Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 18:36

Η Χιλή καλοβλέπει το Μουντιάλ του 2030

Γράφτηκε από τον
Η Χιλή καλοβλέπει το Μουντιάλ του 2030

Η Χιλή ενδιαφέρεται να διοργανώσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, όπως μεταδίδουν σήμερα τοπικά ΜΜΕ, την ώρα που η Αργεντινή δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το τουρνουά.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Χιλής, Σέρχιο Χάντουε, ο οποίος επανεξελέγη χθες, δήλωσε ότι η χώρα του έχει μιλήσει στη FIFA για τη διοργάνωση του Μουντιάλ, είτε μόνη της είτε μαζί με την Ουρουγουάη. Στο παρελθόν ο Χάντουε είχε εκφράσει ενδιαφέρον, προκειμένου η Χιλή να «φιλοξενήσει» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, «χτίζοντας» στην εμπειρία από τη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα της επόμενης χρονιάς, καθώς και του Μουντιάλ για παίκτες κάτω των 17 ετών.

Η Αργεντινή φερόταν επίσης ως πιθανή «οικοδέσποινα» για το τουρνουά του 2030, αλλά ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μιγκέλ Άνχελ Σίλβα, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς, με δήλωσεις του στην τοπική εφημερίδα της Χιλής "La Tercera", τόνισε: «Η Αργεντινή δεν σκέφτεται το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Δεν έχουμε καν εξετάσει κάτι τέτοιο ακόμη. Εάν με ρωτάτε συγκεκριμένα, η Αργεντινή δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει αυτό το Μουντιάλ».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα σηματοδοτήσει την συμπλήρωση 100 ετών «ζωής» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη, η οποία διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η Ουρουγουάη «φιλοξένησε» και κατέκτησε το τουρνουά του 1930 και πολλοί θα ήθελαν να δουν την επιστροφή της διοργάνωσης στη Νότια Αμερική για τα 100α «γενέθλιά» της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ