Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 12:13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' 0-0: Νέα γκέλα με απογοητευτική εμφάνιση

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' 0-0: Νέα γκέλα με απογοητευτική εμφάνιση

Ετσι δεν πάει... πουθενά. Η Καλαμάτα ήταν απογοητευτική το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό Β' και έμεινε στο 0-0, χάνοντας δύο ακόμα βαθμούς στη μάχη του τίτλου στη Super League 2.

Αυτή ήταν η τρίτη απώλεια βαθμών στο Δημοτικό Στάδιο (είχαν προηγηθεί ήττες από Χανιά και Διαγόρα Ρόδου) και η έκτη σε 12 αγώνες!
Η "Μαύρη Θύελλα" μετά την ήττα στο ντέρμπι από την πρωτοπόρο Καλλιθέα, ήθελε μόνο νίκη, αλλά έμεινε και πάλι άσφαιρη κόντρα σε έναν αντίπαλο, που είχε 8 ήττες σε 11 αγωνιστικές και εκτός έδρας μετρούσε πέντε σερί ήττες (είχε κερδίσει μόνο την Παναχαϊκή την δεύτερη αγωνιστική). Γι' αυτό και στο φινάλε ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα του λιγοστού κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο.
Η Καλαμάτα είχε χαμένο πέναλτι με τον Μπαράλες στο 20', αλλά η εμφάνιση της, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κακή. Ενδεικτικό ότι μέχρι το 70' δεν είχε κάνει φάση και στο δεύτερο ημίχρονο έχει να επιδείξει μόνο δύο ευκαιρίες με Μπαράλες και Ρόβα.

Οχι, ότι στο πρώτο ημίχρονο έχανε τη μία ευκαιρία, μετά την άλλη (το πέναλτι του Μπαράλες και δύο κεφαλιές του Παπατόλιου οι φάσεις της).
Πολλοί παίκτες, όπως οι Μπαράλες, Ακόστα, Τάτος, βρέθηκαν σε κακή μέρα, ενώ δεν βοήθησαν ούτε οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όπως είπε και ο Μάκης Χάβος.
Ο προπονητής της Καλαμάτας τόνισε ακόμα στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά αισιοδοξεί ότι με τις μεταγραφές και τη δουλειά, αυτό θα λυθεί. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και όλα θα κριθούν άλλωστε στα πλέι οφ, αλλά για να ελπίζει η Καλαμάτα θα πρέπει να μην επαναλάβει εμφανίσεις, όπως αυτή με τον νεανικό Παναθηναϊκό Β', τον οποίο είχε κερδίσει άνετα με 4-1 στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Χθες όμως δεν βρήκε το γρήγορο γκολ που θα ξεκλείδωνε την άμυνα και όσο περνούσε η ώρα, μεγάλωνε ο εκνευρισμός και είχε ως συνέπεια να γίνουν πολλά λάθη.

Χαμένο πέναλτι από Μπαράλες στο 20'

Ολα πάντως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αν ο Μπαράλες νικούσε από τα 11 βήματα τον Μαργκόνο, στο πέναλτι που κέρδισε στο 20' ο Ακόστα από τον Τουρκοχωρίτη.
Ο Αργεντινός επιθετικός εκτέλεσε άσχημα και ο γκολκίπερ απέκρουσε στην αριστερή του πλευρά και στη συνέχεια ο Αρναρέλλης κατάφερε εξ επαφής να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

Διπλή δηλαδή ευκαιρία για την Καλαμάτα, που στο 41' άγγιξε και πάλι το γκολ με την κεφαλιά του Παπατόλιου (από σέντρα του Κατάλντι) που απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ Β'.

Από το κόρνερ ο Παπατόλιος πήρε και πάλι την κεφαλιά, για να αποκρούσει ξανά ο Μαργκάνο και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαράλες σούταρε πάνω σε σώμα αμυντικού. Ετσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Αργή και προβλέψιμη

Με το ξεκίνημα του β' μέρους ο Δημόπουλος μπήκε στη θέση του τραυματία Κωστούλα και έπαιξε στόπερ μαζί με τον Αρίμπας, ενώ στο 55' ο Χάβος έβαλε και τους Ρόβα, Ματέους, αντί των Παπατόλιου και Αρναρέλλη, για να φρεσκάρει τον άξονα και τις πτέρυγες.
Η Καλαμάτα είχε την κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός Β' περίμενε στο μισό γήπεδο, αλλά το παιχνίδι των γηπεδούχων ήταν προβλέψιμο και αργό. Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 70' για να καταγραφεί φάση. Ο Ρόβας από αριστερά έστρωσε την μπάλα στον Μπαράλες, που μόνος μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Αποβλήθηκε ο Δημόπουλος

Στο 71' ο Ακόστα από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Ρόβας ανενόχλητος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ. Ο ίδιος παίκτης προσπάθησε στο 76' να περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, δίχως όμως να καταφέρει σε φάση διαρκείας στην περιοχή και το 0-0 δεν άλλαξε.
Το μόνο που διαφοροποιήθηκε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς στο 90' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Γιαννουκά, ο Δημόπουλος, ο οποίος τράβηξε τον Φουρτάδο που έφυγε στην αντεπίθεση. Ετσι θα απουσιάσει από το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Γιούχτα.
* Το παιχνίδι παρακολούθησαν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Εργκους Κάτσε και Μανώλης Τζανακάκης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννίκογλου, Ραπόζο, Κωστούλας (46' λ.τρ. Δημόπουλος),, Αρίμπας, Βαλεριάνος, Κατάλντι (84' λ.τρ. Καραφκούνης), Παπατόλιος (55' Ματέους Αλβες), Τάτος, Ακόστα, Αρναρέλλης (55' Ρόβας), Μπαράλες (78' Πασάς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Μαργκόνο, Σιδεράς, Φικάι, Μαρτίνης, Κυριόπουλος (71' λ.τρ. Αθανασακόπουλος), Φουρτάδο, Κρυπαράκος, Σαρδέλης (74' Προδρομίτης), Τουρκοχωρίτης, Καραμπάς, Λιούμης (74' Νταμπίζας)

Τρίτη μεταγραφή ο Τζανακάκης

Τον 31χρονο αμυντικό του Ιωνικού Μανώλη Τζανακάκη απέκτησε η Καλαμάτα, φθάνοντας τις τρεις μεταγραφές και έπεται συνέχεια. Ο Τζανακάκης έρχεται για να δώσει λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας, έχοντας παραστάσεις από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Κύπρο. Θυμίζουμε ότι η μεσσηνιακή ομάδα έχει αποκτήσει ακόμα τον Βραζιλιάνο εξτρέρμ Ελιβέλντο Ριμπέιρο Ντάντας και τον Αλβανό αμυντικό μέσο Εργκους Κάτσε. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη συμφωνία με τον Τζανακάκη αναφέρει: "Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Μανώλη Τζανακάκη. Είναι 31 ετών(30-4-92) με ύψος 1.78 και αγωνίζεται στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εργοτέλη και το 2013 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Δόθηκε δανεικός στην ομάδα που τον ανέδειξε και το 2015 αγωνίστηκε στην Ανόρθωση. Η τριετία 2016-19 ήταν πολύ καλή φορώντας την φανέλα του ΑΡΗ σε 64 παιγνίδια και έχοντας σκοράρει δύο φορές. Στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα του Παναιτωλικού και της Ξάνθης, ενώ πέρυσι επέστρεψε στην Κύπρο για την ομάδα της Καρμιώτισσας. Την φετινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε στον Ιωνικό από τον οποίο έμεινε ελεύθερος. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει το στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ".

Χάβος: "Δεν χάνω την πίστη μου στην ομάδα"

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με γκέλα το δεύτερο γύρο, αλλά ο Μάκης Χάβος είναι αισιόδοξος ότι με τη δουλειά και τις μεταγραφές, θα έρθουν καλύτερες μέρες. Στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός της Καλαμάτας είπε: "Είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα, όπως και όλος ο κόσμος. Ξέραμε ότι θα βρούμε μια ομάδα που θα αμυνθεί με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα σε αυτό το πλάνο, να πάρουμε συνδυαστικό παιχνίδι από τα πλάγια, αλλά και από τον άξονα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο τα παιδιά προσπάθησαν και αυτά που είπαμε, τα έκαναν πράξη, αλλά ήμασταν άτυχοι με το πέναλτι, όπως και κάποιες ευκαιρίες που χάσαμε. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο δίκαιο να ανοίγαμε το σκορ και θα άλλαζαν όλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε με τα παιδιά, αλλά ήρθε μια απίστευτη νευρικότητα, όσο δεν μπαίνει το γκολ Kάναμε πολλά αβίαστα λάθη, αλλάξαμε τον σχηματισμό, παίξαμε με δύο φορ. Παρόλο που είχαμε 2δύο ευκαιρίες με Μπαράλες, Ρόβα, δεν ήρθε το γκολ. Και οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου, είναι ένα πράγμα που με προβληματίζει πάρα πολύ". Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, φέραμε κάποια παιδιά, θα έρθουν και άλλοι παίκτες και είμαι αισιόδοξος, παρά το άσχημο αποτέλεσμα. Δεν χάνω την πίστη μου στην ομάδα ".Σε ερώτηση αν τον προβληματίζει περισσότερο η εμφάνιση από την ισοπαλία, απάντησε "Και το αποτέλεσμα, γιατί και με μισό μηδέν πρέπει να κερδίζεις. Στο πρώτο ημίχρονο η εμφάνιση ήταν καλή, στο δεύτερο δεν ήταν". Σημείωσε ακόμα ότι η ομάδα έχει εμφανές πρόβλημα στα τελευταία 16 μέτρα και πως αναμένονται νέες μεταγραφές αυτές τις μέρες..