Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 16:45

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Αλωσε τη Μεσσήνη με Ζαραφέτα

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Αλωσε τη Μεσσήνη με Ζαραφέτα

 

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Δημήτρη Ζαραφέτα ο Πανθουριακός έφυγε νικητής χθες από τη Μεσσήνη, επικρατώντας με 1-0 του Παμίσου στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής.

Ενα αποτέλεσμα που αποτέλεσε το καλύτερο… δώρο για τον πρωτοπόρο Μιλτιάδη που αποσπάστηκε πλέον τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη θέση, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο!
Η ομάδα της Θουρίας εμφανίστηκε μεταμορφωμένη σε σχέση με το προ εβδομάδας ματς με τον Μιλτιάδη, έπαιξε έξυπνα και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ζαραφέτα πήρε τη νίκη και βρέθηκε ξανά στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Ο Πάμισος από την άλλη γνώρισε την πρώτη ήττα στο γήπεδο του, μιας και μέχρι τώρα μετρούσε μόνο νίκες και δύο ισοπαλίες με Διαβολίτσι και Μιλτιάδη.
Οι Νησιώτες πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση, είχαν τους περισσότερους παίκτες τους σε όχι καλή μέρα και δίκαια έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, πικραίνοντας τους 250 και πλέον φίλους τους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.

Λίγες συγκινήσεις στο πρώτο

Το πρώτο μέρος είχε λίγες συγκινήσεις, με τον δυνατό αέρα να επηρεάζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και να μην επιτρέπει να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.
Στο 26’ ο Καραχάλιος βρήκε σε σέντρα τον Κουτσουρόπουλο, η κεφαλιά του οποίου έφυγε ψηλά άουτ. Ο Πάμισος απείλησε για πρώτη φορά στο 31’ με τον Παπαδόπουλο από αριστερά να κάνει το κόψιμο και τον Πετρουλάκη από κοντά να μην πιάνει καλά το πλασέ.

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όταν ο Πετρουλάκης από αριστερά έπιασε το σουτ με τον Μπεσσή να αποκρούει και τον Γιαννακόπουλο να διώχνει σωτήρια πριν τη γραμμή.
Αυτά ήταν όλα κι όλα τα… σημαντικά του πρώτου ημιχρόνου, με το θέαμα να απουσιάζει σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο.

Ανώτεροι στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι

Στο δεύτερο μέρος ο Πάμισος παρότι είχε ευνοϊκό αέρα, δεν το εκμεταλλεύτηκε και έδειξε μπλοκαρισμένος, δίχως φαντασία και ενέργεια.
Αντιθέτως η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με τους Ζαραφέτα, Ζαχαρόπουλο και Βασιλόπουλο σε σπουδαία μέρα, έλεγξε τον χώρο του κέντρου.
Στο 58’ ο Δεμπεγιώτης μπήκε από αριστερά και έπεσε ύστερα από μονομαχία με τον Πλατάνα. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι το επιλήψιμο.
Οσο περνούσε η ώρα η ομάδα της Θουρίας ανέβασε την απόδοση της, παίζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
Στο 72’ χάθηκε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία για το 0-1…

Ο Ζαχαρόπουλος με κάθετη πάσα βρήκε τον Αντεμάι που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Τόσκα να αποκρούει στην έξοδο του…
Στη συνέχεια της φάσης ο Ζαραφέτας βρήκε τον Κουτσουρόπουλο που πλάσαρε, αλλά ο Σταματελόπουλος πάνω στη γραμμή απέκρουσε σώζοντας ένα σίγουρο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, αλλά ο αμυντικός του Παμίσου έδιωξε καθαρά την μπάλα με το στήθος.

“Μίλησε” στο 79’ ο Ζαραφέτας

Δύο λεπτά αργότερα ο Κουτσουρόπουλος (ξεκίνησε από θέση οφσάιντ) από μπαλιά του Ζαχαρόπουλου βρέθηκε απέναντι από τον Τόσκα, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ, πιεζόμενος από τον Σταματελόπουλο.
Η υπεροχή του Πανθουριακού καρποφόρησε στο 79’ όταν σε νέα αντεπίθεση ο Αλεξανδρόπουλος έδωσε στον Κουτσουρόπουλο που μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Ζαραφέτα, ο οποίος από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα για το 0-1.

Φοβερή φάση στο 86’ για την ισοφάριση

Ο Πάμισος στα λεπτά που απέμεναν προσπάθησε να ισοφαρίσει και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 86’…
Ο Υμεράσι ύστερα από ωραία ενέργεια βρήκε στην περιοχή τον Κόντο, ο οποίος έκανε φοβερή τρίπλα και σούταρε δυνατά, με τον Μπεσσή να αποκρούει δύσκολα να διώχνει σε κόρνερ. Στο 91' χάθηκε η τελευταία καλή ευκαιρία, με τον Παπαδόπουλο να σεντράρει και τον Μπορχάν από κοντά να σουτάρει ψηλά άουτ,
Καλή ήταν η διαιτησία του Κομπιλίρη. Βοηθοί ήταν οι Σαπουτζής και Λιανός. Ο πρώτος βοηθός δεν υπέδειξε το οφσάιντ στη φάση του 74'.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Φιλόπουλος, Σταματελόπουλος (75’ Κοντομανωλόπουλος), Τιμπλαλέξης (60’ Στ. Βλάχος), Αριστομενόπουλος, Παπαδόπουλος, Πετρουλάκης (75’ Μπορχάν), Κόντο, Κ. Ντίσα (75’ Αλ. Ντίσα), Δεμπεγιώτης, Υμεράσι.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μπεσσής, Καραχάλιος, Γιαννακόπουλος, Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Αντεμάι, Αλεξανδρόπουλος, Ζαραφέτας, Βασιλόπουλος (92’ Γεωργουλέας), Κουτσουρόπουλος (85’ Αβντίου), Πλατάνας.