Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 14:14

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΠΑΟ σήμερα στην Τούμπα

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΠΑΟ σήμερα στην Τούμπα

Σπουδαίο ματς σήμερα Τετάρτη (7.30 μ.μ.) στη κατάμεστη Τούμπα…

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών εβδομάδων υποδέχεται εκ νέου τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Το αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος είχε βρει νικητές τους «ασπρόμαυρους» με 2-1, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν – μαζί με την ΑΕΚ – και τον τίτλο στη Super League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε στην κορυφή της κατάταξης, όμως μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ η διαφορά είναι στον ένα βαθμό από το «τριφύλλι» που πέρασε νικηφόρα από τις Σέρρες (0-3). Οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ δείχνουν, μετά τα πρώτα… αναγνωριστικά ματς με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο τους, να βρίσκουν ρυθμό, ωστόσο πιθανότατα όλα θα λυθούν την επόμενη εβδομάδα (21/2) στη ρεβάνς της Λεωφόρου.
Να θυμίσουμε πως και πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για τα προημιτελικά του θεσμού, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει την πρόκριση με μία νίκη (2-0 στην Τούμπα) και μία ισοπαλία (1-1 στη Λεωφόρο).
Το σημερινό ντέρμπι θα διευθύνει ο Ολλανδός Άλαρντ Λίντουτ, που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σφυρίξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τους ομίλους του Europa League.
Βοηθούς θα έχει τους συμπατριώτες του Ρότζιερ Χένιγκ, Πάτρικ Ίνια, τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και στο VAR οι Έρβιν Μπλανκ και Βασίλης Νικολακάκης.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 3.

Να θυμίσουμε πως στον χθεσινό άλλο ημιτελικό ο Αρης πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.