Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 17:45

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Νίκη αφιερωμένη στον Ηλία Λουκαρέα

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Νίκη αφιερωμένη στον Ηλία Λουκαρέα

Η Μάνη νίκησε χθες 2-1 με ανατροπή την Κυπαρισσία και παρέμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' τοπικής μετά από 11 αγωνιστικές.

Η νίκη αυτή ήρθε λίγες ώρες πριν από την είδηση του θανάτου του Ηλία Λουκαρέα και όπως ήταν λογικό διοίκηση, τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές την αφιέρωσαν στη μνήμη του "πατέρα" αυτής της ομάδας.

Αυτή ήταν η ένατη σερί νίκη για την ομάδα του Πάνου Πολίμου που βρίσκεται στο +2 από τον δεύτερο Μιλτιάδη και μετά τις γιορτές υποδέχεται στο γήπεδο του Κάμπου τον τρίτο της βαθμολογίας Πανθουριακό.
Το τρίποντο ήρθε μάλιστα χάρις σε γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Δημήτρης Κουρούπης και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο ΑΟΚ είχε μείνει
με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οικονομόπουλου. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για την Τριφυλιακή ομάδα, μετά από εκείνη από τον Μιλτιάδη.

Προηγήθηκε στο 2’
με Βλαχόπουλο

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Μανιάτες και προηγήθηκαν 0-1 μόλις στο 2’ όταν ύστερα από σουτ του Θώδη η μπάλα χτύπησε στον Βλαχόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Απάντηση στο 10’ με
πέναλτι του Κ. Πουλάκου

Η απάντηση της ΑΕΜ ήταν άμεση μιας και στο 10’ ο Γλέζος κέρδισε πέναλτι από τον Κύρκο και ο Κ. Πουλάκος από τα 11 βήματα ισοφάρισε σε 1-1.
Η Μάνη είχε καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με τον Κ. Πουλάκο σε δύο φάσεις και με τον Τζανετέα, ενώ η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου απείλησε δύο φορές με τον Βλαχόπουλο.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, με την Κυπαρισσία να προσέχει την άμυνα της και να προσπαθεί να κρατήσει την ισοπαλία.
Στο 70’ ο Παπάς απέκρουσε την κεφαλιά του Μπέρμπερη.
Στο 88’ η Κυπαρισσία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οικονομόπουλου με δεύτερη κίτρινη.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις με Κουρούπη

Τελικά το νικητήριο γκολ ήρθε για την ΑΕΜ στο 94’ με τον Μπέρμπερη να βγάζει τη σέντρα και τον Κουρούπη με κοντινό πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 2-1.
Στη φάση αυτή οι άνθρωποι της Κυπαρισσίας διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα είχε βγει άουτ προτού κάνει τη σέντρα ο Μπέρμπερη.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής αναμέτρησης πως έγινε μόνο μια αλλαγή από τους δύο προπονητές!
Το ματς σφύριξε ο Κομπιλίρης και βοηθοί ήταν οι Τσοπανάκης και Μπαρδής.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κόκκαλης, Χατζηπαναγιώτης, Σπυρέας, Γιαννής, Τζανετέας, Π. Πουλάκος, Αρβανίτης, Γλέζος, Κ. Πουλάκος, Κουρούπης, Μπέρμπερη.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παπάς, Πράνταλος, Οικονομόπουλος, Ζαφείρης, Τζουβάρας (80’ Μιτρόφ), Βλαχόπουλος, Θώδης, Ντιόπ, Σπυρόπουλος, Μπούνας, Κύρκο.