Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 14:26

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 0-2: Πήρε το ντέρμπι και έμεινε στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 0-2: Πήρε το ντέρμπι και έμεινε στην κορυφή

Ο Μιλτιάδης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Α' τοπικής, καθώς επικράτησε 2-0 του Πανθουριακού στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" και διατήρησε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία, όντας στο +1 από τον δεύτερο Πάμισο (2-0 τον Εθνικό Μελιγαλά).

Πετυχαίνοντας ένα γκολ στην αρχή και ένα στην εκπνοή του ματς, η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό, αυξάνοντας την διαφορά στους 9 βαθμούς από τον χθεσινό της αντίπαλο, ενώ ταυτόχρονα πήρε την άτυπη ρεβάνς για την ήττα πριν από περίπου ένα μήνα στους Γαργαλιάνους για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "4" του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Κορυφαίoς σε απόδοση για τον Μιλτιάδη ήταν ο Ηλίας Πολίμος, ο οποίος “κατάπιε” πολλά χιλιόμετρα, έκοβε και έραβε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όντας ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Υψηλή απόδοση έπιασαν και οι Τσιγαρίδης, Δημητρίου, δίχως αυτό να σημαίνει ότι υστέρησε κάποιος. Αντίθετα, οι παίκτες του Πανθουριακού δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης όπως σε άλλα ματς και το αποτέλεσμα κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο.

Πως έπαιξαν

Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος παρέταξε τον Πανθουριακό με τον Μπεσσή κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ήταν ο Πιτσιλής, αριστερό ο Καραχάλιος, με το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα να αποτελούν οι Νικολόπουλος και Γιαννακόπουλος. Καθαρόαιμος "κόφτης" ήταν ο Ζαχαρόπουλος, μπροστά του δεξιά ήταν ο Βασιλόπουλος και αριστερά του σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ζαραφέτας. Στην επίθεση από δεξιά έβγαινε ο Αλεξανδρόπουλος, από αριστερά ο Αντεμάι και στην κορυφή ήταν ο Καρύδης.
Ο Γιώργος Καλόμαλος επέλεξε τον Κωνσταντακόπουλο στην εστία. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σταθόπουλος, Μπουτσικάκης, Καντούτσης και Ι. Τσόπελας. Η τριάδα του "άξονα" αποτελούνταν από τους Πολίμο (αμυντικός μέσος) και Σαραντόπουλο (αριστερά), Δημητρίου (δεξιά) μπροστά του. Στο δεξί άκρο της επίθεσης κινούνταν ο Τσιγαρίδης, στο αριστερό ο Τσουλάκος και ο Αθανασόπουλος ήταν η... αιχμή του δόρατος.

Νωρίς το 0-1

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να διεκδικήσουν πράγματα μέσα στην αναμέτρηση και να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο, μακριά από σκοπιμότητες. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι όταν στο 5ο λεπτό ο Σαραντόπουλος με μακρινό συρτό φάουλ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Μπεσσή, με τον τερματοφύλακα του Πανθουριακού να είναι σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει εύκολα.

Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 9', με το σουτ του Καρύδη να μην ανησυχεί τον Κωνσταντακόπουλο. Η επόμενη καλή στιγμή των παικτών του Μιλτιάδη συνδυάστηκε με γκολ. Στο 13' ο Τσουλάκος έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά και ο Καντούτσης που είχε μείνει προωθημένος από προηγούμενη φάση, πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία για το 0-1. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός πανηγύρισε με το γνωστό "Siu" του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε εμφανώς τους παίκτες του Πανθουριακού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην καλοστημένη αμυντική γραμμή του Μιλτιάδη, ενώ ο κινητήριος μοχλός, ο Δημήτρης Ζαραφέτας, ήταν εξουδετερωμένος. Στο 15' ο Μπουτσικάκης δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπεσσής μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.

Πίεσε για την ισοφάριση

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, υπήρξαν αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών, με τους φιλοξενούμενους να δίνουν έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα, παρόλα αυτά να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Στο 28' ο Πανθουριακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με το διαγώνιο σουτ του Πιτσιλή να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βασιλόπουλος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Κωνσταντακόπουλο, με τον γκολκίπερ του Μιλτιάδη να βγάζει δύσκολα σε νέο κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καρύδης ξεμαρκαρίστηκε ωραία από δύο αντιπάλους, όμως το σουτ που έκανε δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον Κωνσταντακόπουλο και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 0-1.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Πανθουριακού είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, όμως δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, πλην ελαχίστων περιπτώσεων από στατικές φάσεις. Με δεδομένο ό,τι οι γηπεδούχοι θα ρισκάρουν στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να δώσουν χώρο και να χτυπήσουν στην κόντρα.
Στο 51' ο Ζαραφέτας εκτέλεσε μακρινό φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να περνά απ' όλους και να καταλήγει ελάχιστα άουτ από τα δεξί δοκάρι, ενώ τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν. Ο Δημητρίου με ωραία αλλαγή του παιχνιδιού βρήκε τον Τσιγαρίδη στα όρια της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο για λίγο.
Ο Μιλτιάδης στην συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 65' άγγιξε το 0-2. Ο Δημητρίου έκανε κατά μέτωπο επίθεση, πέρασε δύο αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Αθανασόπουλο μέσα στην περιοχή, όμως ο Πιτσιλής με σωτήρια προβολή στέρησε το γκολ από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, στο πλασέ που επιχείρησε.
Από εκεί και ύστερα οι καλές στιγμές ερχόντουσαν με το... σταγονόμετρο. Χαρακτηριστικό είναι ό,τι η επόμενη τελική καταγράφηκε στο 81', με ένα ακόμη φάουλ του Ζαραφέτα από μακρινή απόσταση να έχει την ίδια κατάληξη με την προηγούμενη. Στο 86' από κόρνερ του Τσουλάκου, ο Αθανασόπουλος διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα με τον Μπεσσή, ο τερματοφύλακας του Πανθουριακού δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει, με τον Ζαχαρόπουλο τελικώς να δίνει την λύση απομακρύνοντας όπως όπως.

Άναψαν τα... αίματα

Στο 87' τα αίματα... άναψαν, όταν ο Γεωργιόπουλος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πιτσιλή, γεγονός που επέφερε τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Πανθουριακού, Γιώργος Κυριακόπουλος. Το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά, έως ότου οι πιο ψύχραιμοι εκτονώσουν την κατάσταση.

Με πέναλτι στις καθυστερήσεις το 0-2

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Γιαννακόπουλου στον Μπάρκα μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βασίλης Αθανασόπουλος, ο οποίος ξεγέλασε τον Μπεσσή, στέλνοντας την μπάλα στην αντίθετη γωνία από αυτή που έπεσε ο τερματοφύλακας του Πανθουριακού.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μπεσσής, Νικολόπουλος, Γιαννακόπουλος, Πιτσιλής, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Βασιλόπουλος (78' Κουτσουρόπουλος), Ζαραφέτας (86' Γαλανόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Αντεμάι (62' Γεωργουλέας), Καρύδης.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Σταθόπουλος, Γ. Τσόπελας (35' λ. τρ. Γεωργιόπουλος), Καντούτσης, Μπουτσικάκης, Δημητρίου, Τσιγαρίδης (66' Μπάρκας), Πολίμος, Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Σαραντόπουλος (81' Μπολούν).