Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 13:15

Ανακοίνωση των φίλων της Μεθώνης για τα ματς δίχως κόσμο στη Super League

Γράφτηκε από τον
Ανακοίνωση των φίλων της Μεθώνης για τα ματς δίχως κόσμο στη Super League

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλοι της Μεθώνης σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγονται για δύο μήνες τα ματς της Super League δίχως κόσμο, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Οι “Alcoholics Club 2009” στέκονται απέναντι σε αυτή την απόφαση,
την καυτηριάζουν και θεωρούν πως για κάποια μεμονωμένα περιστατικά “τσουβαλιάζονται” όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Είσαστε ανίκανοι, υποκριτές και άβουλοι.
Δεν υπάρχει βούληση από τους αρμόδιους για να τερματιστεί η βία γιατί έρχεται σε αντιδιαστολή με τα συμφέροντά τους και των κολλητών τους.
Είμαστε υπέρ της υγιούς οπαδικής κουλτούρας, υπέρ της καζούρας, υπέρ της αντιπαλότητας, υπέρ του αθλητισμού ως μέσο διασκέδασης και τέρψης της επιθυμίας του κόσμου στη ψυχαγωγία, την διασκέδαση και το θέαμα.
Είμαστε κατά της βίας, κατά της υποκρισίας, κατά του τσουβαλιάσματος των φιλάθλων και κατά της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και των φιλάθλων κι οπαδών.
Η λογική του «πονάει χέρι - κόβω χέρι» δεν είναι λύση.
Η εύκολη λύση για εσάς είναι να δαιμονοποιήσετε τον οπαδισμό για να καλύψετε την ανικανότητα σας.
Για κάποια μεμονωμένα περιστατικά, τσουβαλιάζετε τα πάντα.
Κλείνετε και πάλι τα γήπεδα και στερείτε από τον κόσμο την διασκέδαση του.
Δηλαδή σ’ ένα πέταλο με χιλιάδες οπαδούς θεωρείτε πως είναι όλοι παραβατικοί κι εγκληματίες;
Τι σας φταίνε οι υγιείς οπαδοί; Τι σας φταίνε οι χιλιάδες φίλαθλοι;
Τι σας φταίει η επιχειρηματικότητα και η οικονομία που κινείται γύρω από τον αθλητισμό;
Τι σας φταίνε οι χιλιάδες αθλητές που μετά την περίοδο της πανδημίας βιώνουν ακόμα μια σεζόν με άδεια γήπεδα;
Μπορεί το βασικό μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση να αφορά τα γήπεδα της επαγγελματικής superleague 1, κάνεις όμως δεν εγγυάται πως αυτό το άχρηστο μέτρο δεν μπορεί να επεκταθεί σε οποιονδήποτε αθλητικό χώρο.
Για όσους σκέφτονται πως αυτά μπορεί να μην είναι σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας μας, έχετε σκεφτεί πόσοι ασχολούνται μόνο και μόνο με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του Νομού μας;
Μόνο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ο Νομός Μεσσηνίας έχει περί τα 60 σωματεία, επί το λιγότερο 17 αθλητές, δηλαδή 1020 άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με το αντικείμενο. Χωρίς να υπολογίζουμε προπονητές, παράγοντες και φίλους των ομάδων.
Και μιλάμε μόνο για το άθλημα του ποδοσφαίρου.
Αν δεν είναι αυτό κοινωνικό ζήτημα, τι είναι;
Τα μέτρα που εξαγγείλατε και όμοια τους που εξαγγέλλετε μετά από κάθε θλιβερό περιστατικό μας φαίνονται σαν ένα επαναλαμβανόμενο κακόγουστο αστείο.
Όταν θελήσετε όντως να εξαλείψετε την βία, μπορεί να πάρετε τα μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση και θα μας βρείτε συμπαραστάτες. Μέχρι τότε ευχόμαστε να μην έχουμε άλλα θύματα της τυφλής βίας και της αισχρής ανικανότητας σας.
Για τα πάντα κατηγορείτε τον οπαδισμό. Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στον αθλητισμό. Αυτή είναι η θέση μας ως μια ανεπίσημη, ρομαντική οπαδική και ίσως και λίγο τρολλ ομάδας”.