Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 16:01

Παραδόθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελαία

Γράφτηκε από τον
Παραδόθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελαία

Το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελαία, έργο προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, το οποίο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εφαρμογή σχετικής προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί με τον Δήμο Τριφυλίας, παρέδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο εν λόγω γήπεδο έγινε από την Περιφέρεια προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα. Ο κ. Νίκας υπέγραψε επίσης και τη σύμβαση προϋπολογισμού 350.000 ευρώ για το Αθλητικό Κέντρο Κυπαρισσίας, σε χώρο 6.785 τ.μ. που αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παραχωρήθηκε δωρεάν για χρήση στον Δήμο Τριφυλίας. Σκοπός είναι η κατασκευή χώρου υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο καλαθοσφαίρισης και γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5) χωρίς θεατές,κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για δημιουργία παιδικής χαράς, χώρο εφήβων με δυναμικά όργανα, χώρο εκγύμνασης και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους αναψυχής.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΤΚ Ελαίας Άρης Σκλάβος τόνισε πως εγκαινιάζουν ένα γήπεδο που θεμελιώθηκε το 1960, ευχαρίστησε όλους τους κοινοτάρχες και τους Δημάρχους, αλλά ιδιαίτερα το Δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο και το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Σημείωσε δε ότι το γήπεδο θα χρησιμοποιεί ο ΠΑΟ Καλού Νερού. Τέλος ευχαρίστησε το κ. Νίκα και για τα υπόλοιπα έργα που υλοποιήθηκαν στο χωριό και την περιοχή.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Νίκας τόνισε: «Χαίρομαι γιατί τα τελευταία 4 χρόνια είχα την τιμή να συνεργάζομαι με ένα ανιδιοτελή, τίμιο και ειλικρινή άνθρωπο όπως είναι ο Δήμαρχος σας Γιώργος Λεβεντάκης. Συνεργαστήκαμε και προωθήσαμε έργα 50 εκ. ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας. Είμαι υπερήφανος γιατί τα τελευταία 4 χρόνια, ως Περιφέρεια, κάναμε 10 αθλητικά έργα στη Μεσσηνία, τα δημοτικά στάδια της Καλαμάτας και του Μελιγαλά, τα γήπεδα του Μεσσηνιακού, της ΕΠΣ Μεσσηνίας, κι αυτά στη Σπερχογεία, στο Πλατύ, στην Ελληνοεκκλησιά, στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Σκοπευτήριο των Γαργαλιάνων, φυσικά το γήπεδο της Ελαίας, όπως και το Αθλητικό Κέντρο της Κυπαρισσίας του οποίου τη σύμβαση υπογράψαμε σήμερα. Τα οποία είναι λίγα για τα παιδιά μας και τη νεολαία”.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο γήπεδο της Ελαίας, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι “σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα σε αυτό τον ονειρικό τόπο, το πρώτο βήμα, γιατί αυτό θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο το οποίο θα υποστηρίζει όλη την περιοχή. Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ξέρουν τι δυσκολίες είχαμε. Αλλά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα. Τέτοιο γήπεδο, τέτοιο περιβάλλον δεν υπάρχει πουθενά στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμάς μας ψηφίζεται για να αφήνουμε κάτι πίσω μας, όχι μνημόσυνα και κηδείες και χτυπήματα στη πλάτη και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Χαίρομαι γιατί στο τόπο σας μεγάλα θέματα όπως είναι το κάστρο (Κυπαρισσίας) το λιμάνι Κυπαρισσίας το λιμάνι Μαράθου, ο δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι ,οι παρεμβάσεις στο Κυπαρισσία – Φιλιατρά , το θέμα είναι να αφήνουμε κάτι πίσω μας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε: «Το γήπεδο είναι ένα κόσμημα, έχει ατέλειες και ελλείψεις τις οποίες θα επιδιώξουμε και ευχόμεθα στην καινούργια περιφερειακή αρχή να βρούμε την ίδια ανταπόκριση. Την ανταπόκριση που βρήκα από τον Παναγιώτη Νίκα, τον έχω στην καρδιά μου. Πρώτα από όλα ήταν οι συμβουλές, ότι ώρα τον χρειάστηκα ήταν εκεί. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που θα είμαι μόνος χωρίς αυτόν. Δεν έχω να πω κάτι για τον καινούργιο Περιφερειάρχη, εύχομαι να συνεργαστούμε και να τα πάμε καλά, αλλά για αρχή από το Παναγιώτη Νίκα πήρα πάρα πολλά για τη Τριφυλία που είχε μείνει πολύ πίσω». Καταλήγοντας τόνισε πως ο κόσμος έχει και μνήμη και μυαλό και ξέρει ποιοι αγάπησαν και ποιοι προσέφεραν σε αυτό το τόπο».
Κ.Μπ.