Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 10:33

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ευκαιρία για νέο διπλό με Διαγόρα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ευκαιρία για νέο διπλό με Διαγόρα

Το πρώτο διπλό μέσα στο 2024 πανηγύρισε την Κυριακή η Καλαμάτα κόντρα στον Τηλυκράτη στο ουδέτερο γήπεδο της Ηλιούπολης.

Αυτή ήταν και η παρθενική νίκη με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο, που είχε κάνει ντεμπούτο στο ισόπαλο ντέρμπι με τον Ιωνικό στο Στάδιο. Η “Μαύρη Θύελλα” πήρε έτσι βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας, που περιλαμβάνει νέο εκτός έδρας ματς.
Η Καλαμάτα θα ταξιδέψει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον τοπικό Διαγόρα, που παραπαίει στον δεύτερο γύρο της Super League 2.
Οι Νησιώτες μετρούν έξι σερί ήττες, στις οποίες έχουν σκοράρει μόνο μια φορά! Συγκεκριμένα ο Διαγόρας έχει χάσει κατά σειρά από Αιγάλεω (4-1), Χανιά (4-0), Ηλιούπολη (0-1), Ιωνικό (1-0), Τηλυκράτη (0-2) και Ολυμπιακό Β’ (0-2).
Στα αξιοσημείωτα ότι έχει τρεις σερί ήττες στο γήπεδό του, εκεί όπου μετρούσε το απόλυτο στον πρώτο γύρο (6 στα 6).
Τελευταία του νίκη είναι στις 17 Δεκεμβρίου το 2-0 με τον Γιούχτα και έτσι από εκεί που βρισκόταν στην πρώτη τετράδα, βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση και ρίχνει ματιές προς τα… πίσω. Ο Διαγόρας είναι αυτή την περίοδο η πιο ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος και η Καλαμάτα έχει την ευκαιρία να πάρει το τέταρτο διπλό στη σεζόν, ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες της Καλλιθέας, των Χανίων, της Ηλιούπολης και του Ιωνικού. Αυτές οι τέσσερις ομάδες και η “Μαύρη Θύελλα”, αναμένεται να διεκδικήσουν στα πλέι οφ τον τίτλο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ο Διαγόρας, που στον πρώτο γύρο είχε κάνει τη ζημιά στην Καλαμάτα, κερδίζοντας στο Στάδιο, θα παίξει στα πλέι άουτ για την παραμονή. Να σημειωθεί ακόμα ότι η ομάδα της Ρόδου έχει μόλις μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Μετρά 7 νίκες και 10 ήττες, εκ των οποίων οι έξι στο δεύτερο γύρο

Με απουσίες στη Ρόδο

Η Καλαμάτα θα αγωνιστεί την Κυριακή στη Ρόδο με καλή ψυχολογία από τη νίκη με τον Τηλυκράτη, αλλά και με σημαντικές απουσίες. Ο αμυντικός Αρίμπας και ο επιθετικός Μπαράλες δηλώθηκαν να εκτίσουν στο ματς με το Διαγόρα την ποινή μιας αγωνιστικής, καθώς συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες.
Ακόμα οι Κάνιας και Τάτος αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και η συμμέτοχή τους κρίνεται αμφίβολη.