Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 12:48

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ντέρμπι "αιωνίων" απόψε στη Λεωφόρο

Γράφτηκε από τον

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε αυτές, περιλαμβάνονται οι πρώτοι αγώνες στα ζευγάρια Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Άρης, αλλά και οι επαναληπτικοί στα ζευγάρια Βόλος – ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης.

Το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» διεξάγεται με τις δυο ομάδες σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση. Με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στη Λεωφόρο κι ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή του πρωταθλήματος, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, μετά από τη Λαμία, γνώρισε την ήττα και από την ΑΕΚ, μένοντας στο -8 και με τον Κάρλος Καρβαλιάλ – ήδη – να τελεί υπό κρίση.
Στην OPAP Arena, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη, με τις δυο ομάδες να έρχονται από νίκες σε ντέρμπι. Ειδικά για τον «Δικέφαλο», ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση πως κόντρα στις άλλες ομάδες του Big-5 έχει πάρει πια… τον αέρα. Άλλο ματς, βέβαια, αυτό με τους Θεσσαλονικείς που, μετά τον Παναθηναϊκό, «καθάρισαν» και τον ΠΑΟΚ κι ελπίζουν να προλάβουν την τετράδα.
Ο ΠΑΟΚ, που γνώρισε την πρώτη ήττα μετά από 11 σερί θετικά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις (10-1-0), καλείται να υπερασπιστεί στο Πανθεσσαλικό το 1-0 με το οποίο είχε κερδίσει στην Τούμπα τον Βόλο που, με τη σειρά του, έρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες αλλά δεν έχει κάτι να χάσει. Φαβορί για την πρόκριση, τέλος, στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός που έχοντας κερδίσει με 2-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη χρειάζεται απλά να κάνει μια ορθή διαχείριση της υπέρ του κατάστασης.
Ολα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τα κανάλια της Cosmote.
Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:
Σήμερα
15:00 Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης (2-0)
17:00 Βόλος-ΠΑΟΚ (0-1)
19:30 ΑΕΚ-Αρης
21:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
*Στις παρενθέσεις το σκορ του πρώτου αγώνα, όπου αυτός έχει διεξαχθεί.