόδου 13-11 19
-. Καλαμάτα 19-11 19
6. Ιωνικός 14-12 15
7.Γιούχτας 11-10 14
8. Παναθηναϊκός Β’ 8-18 9
9. Αιγάλεω 4-12 8
-. Ολυμπιακός Β’ 17-9 8
-. Τηλυκράτης 9-20 8
12. Παναχαϊκή 7-16 5
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς.
* Ιωνικός και Αιγάλεω έχουν ένα ματς λιγότερο.