Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 13:58

Β’ ΤΟΠΙΚΗ: H εικόνα των οχτώ αναμετρήσεων της 16ης αγωνιστικής

Γράφτηκε από τον
Β’ ΤΟΠΙΚΗ: H εικόνα των οχτώ αναμετρήσεων της 16ης αγωνιστικής

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ομόνοια νίκησε το Σάββατο με 2-1 εκτός έδρας τον Ατρόμητο Πλατύ και συνεχίζει αήττητη στην κορυφή της Β’ τοπικής.

Οι πρωτοπόροι ξέφυγαν μάλιστα 4 βαθμούς από τη δεύτερη Στενωσιά, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Φοινικούντα.
Το ματς με την Ομόνοια είχε ιστορικό χαρακτήρα για τον Ατρόμητο, καθώς ήταν το πρώτο που διεξήχθη μετά από μια σχεδόν δεκαετία στο γήπεδο του Πλατύ, το οποίο είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο με πλαστικό τάπητα.
Τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν πριν από 15 μήνες, αλλά υπήρχαν εμπόδια με την αδειοδότηση, τα οποία δεν επέτρεπαν στον Ατρόμητο να αγωνιστεί. Αυτά όμως ξεπεράστηκαν και ο σύλλογος επέστρεψε στη φυσική του έδρα.
Η διοίκηση των γηπεδούχων πριν την έναρξη του αγώνα, βράβευσε τον τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον τέως συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή, για την συνεισφορά τους στην ολοκλήρωση και παράδοση του γηπέδου.
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, καθώς και άλλα μέλη του συμβουλίου της Ενωσης.
Αγωνιστικά, ο Ατρόμητος μπήκε με ενθουσιασμό και προηγήθηκε στο 28’ με τον Λογκαράκη. Δέκα λεπτά αργότερα όμως, ο Πολίτης ισοφάρισε με πέναλτι και στο 56’ ο Γαβράς ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ομόνοια.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ: Σακκάς, Σκουφάκης, Βεργής (72′ Κοντόπουλος), Λινάς (75′ Τσιλίκος), Μπάλλας, Λογκαράκης, Μαργιόλης, Βαλσαμάκης, Ροβολής, Αλεβίζος (60′ Τζούβελης), Καραμπότσος (60′ Κοκκώνης).
ΟΜΟΝΟΙΑ: Καρούμπαλης, Κωστόπουλος, Γαβράς, Μαρίτσας, Τάφα (53′ Ευστ. Τσουλάκος), Μπαζάνης, Δημητρίου, Αρκουμάνης, Πολίτης, Τζανετάκος, Τσίγκας (88′ Κυριακόπουλος).

Η εικόνα των υπόλοιπων αναμετρήσεων έχει ως εξής:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-1
"Χιτσκοκικό" φινάλε!

Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην πρεμιέρα του δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος της Β' τοπικής διεξήχθη στο γήπεδο "Γεώργιος Λουκαρέας", με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας να παίρνει τη νίκη με 2-1 κόντρα στον ΑΟ Καλλιθέας με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ολοκληρώνοντας έτσι μια επική ανατροπή! Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "πράσινους" ήταν ο 20χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, Ρήγας Χότζα με γκολ και ασίστ. Ωστόσο, η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, Αλέξανδρου Στυλιανίδη. Ο 28χρονος μέσος έπεσε άτσαλα στο έδαφος μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας στο 6ο μόλις λεπτό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην ωμοπλάτη και να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω εξετάσεις. Ως εκ τούτου, ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά. Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαμπάνι στο 45+5', ο ΑΟ Καλλιθέας προηγήθηκε 0-1 και πήγε με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Χότζα πέτυχε το 1-1 στο 58' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια στους αγωνιστικούς χώρους και δη στα μεσσηνιακά γήπεδα!
Το ματς φαινόταν να... κλειδώνει στην ισοπαλία, ωστόσο ένα παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ, παρά μόνο με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή!
Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, Βασίλης Τσουλάκος που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κατσαβού στο 49', ήρθε σαν από "μηχανής Θεός" στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου να χαρίσει μια επική νίκη στον Παναθηναϊκό!
Το τελικό 2-1 σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ματς Αναγέννηση-Αστέρας Βαλύρας έφερε τους "πράσινους" στο -3 από την 3η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας, Ριπάι, Κατσαβός (49' Τσουλάκος), Ντάκουρης, Χαμζά, Ζόμπολας, Θ. Παπαδόπουλος, Σταματέλος (78' Πόταρης), Δ. Παπαδόπουλος, Ρουσέας, Χότζα.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Δαρσακλής, Κιόσια, Κότης, Αθανασόπουλος, Κοντογόνης (76' Τσίρμπας), Στυλιανίδης (18' λ. τρ. Σταματόπουλος), Μεμουσάι, Ιλιάζι, Κοντούλης, Σαμπάνι.

Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 1-4
Νίκη μετά από 1,5 μήνα

Επιστροφή στις νίκες για τον Νέο Άρι, ο οποίος ήταν επιβλητικός επί της ΑΕ Λογγάς, επικρατώντας εκτός έδρας με 4-1 στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Β' τοπικής. Κάπως έτσι οι "πετεινοί" έβαλαν τέλος στο σερί τεσσάρων αγώνων δίχως νίκη, διάστημα κατά το οποίο μετρούσαν τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Το σκορ άνοιξε άθελά του για τον Νέο Άρι ο Κοστόφ στο 13' και τα τέρματα των φιλοξενούμενων διπλασίασε ο Θοδωρής Κωνσταντόπουλος στο 31'. Η ΑΕ Λογγάς μπήκε ξανά στο ματς, μειώνοντας σε 1-2 με τον Βάγια στο 35', που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι "πετεινοί" έφτασαν σε δύο ακόμη γκολ με τον Καραπετυάν στο 53' και τον Θοδωρή Κωνσταντόπουλο στο 71', ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Ι. Παναγόπουλος, Γ. Παναγόπουλος (56' Καψαμπέλης), Κοστόφ (56' Σούγλερης), Τραγομαλάς (69' Τσερίκου), Βάγιας, Βουτιέρος, Κορμπής, Σεντεμέντες, Λάζαρης, Καμβύσης (24' λ. τρ. Κριζέας).
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιώργος Μηλίτσης): Θ. Παπαβασιλόπουλος, Θ. Κωνσταντόπουλος, Βουρλάκος, Γιαννακόπουλος, Τσιριγώτης, Μαρκόπουλος, Σκαλιώτης, Λιάσκος, Λουμάκης, Καραπετυάν, Κυριόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 3-3
Από την... κόλαση στον παράδεισο οι φιλοξενούμενοι!

Κάτι περισσότερο από συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας, ανάμεσα στην Αναγέννηση και τον Αστέρα Βαλύρας. Η "Μπάρτσα" μπήκε με το πόδι κολλημένο στο "γκάζι" και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 στο 57', με τους Γεωργατσέλη (8'), Νταβέα (39') και Σεφεράσι (57') να χρίζονται σκόρερ! Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι κατέβασαν τον... γενικό, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Αστέρα να ελπίζουν στο "θαύμα"!
Το γκολ του Ζάγουρα στο 62ο λεπτό (3-1), υπήρξε το "καμπανάκι" που δεν ήχησε στ' αυτιά των ποδοσφαιριστών της Αναγέννησης. Κι αυτό γιατί ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα τη φετινή σεζόν, Βαγγέλης Καραγεώργος, μείωσε εκ νέου για τους φιλοξενούμενους σε 3-2, μόλις επτά λεπτά μετά (69'). Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος παίκτης συνέλαβε την άμυνα των γηπεδούχων "κοιμωμένη" και στο 89ο λεπτό, γράφοντας το εντυπωσιακό και τελικό 3-3.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Καράμαλης (72' Σκιαδόπουλος), Τρίβελλας, Τσακαλάκος, Παπανικολόπουλος, Γκούζος, Παπαδέας, Μπουντάς, Γεωργατσέλης(72' Αμαριωτάκης), Σεφεράσι, Νταβέας (86' Ψώνης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Μανιάτης, Φεράι (46' Καρμπαλιώτης), Κουρούσιας, Καρύδης, Πετρουλάκης, Μέτσο, Κερανούδης, Ζάγουρας (77' Βασίλεφ), Χαρμπούτ, Χαρμπίλας, Καραγεώργος.

ΣΤΕΝΩΣΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 2-2
Διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας οι γηπεδούχοι

 

Την διαφορά ασφαλείας που τον χωρίζει από τους διώκτες του διατήρησε ο ΑΟ Στενωσιάς (+8) μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής της Β' τοπικής. Παρότι ο ΑΟ Φοινικούντας πάλεψε για την "ζημιά" στο γήπεδο του Σουληναρίου, οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 2-2. Η απώλεια βαθμών διατήρησε μεν τον ΑΟ Στενωσιάς στην 2η θέση, αλλά είδε την πρωτοπόρο Ομόνοια να αποσπάται τέσσερις βαθμούς. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Αλεβίζος μόλις στο 4ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με την συμπλήρωση 15 λεπτών με τον Τομαρά να βρίσκει δίχτυα, ενώ κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ηλ. Κοτσίρη (39'). Ο ΑΟ Στενωσιάς πίεσε στο δεύτερο 45λεπτο και τελικά βρήκε τη λύση στο 84' με τον συνήθη ύποπτο, Κώστα Λυμπερόπουλο, ο οποίος αποδείχθηκε ως η "χρυσή" αλλαγή.
ΣΤΕΝΩΣΙΑ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Λύσσαρης, Θ. Χρόνης, Βασιλόπουλος, Π. Καγιανάς, Αλεβίζος, Θ. Χρόνης ΙΙ, Θ. Σταματελόπουλος, Γιάνναρης, Καλογερόπουλος (60' Λυμπερόπουλος), Βλαχάκης (21' λ. τρ. Ηλιόπουλος, 89' Γ. Σταματελόπουλος), Φλέσσας.
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ (Κώστας Παλαμάρας): Θ. Κοτσίρης, Κοτσοβός, Κατσούλης, Μπαστακός, Ι. Κοτσίρης, Παπαγεωργίου, Τομαράς (84' Γάλλος), Σπανός, Ηλ. Κοτσίρης, Π. Τσώνης (90' Κ. Τσώνης), Ρ. Σούλι (55' Β. Σούλι).

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 0-4
Με χατ τρικ του Κανελλόπουλου

Έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Κώστα Κανελλόπουλο που πέτυχε χατ-τρικ (40', 58', 75') η Θύελλα Μερόπης επικράτησε 4-0 της ΑΕ Αβίας στο γήπεδο του Κάμπου για την 16η αγωνιστική της Β' τοπικής. Ήταν ένα σημαντικό τρίποντο για την Θύελλα, καθώς την έφερε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας μαζί με τον ΑΟ Φοινικούντας και σε απόσταση αναπνοής από την 3η θέση, που ενδεχομένως να χαρίσει άνοδο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με γκολ του Τσέλιου από τα... αποδυτήρια, μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Γιαννής (46' Αθανασόπουλος), Δημητρακάκος (46' Π. Καρδάσης), Λυκουρέζος (20' λ. τρ. Θ. Καρδάσης), Πολυμενέας, Φωτόπουλος, Μπουλλάρι (85' Κλείδωνας), Σινάι, Μπέχαρι (46' Σταθόπουλος), Σπυρέας, Γεωργίκος.
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Δημητρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος (77' Κωστόπουλος), Κατσιμπάρος, Κανελλόπουλος (77' Νιάρχος), Παν/της Σουλαντίκας, Παντελόπουλος, Τσέλιος (61' Μπούζας), Μπουρίκας, Κλεφτόγιαννης (70' Γκότσης), Ρουμελιώτης.

ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 1-1
Εχασαν την ευκαιρία οι “πράσινοι”

Την ευκαιρία που είχε να μειώσει στον πόντο την διαφορά από την 3η της βαθμολογίας Αναγέννηση Παραλίας, "κλώτσησε" ο Μεσσηνιακός. Ο ιστορικός σύλλογος έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟ Καλού Νερού στο γήπεδο της Κυπαρισσίας, σε αναμέτρηση για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του φετινού "μαραθωνίου" της Β' τοπικής. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 12ο λεπτό με τον Τόλια, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 55' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αριδά. Δοκάρι για τον Μεσσηνιακό είχαν οι Γκότσης στο 10' και Χόχολης στο 80'.
ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστη, Αριδάς, Μαρκολέφας, Κατσίρος, Δριμής, Τσέρπια (80' Μεχμέτι), Σπυρόπουλος (46' Αντωνόπουλος), Τσοροβάς (60' Κόλλιας), Μουσκάι, Μεχμέτι, Βασίλεφ (65' Μητρόπουλος).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Πετρόπουλος, Φαμπιάνο, Δημόπουλος (65' Χασανέας), Καραγιαννίδης, Φράγκος, Θεοφιλόπουλος, Ζαχαρίας, Τόλιας, Χόχολης, Κότσης (65' Σκαφιδάς).


ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1
Νίκη με ανατροπή

Με γκολ του Ομέρι στο 89’ το Βλαχόπουλο έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Αρφαρών, που είχε προηγηθεί στο 10’ με πέναλτι του Σακκά. Οι γηπεδούχοι έκαναν όμως την ανατροπή με φάουλ του Σικαλιά στο 55’ και με το πλασέ του Ομέρι στο 89’ και έφθασαν τους 13 βαθμούς.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: Καγκαράκης, Σταυρόπουλος, Νικολακόπουλος, Μαθιόπουλος, Κωσταράκης, Κ. Σωτηρόπουλος, Σικαλιάς, Γιάνναρης (60′ Ζόμπολος, 75′ Ομέρι), Αθανασόπουλος, Στ. Σωτηρόπουλος, Αρβανίτης (30′ λ. τρ. Niculae).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Π. Μπούρας, Φέστας, Γεωργιόπουλος, Γ. Μπούρας, Καπόγλης (65′ Α. Βανικιώτης), Σέφα, Μωραγιάννης, Ν. Βανικιώτης, Χριστόπουλος, Σακκάς, Γιαννακούντζος.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(16η αγωνιστική)
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Καλλιθέα 2-1
Ατρόμητος Πλατύ – Ομόνοια 1-2
Α.Ε. Λογγάς – Νέος Αρις 1-4
Αναγέννηση Παραλίας – Αστέρας Βαλύρας 3-3
Στενωσιά – Φοινικούντα 2-2
Βλαχόπουλο – Αστέρας Αρφαρών 2-1
Α.Ε. Αβίας – Θύελλα Μερόπης 0-4
Καλό Νερό – Μεσσηνιακός 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγωνιστικές)
1. Ομόνοια 41-14 40
2. Στενωσιά 34-11 36
3. Παναθηναϊκός Καλαμάτας 35-22 28
-. Αναγέννηση Παραλίας 37-20 28
5. Καλλιθέα 33-29 26
-. Θύελλα Μερόπης 29-20 26
-. Φοινικούντα 29-22 26
-. Μεσσηνιακός 40-26 28
9. Ατρόμητος Πλατύ 27-25 22
-. Αστέρας Βαλύρας 37-30 22
11. Αστέρας Αρφαρών 29-28 21
12. Καλό Νερό 28-30 16
-. Νέος Αρις 30-32 16
14. Βλαχόπουλο 18-34 13
15.Α.Ε. Λογγάς 15-57 5
16. Α.Ε Αβίας 9-61 4

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου)
Ομόνοια – Α.Ε. Λογγάς
Ατρόμητος Πλατύ – Αναγέννηση Παραλίας
Νέος Αρις – Στενωσιά
Αστέρας Βαλύρας – Βλαχόπουλο
Φοινικούντα – Α.Ε. Αβίας
Αστέρας Αρφαρών – Καλό Νερό
Θύελλα Μερόπης – Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Καλλιθέα – Μεσσηνιακός αναβλήθηκε