Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 11:05

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Τον “ανέστησε” και βλέπει την κορυφή από το -14

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Τον “ανέστησε” και βλέπει την κορυφή από το -14

Την έκτη ήττα στη Super League 2 και πρώτη με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο, γνώρισε χθες η Καλαμάτα στη Ρόδο με 1-0 από τον τοπικό Διαγόρα, που αγνοούσε το τρίποντο από τις 17 Δεκεμβρίου και το 2-0 με τον Γιούχτα.

Οι γηπεδούχοι μετρούσαν μάλιστα έξι σερί ήττες με τέρματα 1-14! Η Καλαμάτα όμως κατάφερε να “αναστήσει” τον Διαγόρα, που είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο με 2-1, χάρη σε τέρματα των Μανιά και Λεσάι. Ο πρώτος δεν αγωνίστηκε χθες, αλλά ο Λεσάι σκόραρε ξανά κατά της “Μαύρης Θύελλας” με σουτ στο 19’ και αυτό το γκολ έκρινε την αναμέτρηση.
Η μεσσηνιακή ομάδα βλέπει πλέον από το -14 την κορυφή του β’ ομίλου της Super League 2, μετά τη νίκη της Καλλιθέας με ανατροπή επί του Ιωνικού, ενώ δεν έχει εξασφαλίσει καν την παρουσία της στα πλέι οφ ανόδου (συμμετέχουν οι πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα). Ο έκτος Διαγόρας μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την Καλαμάτα και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής σεζόν. Ο Ολυμπιακός Β’, η Παναχαϊκή και η Καλλιθέα είναι οι αντίπαλοι της Καλαμάτας.
Στο χθεσινό ματς, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο τέταρτο χωρίς ευκαιρίες, ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ στο 19’.
Από κακή μεταβίβαση του Κάτσε, ο Φέκκας πήρε την μπάλα και πάσαρε στον Λεσάι, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόβαλ.
Η Καλαμάτα έφθασε κοντά στην ισοφάριση στο 35’ με το γυριστό σουτ του Πασά (από σέντρα του Αλβες) που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Γαλάνης. Στο 39’ ο Λεσάι επιχείρησε να σκοράρει για δεύτερη φορά με σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της “Μαύρης Θύελλας” απέκρουσε με υπερένταση.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα είχε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, αλλά είχε φλύαρη υπεροχή, χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους για την εστία του Διαγόρα. Οι Ροδίτες διαχειρίστηκαν το προβάδισμα και άντεξαν στην πίεση που άσκησε η μεσσηνιακή ομάδα στο τελευταίο τέταρτο.
Η Καλαμάτα έφερε αρκετές φορές την μπάλα στην περιοχή του Γαλάνη, αλλά γκολ δεν βρήκε. Η μόνη στιγμή που έφθασε κοντά ήταν στο 94’ με την κεφαλιά του Κωνσταντινόπουλου στο πρώτο δοκάρι (από κόρνερ του Κάτσε) που απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας. Οι Ροδίτες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 92’ ο ρέφερι Μπακογιάννης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μουντές.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Γαλάνης, Αρίας, Ματίγιεβιτς, Δημητρίου, Νικόλης (70' Τσάβος), Παπατόλιος, Μουντές, Λούκιτς (70' λ.τρ. Βολάκης), Φέκκας (83' Ροντρίγκες), Λεσάι (83' Δερμιτζάκης), Ταχματζίδης (60' Σταματούλας).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ, Τζανακάκης, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Βαλεριάνος, Κάτσε, Κοζορώνης (46' Κωνσταντινόπουλος), Άλβες (70' Λόπεθ), Ελιβέλτο (61' Κωτσόπουλος), Ακόστα (46' Γρίβας), Πασάς.