Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 10:45

"MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τα χαμένα πέναλτι στοιχίζουν βαθμούς

Γράφτηκε από τον
"MΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Τα χαμένα πέναλτι στοιχίζουν βαθμούς

Το πάθημα με τον Γιούχτα δεν έγινε μάθημα για την Καλαμάτα, που απέτυχε να κερδίσει και στη δεύτερη επίσκεψή της μέσα στο Γενάρη στην Κρήτη.

Στις 7 Ιανουαρίου η μεσσηνιακή ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον νεοφώτιστο Γιούχτα στην Ιεράπετρα και προχθές μοιράστηκε επίσης γκολ (1-1) και βαθμούς με τα Χανιά. Κοινός παρονομαστής ότι προηγήθηκε και στα δύο ματς με τον Γιάννη Πασά και ισοφαρίστηκε. Ο έμπειρος επιθετικός με τον Γιούχτα, βρήκε δίχτυα στο 67', αλλά έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπρους.

Στο ίδιο λεπτό πέναλτι και ισοφάριση!

Κόντρα στα Χανιά, ο Πασάς έδωσε το προβάδισμα στο 34' και στο 67',λεπτό που είχε σκοράρει με τον Γιούχτα, έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Καλογεράκης).
Και σαν μην έφθανε αυτό στο 73' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με φάουλ του Ελευθεριάδη. Στο ίδιο λεπτό είχε δεχτεί η Καλαμάτα, από στημένη φάση και την ισοφάριση από τον Γιούχτα!
Ετσι παραμένει χωρίς διπλό από τις 14 Οκτωβρίου και το 3-0 με το Αιγάλεω και ενώ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες (4-1 τον Παναθηναϊκό Β', 3-0 το Αιγάλεω).
Επιπλέον στα τελευταία εφτά παιχνίδια έχει κερδίσει μόνο τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή Παναχαϊκή και Αιγάλεω.
Η Καλαμάτα "πληρώνει" και τα χαμένα πέναλτι, από τους δύο μάλιστα πιο έμπειρους επιθετικούς της.
Θυμίζουμε ότι στις 16 Δεκεμβρίου ο Μπαράλες αστόχησε στο 20' σε πέναλτι και ο Παναθηναϊκός Β', έφυγε με ανέλπιστο βαθμό (0-0) από το Στάδιο.
Την Κυριακή ο Πασάς δεν μπόρεσε επίσης να βρει στόχο από τα 11 βήματα και ουσιαστικά να τελειώσει το ματς, κάνοντας το 0-2, αφού σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε και παίκτης των γηπεδούχων (Λεμονής) και αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες από την αποβολή του Αρίμπας στο 48'.
Η "Μαύρη Θύελλα" άφησε έτσι δύο ακόμα βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους 2 βαθμούς τη διαφορά από τα Χανιά.
Μετά μάλιστα τη χθεσινή νίκη με ανατροπή της Καλλιθέας στην Κρήτη (2-1 τον Γιούχτα) είδε τη διαφορά από την κορυφή να μεγαλώνει στους 8 βαθμούς, που είναι και η μεγαλύτερη στη σεζόν! Ακολουθούν δε, δύο εξαιρετικά δύσξολα ματς με την Ηλιούπολη εκτός έδρας και με τον Ιωνικό στην Καλαμάτα. Η Ηλιούπολη "άλωσε" την Κυριακή τη Ρόδο (1-0 το Διαγόρα) και τα Χανιά είναι τα μόνα που διατηρούν το αήττητο στο γήπεδό τους, καθώς "έπεσε" χθες και η δεύτερη έδρα (του Γιούχτα). Η Ηλιούπολη φιγουράρει στην 3η θέση με 25 βαθμούς και ακολουθούν στην τέταρτη ο Ιωνικός και η Καλαμάτα (από 25). Τα Χανιά έχουν 30 και η Καλλιθέα 33 βαθμούς. Ως εκ τούτου, η "Μαύρη Θύελλα" δεν έχει περιθώρια και θα πρέπει να πάρει επιτέλους μια νίκη εκτός έδρας και στη συνέχεια να κερδίσει και το πρώτο της ντέρμπι με ανταγωνιστή για τον τίτλο.