Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 19:14

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-0: Επέστρεψε στις νίκες με Γ. Τσόπελα και Αθανασόπουλο

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-0: Επέστρεψε στις νίκες με Γ. Τσόπελα και Αθανασόπουλο

Στις νίκες επέστρεψε ο Μιλτιάδης μιας και επικράτησε χθες με 2-0 της Κορώνης στο γήπεδο των Γαργαλιάνων, στο τελευταίο παιχνίδι για το 2023.

Η ομάδα του Πύργου δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της έφτασε στο τρίποντο, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Ετσι βρέθηκε μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πάντα στο -2 από την πρωτοπόρο Μάνη, μετά τη νίκη της τελευταίας επί της Κυπαρισσίας.
Από την άλλη η Κορώνη έδειξε καλό πρόσωπο στο χθεσινό ματς απέναντι σε ένα πιο δυνατό αντίπαλο που έχει διαφορετικό στόχο και άφησε ικανοποιημένους τους λίγους φίλους της που την ακολούθησαν στους Γαργαλιάνους.

Δοκάρια με Γεωργιόπουλο και Γ. Τσόπελα

Μόλις στο 2’ η σέντρα σουτ του Δ. Γεωργιόπουλου χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι στο 12’…
Ο εξαιρετικός και χθες Πολίμος έδωσε δεξιά στον Κατσιώλη που έβγαλε τη συρτή σέντρα, οι αμυντικοί έδιωξαν και ο Γ. Τσόπελας πήρε την κεφαλιά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 13’ με το διαγώνιο σουτ του Μουτζούρη να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Μιλτιάδης συνέχισε να υπερέχει και να ψάχνει το γκολ και στο 19’ η κεφαλιά του Μπουτσικάκη από κόρνερ του Τσιγαρίδη έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη ήταν απειλητική στις αντεπιθέσεις και έχασε νέα ευκαιρία στο 21’ με τον Μουτζούρη να δίνει στον Παπαθεοδώρου και άργησε να σουτάρει και όταν το έκανε ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε.

Ανοιξε το σκορ ο Γ. Τσόπελας στο 23’

Οι ασπρόμαυροι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 23’ όταν ο Αν. Τσόπελας εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν καλά και ο Γιάννης Τσόπελας
με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το ημίχρονο δεν σημειώθηκε άλλη φάση.
Στο 41’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Τσουλάκο ο προπονητής της Κορώνης Σπύρος Τσίκινης.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να θέλει ένα ακόμη γκολ για να “κλειδώσει” το τρίποντο.
Στο 58’ ο Βαρβεράκης απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Πολίμου, ενώ επτά λεπτά ο πολύ καλός και χθες Γ. Τσόπελας είχε νέο δοκάρι σε κεφαλιά (οριζόντιο και άουτ).
Η Κορώνη φάνηκε απειλητική με τους Ρουμελιώτη και Παπαθεοδώρου στο δεύτερο μέρος, οι οποίοι όμως δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Με πέναλτι το 2-0 ο Αθανασόπουλος στο 80’

Στο 80’ ο Αθανασόπουλος έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κουτσουμπού, με τον κ. Τσουλάκο να δίνει πέναλτι κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που το θεώρησαν ανύπαρκτο.
Ο Αθανασόπουλος από την άσπρη βούλα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-0, επιστρέφοντας έτσι στα γκολ μετά από δύο αγωνιστικές που ήταν “άσφαιρος”.
Διαιτητής ήταν ο Τσουλακος και βοηθοί οι Η. Μπουρίκας και Γαϊτάνης.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Δ. Γεωργιόπουλος, Γ. Τσόπελας, Μπουτσικάκης, Πολίμος, Οδεμισιώτης, Τσιγαρίδης (75’ Σταθόπουλος), Αθανασόπουλος, Α. Χρονόπουλος (87’ Γ. Χρονόπουλος), Αν. Τσόπελας (75’ Κάππος), Κατσιώλης (88’ Τάρλεφ).
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Καλογερόπουλος, Φέστας, Κουτσουμπός, Τσάνι (43’ λ.τρ. Σαρδέλης), Μουτζούρης, Παπαθεοδώρου, Ρουμελιώτης, Παναγιωτόπουλος, Ψυχογιάννης (85’ Χοτζόλι), Πεϊδης.