Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 12:25

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Η άμυνα τον οδηγεί στον τίτλο

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Η άμυνα τον οδηγεί στον τίτλο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο δεύτερο γύρο της Α’ τοπικής ο Μιλτιάδης που νίκησε εκτός έδρας τον Πανθουριακό και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας κάνει και το ρεπό του εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές του.

Η ομάδα του Πύργου διαθέτει στις τάξεις της τον με… διαφορά πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Αθανασόπουλο που έχει φτάσει τα 21 γκολ και δείχνει ικανός να σπάσει τα… κοντέρ σκοραρίσματος τη φετινή σεζόν.
Εκτός όμως από την ευχέρεια στο σκοράρισμα του Αθανασόπουλου, οι ασπρόμαυροι διαθέτουν μια εξαιρετική αμυντική γραμμή που τους οδηγεί εκ του ασφαλούς στον τίτλο.
Ο Μιλτιάδης έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ σε 15 αγώνες και φυσικά έχει με διαφορά την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.
Μάλιστα οι ομάδες που έχουν βρει δίχτυα απέναντι στην ομάδα του Πύργου είναι μόλις τρεις! Η Μάνη που του έβαλε τρία γκολ, στη μοναδική του ήττα με 3-1 στον Κάμπο, ο Πανθουριακός στο 3-1 του α’ γύρου και η Θύελλα Χαρακοπιού που έβαλε το γκολ της τιμής στο 4-1 προ δύο εβδομάδων.
Με αυτές τις επιδόσεις στην άμυνα το συγκρότημα του Γιώργου Καλόμαλου είναι λογικό να είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που είναι και ο διακαής πόθος των διοικούντων από το καλοκαίρι.
Επόμενος αντίπαλος του Μιλτιάδη είναι η Σπερχογεία, την οποία υποδέχονται αύριο Σάββατο στους Γαργαλιάνους. Στόχος φυσικά είναι η νίκη και ύστερα θα προσμένουν απώλεια βαθμών του Παμίσου στο δύσκολο ματς με τον Πανθουριακό για να αποσπαστούν κι άλλο στη βαθμολογία.
Στα αγωνιστικά εκτός από τον Οδεμισιώτη που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ρήξης χιαστού (έκανε χθες επέμβαση), εκτός παραμένει και ο Κατσιώλης που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας από τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη.