Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 12:23

ΧΑΝΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΧΑΝΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή

 

Αν και προηγήθηκε η Καλαμάτα, δεν μπόρεσε να κερδίσει τα Χανιά (1-1) και παραμένει τρεις και πλέον μήνες χωρίς διπλό στη Super League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα" έχασε χθες την ευκαιρία να πλησιάσει τους Κρητικούς, που ισοβαθμούν στην κορυφή με την Καλλιθέα, η οποία ωστόσο αγωνίζεται σήμερα με τον Γιούχτα. Ως εκ τούτου, αν η αθηναϊκή ομάδα κερδίσει θα αυξήσει στους 8 βαθμούς τη διαφορά από την Καλαμάτα.
Το ντέρμπι στα Περιβόλια είχε δύο γκολ, πάθος, ένταση και τρεις αποβολές (δύο για τους γηπεδούχους και μία για τους φιλοξενούμενους).
Η μεσσηνιακή ομάδα με πέντε νεοαποκτηθέντες στην 11άδα (Κοβάλ, Τζανακάκης, Καρασαλίδης, Κάτσε, Ελιβέλντο), ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 34' με γκολ του... παλιού Γιάννη Πασά, ο οποίος σε αντεπίθεση βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Νωρίτερα στο 32' τα Χανιά είχαν χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Νίλι που από λάθος του Καρασαλίδη, έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε και τον Κοβάλ, αλλά ο Αρίμπας απομάκρυνε το πλασέ πάνω στη γραμμή.

Αποβολές και χαμένο πέναλτι

Ο στόπερ της Καλαμάτας, ωστόσο, στο 49' αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Πουλικίδη της ΕΠΣ Δράμας για μαρκάρισμα στον Μάναλη και αποβλήθηκε.
Οι γηπεδούχοι με αριθμητικό πλεονέκτημα, απείλησαν με τα σουτ του Σιλά στο 58' και στο 66'. Στο 67' η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λεμονή στον Κατάλντι, με τον παίκτη των Χανίων να βλέπει μάλιστα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται.
Ετσι οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν και η "Μαύρη Θύελλα" είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς.
Ο Πασάς όμως, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καλογεράκη. Το χαμένο πέναλτι κράτησε ζωντανά τα Χανιά, που στο 73' ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη.
Η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος των Κρητικών, που λίγο έλειψε στο 88' να κάνουν την ανατροπή.
Ο Μάναλης σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κοβάλ (ντεμπούτο κάτω από τα γκολπόστ) και στην εξέλιξη της φάσης έγινε επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ και δεν μέτρησε το γκολ του Βουό.
Ο τελευταίος αποβλήθηκε στο 96' με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 97' ο Κάτσε έστειλε την μπάλα με φάουλ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΧΑΝΙΑ: Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κατσούρρι (79′ Νίκολιτς), Σιλά (79′ Σερβιλάκης), Λεμονής, Τσέλιος (60′ Βουό), Ντίας, Μανουσάκης (46′ Ελευθεριάδης), Μάναλης, Νίλι.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης, Aρίμπας, Kάτσε, Κατάλντι (85′ Κάνιας), Αλβες (79′ Κωτσόπουλος), Aκόστα (79′ Γρίβας), Ελιβέλτο (51′ Κωστούλας), Πασάς (84′ Μπαράλες).