Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 12:35

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Κατώτερη των περιστάσεων σε ένα ακόμα παιχνίδι

Γράφτηκε από τον
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Κατώτερη των περιστάσεων σε ένα ακόμα παιχνίδι

Την τρίτη εκτός έδρας ήττα και πέμπτη στη Super League 2, γνώρισε χθες στην Ηλιούπολη η Καλαμάτα με 1-0 από την ομώνυμη ομάδα.

Η "Μαύρη Θύελλα" αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων σε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι και είδε τη διαφορά από την Καλλιθέα να αυξάνεται στους 11 βαθμούς, μετά τη νίκη των πρωτοπόρων επί του Αιγάλεω.
Η μεσσηνιακή ομάδα είναι στην 5η θέση του β' ομίλου της Super League 2 και αν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ, θα λέγαμε ότι η υπόθεση άνοδος είναι χαμένη.
Στους έξτρα αγώνες ωστόσο, οι ομάδες θα ξεκινήσουν με τους μισούς βαθμούς που συγκέντρωσαν στην κανονική σεζόν (άρα η διαφορά μειώνεται στο μισό). Αν βέβαια η Καλαμάτα συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα, θα τεθεί σε κίνδυνο και η παρουσία της στα πλέι οφ, όπου θα λάβουν μέρος οι πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Και αυτό, διότι η Καλαμάτα δεν έχει κερδίσει κανένα ντέρμπι μέχρι σήμερα με Καλλιθέα, Χανιά και Ιωνικό.
Εκτός έδρας δε, έχει να κερδίσει από τις 14 Οκτωβρίου (3-0 το Αιγάλεω) και χθες ηττήθηκε από την Ηλιούπολη, που χωρίς να έχει το ρόστερ και το μπάτζετ της "Μαύρης Θύελλας" είναι τρίτη και στο +4 πλέον από τη "Μαύρη Θύελλα", που έχει μπροστά της τον "τελικό" με τον τέταρτο της βαθμολογίας Ιωνικό, στο Δημοτικό Στάδιο.

Στο χθεσινό ματς, η Ηλιούπολη ευτύχησε να προηγηθεί στο 14' με κεφαλιά του Λατίνοβιτς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουσάι και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμα.
Η Καλαμάτα είχε μια καλή στιγμή με το σουτ Πασά στο 30' που κόντραρε στους αμυντικούς και τίποτα άλλο στο πρώτο μέρος. Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ στο 33' με τον Καρασαλίδη να διώχνει στη γραμμή και τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και στο 40' με την κοντινή κεφαλιά του Ράμος, που απέκρουσε ο Κόβαλ.
Με το ξεκίνημα του β' μέρους ο Μάκης Χάβος έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας Μόζερ, Μπαράλες και Κοζορώνη, αντί των Αλβες, Γρίβα, Κωστούλα, ενώ στο 59' μπήκε και ο Ελιβέλτο στη θέση του Κατάλντι, ώστε να αλλάξει η εικόνα της Καλαμάτας.
Ο Καρασαλίδης στο 64' έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά να ισοφαρίσει, όπως και στο 74' ο Μόζερ με τον ίδιο τρόπο.

Στο 76' ο Τζανακάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπαρμπάρο και το έργο της Καλαμάτας, έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Στο 88’ ο Περιστερίδης απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη. Στις καθυστερήσεις ο Λατίνοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Κόβαλ και πλάσαρε από απόσταση για να διώξει στη γραμμή με κεφαλιά ο Κωνσταντινόπουλος.
Η Ηλιούπολη κράτησε λοιπόν το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, πανηγυρίζοντας την τρίτη σερί νίκη (όλες με 1-0), με την οποία πλησίασε στον ένα βαθμό τα δεύτερα Χανιά, που ηττήθηκαν από την Παναχαϊκή.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιστερίδης, Ασίγκμπα, Φουρλάνος, Τοπάλ, Βενάρδος, Ντέτλερ, Λατίνοβιτς (90' Ανδρέου), Μπουσάι, Ράμος, Παντελίδης (66′ Μπαρμπάρο), Γιάννου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ, Τζανακάκης, Κωνσταντινόπουλος, Καρασαλίδης, Κωστούλας (46′ Κοζορώνης), Κάτσε, Κατάλντι (59′ Ελιβέλτο), Άλβες (46′ Μόζερ), Πασάς, Γρίβας (46′ Μπαράλες), Κωτσόπουλος (70′ Κάνιας).

Ανανέωσε για 3 χρόνια ο Ματέους Αλβες

Νέο συμβόλαιο υπέγραψε το Σάββατο ο Ματέους Αλβες. Ο Βραζιλιάνος μέσος, που ήρθε στην Καλαμάτα το καλοκαίρι του 2021 ανανέωσε τη συνεργασία του για τρία ακόμα χρόνια με τη "Μαύρη Θύελλα". Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της για τα επόμενα τρία χρόνια με τον Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ Ματέους Άλβες. Ο 24χρονος σε λίγες μέρες (12-2-2000) Ματέους υπέγραψε στην ομάδα μας τον Αύγουστο του 2021 και μέχρι σήμερα έχει φορέσει τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας 64 φορές στο πρωτάθλημα, 5 στο κύπελλο, ενώ έχει πετύχει και 3 γκολ.
Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να συνεχίσει με το ίδιο πάθος που τον διακρίνει να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ".