Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 11:20

Β' ΤΟΠΙΚΗ: Αύξησε κι άλλο τη διαφορά η Ομόνοια

Γράφτηκε από τον
Β' ΤΟΠΙΚΗ: Αύξησε κι άλλο τη διαφορά η Ομόνοια

 

Ενα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και κατ' επέκταση την άνοδο στην Α' τοπική έκανε η Ομόνοια.

Η πρωτοπόρος της Β' τοπικής νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας και αύξησε στους 11 βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη Στενωσιά, που ηττήθηκε εντός έδρας από το Βλαχόπουλο με 2-3.
Το σκορ αυτό εμφανίστηκε ακόμα στα ματς Α.Ε. Αβίας - Αναγέννηση Παραλίας και Καλό Νερό - Α.Ε. Λογγάς. Στην 20η αγωνιστική σημειώθηκαν 38 γκολ, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν σε πέντε αναμετρήσεις, ενώ είχαμε και αρκετές ανατροπές.
Πέρα από την Ομόνοια, κερδισμένη της αγωνιστικής είναι και η Φοινικούντα, καθώς μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Καλλιθέας, πλησίασε στον ένα βαθμό τη δεύτερη Στενωσιά. Τη διαφορά από τη 2η θέση, που δίνει εισιτήριο ανόδου, μείωσαν ακόμα και ο Μεσσηνιακός και η Αναγέννηση Παραλίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
“Αφεντικό” στο
“Γ. Λουκαρέας”!

Ασταμάτητη είναι στη Β' τοπική η Ομόνοια, καθώς ούτε ο Παναθηναϊκός Καλ. μπόρεσε να την... φρενάρει. Οι “κόκκινοι” ως τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν το καλαματιανό ντέρμπι του “Γ. Λουκαρέας” με 2-0, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο (1-0). Κάπως έτσι, οι θριαμβευτές διεύρυναν το αήττητο σερί που τρέχουν από την αρχή της σεζόν (15-5-0) και παράλληλα παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, ανοίγοντας μάλιστα τη “ψαλίδα” της διαφοράς από την 2η θέση στο +11. Με καταπληκτική εκτέλεση πέναλτι αλά... Πανένκα ο Δημήτρης Πολίτης άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό, με τον 32χρονο επιθετικό να οδηγεί την κούρσα στην σχετική λίστα με 21 τέρματα πλέον. O Τσίγκας ήταν εκείνος που κέρδισε την παράβαση. Τρία λεπτά αργότερα ο Κωστόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας, Ριπάι, Χότζα (63' Δημήτρης Παπαδόπουλος), Χαμζά, Ντάκουρης, Ζόμπολας, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Σταθόπουλος, Κατσαβός, Ρουσέας (75' Μπάμπης), Παλιάς (28' λ. τρ. Σταματέλος, 75' Πετρόπουλος).
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Σταυριανός, Πράστος (73' Στάθης Τσουλάκος), Γαβράς, Μαρίτσας, Πολίτης, Μπαζάνης, Τάφα (82' Ντουράι), Αρκουμάνης, Κωστόπουλος (88' Κυριακόπουλος), Δημητρίου, Τσίγκας.

ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 2-3
Τον “σόκαρε”
στο φινάλε

Συναρπαστικό παιχνίδι ήταν αυτό που διεξήχθη στο γήπεδο του Σουληναρίου, εκεί όπου ο ΑΟ Στενωσιάς υποδέχθηκε τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου, με τους φιλοξενούμενους να “σοκάρουν” τους γηπεδούχους στο φινάλε παίρνοντας τη νίκη με 3-2!
Η ομάδα της Στενωσιάς προηγήθηκε δύο φορές με τον Ηλία Φλέσσα στο 6' και τον Θανάση Χρόνη στο 42', όμως εκείνη του Βλαχόπουλου είχε απάντηση και στα δύο αυτά τέρματα, με γκολ του ίδιου παίκτη, του Σταύρου Σωτηρόπουλου στο 7' και στο 48'. Τη χαριστική... βολή στους γηπεδούχους έδωσε ο Ανδρέας Σικαλιάς με γκολ στο 89ο λεπτό (2-3). Μετά από αυτή τη νίκη, που ήταν η παρθενική με τον Παναγιώτη Κάππο στο “τιμόνι”, ο Παπαφλέσσας έφτασε τους 17 βαθμούς, ανέβηκε στην 13η θέση και πλέον βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, ο ηττημένος ΑΟ Στενωσιάς έμεινε στους 39 βαθμούς και μετά την τρίτη σερί ήττα που υπέστη είδε τον ΑΟ Φοινικούντας να τον πλησιάζει επικίνδυνα (-1).
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Θοδωρής Ι. Χρόνης, Βασιλόπουλος, Στέλιος Καγιανάς (17' λ. τρ. Θοδωρής Γ. Χρόνης), Ρηγόπουλος (55' Ηλιόπουλος), Φλέσσας, Παναγιώτης Καγιανάς, Γιάνναρης, Θανάσης Χρόνης, Θοδωρής Σταματελόπουλος, Λυμπερόπουλος.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παναγιώτης Κάππος): Καγκαράκης, Μαθιόπουλος, Ζόμπολος, Νικουλάε, Νικολακόπουλος, Σικαλιάς, Ομέρι, Αθανασόπουλος (83' Δημόπουλος), Στέλιος Σωτηρόπουλος, Κωσταράκης, Σταθόπουλος.

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ – ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2-0
Μια... ανάσα απ' την 2η θέση

Πετυχαίνοντας ένα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και άλλο ένα στις καθυστερήσεις του ματς, ο ΑΟ Φοινικούντας νίκησε 2-0 τον ΑΟ Καλλλιθέας στο γήπεδο της Μεθώνης. Έτσι, πλησίασε στο -1 από την προνομιούχο 2η θέση μετά και την εντός έδρας ήττα – “σοκ” του ΑΟ Στενωσιάς από τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου με 3-2. Ο Μπαστακός με κεφαλιά στο 19' άνοιξε τον δρόμο της επικράτησης των γηπεδούχων, για να έρθει ο Βασίλης Σούλι στο τέταρτο λεπτό του έξτρα χρόνου να... υπογράψει την τέταρτη διαδοχική νίκη της ομάδας του.
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Κατσαρέας, Κοτσοβός, Κατσούλης, Μπαστακός, Κώστας Τσώνης, Παπαγεωργίου, Τομαράς, Παν/της Τσώνης (90+4' Λυκισιώτης), Μιχαήλ (72' Γιάννης Κοτσίρης), Ηλίας Κοτσίρης, Συμεών Σούλι (66' Βασίλης Σούλι).
ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος, Δαρσακλής, Κιόσια, Σταύρος Σαρδέλης, Τομαράς (72' Τσατάς), Ζάτσα, Μεμουσάι, Σταματόπουλος, Ιλιάζι, Σαμπάνι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 5-2
Πάτησε... γκάζι στο β' ημίχρονο

Πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, ο Μεσσηνιακός επικράτησε 5-2 του Ατρόμητου Πλατέος στο “Στ. Παπαδόπουλος”. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σκόραραν πρώτοι. Πιο συγκεκριμένα, στο 35ο λεπτό ο αειθαλής Δημήτρης Σώκαλης με κεφαλιά μετά από φάουλ του Βαλσαμάκη νίκησε τον Γιακουμή (0-1). Στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι” χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά προκειμένου να γυρίσουν το παιχνίδι με δύο πανομοιότυπα γκολ. Στο 49' ο Φράγκος αξιοποίησε ασίστ του Χόχολη, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σκαφιδάς πέτυχε το 2-1 ύστερα από νέα πάσα πάρε-βάλε του Χόχολη. Στο 61' ήταν η σειρά του Τόλια να χριστεί σκόρερ για το 3-1, με πλασέ από πλάγια θέση. Στο 69' ο Καραμπότσος με ωραία ενέργεια και αφού απέφυγε και τον Γιακουμή σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τον Ατρόμητο (3-2). Στο 85' ο Ζαχαριάς έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρέθηκε μπροστά του και μαζί και τον Σακκά και ευστόχησε προ κενής εστίας, σε ένα γκολ που είχε έντονο... άρωμα από Βραζιλία (4-2)! Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 89ο λεπτό με ωραίο διαγώνιο τελείωμα του Χασανέα (5-2).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Χασανέας, Φαμπιάνο, Πετρόπουλος, Θεοφιλόπουλος, Χόχολης (89' Γκουλγκούτης), Φράγκος (89' Μαθιός), Σκαφιδάς (83' Δημόπουλος), Νικολακάκης (46' Ζαχαριας), Τόλιας (77′ Κότσης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Σακκάς, Βέργης, Βαλσαμάκης (72′ Ροβολής), Λινάς, Μπάλλας, Λογκαράκης, Μαργιόλης (87' Μιχάλακας), Λαλούσης (72' Πανταζέλος), Κοκκώνης (75' λ. τρ. Τζούβελης), Σώκαλης, Καραμπότσος.

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-3
Τα... χρειάστηκε
κόντρα στην ουραγό

Η Αναγέννηση Παραλίας “ζορίστηκε” πάρα πολύ κόντρα στην ουραγό ΑΕ Αβίας στο γήπεδο του Κάμπου και χρειάστηκε να κάνει την απόλυτη ανατροπή για να πάρει το “τρίποντο”.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι Μανιάτες ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη σε τέρματα του Σίλβιο Σινάι (24') και Παναγιώτη Καρδάση (30'). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν και κατάφεραν να μειώσουν πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο με τον Νταβέα (36'). Στο δεύτερο μέρος, όμως, η “Μπάρτσα” χρειάστηκε μόλις 12 λεπτά για να τα φέρει... τούμπα. Ο Γκούζος στο 52' ισοφάρισε και ο Μπουντάς στο 64' διαμόρφωσε το 2-3 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Αλντέσκου (46' Λυκουρέζος), Γεωργίκος, Πολυμενέας, Θανάσης Καρδάσης, Φωτόπουλος, Σινάι, Γιαννής, Παν/της Καρδάσης (67' Μπέχαρι), Σπυρέας (67' Σταθόπουλος), Τσιλιμπέρδης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Σκιαδόπουλος, Κοκάι, Ψώνης, Τσακαλάκος, Γκούζος, Παπαδέας (90' Καράμαλης), Μπουντάς, Γεωργατσέλης (78' Πατικόπουλος), Σεφεράσι (78' Αμαριωτάκης), Νταβέας (90+1' Ζαρκαδάκης).

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 4-2
Είχε... κέφια
ο Κανελλόπουλος

Η Θύελλα Μερόπης... συνήλθε μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από ΑΟ Φοινικούντας (3-0) και ΑΟ Καλλιθέας (0-1) και με τον Κώστα Κανελλόπουλο να σημειώνει χατ-τρικ επιβλήθηκε με 4-2 του Νέου Άρι στον Μελιγαλά.
Ο Μπούζας άνοιξε το σκορ στο 18'. Έπειτα, την “σκυτάλη” πήρε ο Κανελλόπουλος πετυχαίνοντας τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο 25χρονος επιθετικός έκανε το 2-1 στο 34', ενώ στο 81' και στο 83' ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ομάδα του. Από την άλλη, οι “πετεινοί” που έχουν περιέλθει σε δεινή βαθμολογική θέση έχοντας πάρει μόλις τέσσερις βαθμούς μέσα στο 2024, απάντησαν δύο φορές στο προβάδισμα των γηπεδούχων, αλλά μέχρι εκεί. Ο Κωστής Παπαπαβασιλόπουλος στο 28ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ενώ ο Λουμάκης που είχε περάσει ως αλλαγή ισοφάρισε για δεύτερη φορά για τον Νέο Άρι στο 80'.
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Κλεφτόγιαννης, Κατσιμπάρος, Κανελλόπουλος (84' Μπουρίκας), Παν/της Σουλαντίκας, Τσέλιος (55' Ρουμελιώτης), Μπούζας (80' Κυρκιλής), Ζύλφο, Γκότσης (55' Γιώργος Νιάρχος), Θανόπουλος, Χαραλαμπόπουλος.
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Βασιλόπουλος, Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, Μανδηλάρης (46' Γερίκης), Γιαννακόπουλος (59' Κασεμάι), Τσιριγώτης (87' Φλέσσας), Θανάσης Μαρκόπουλος (59' Λουμάκης), Σκαλιώτης, Λιόλιος, Κωστής Παπαβασιλόπουλος, Καραπετυάν, Κουδέρης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1-5
Έλαμψε το... αστέρι
της Βαλύρας!

Με εξαιρετική παρουσία επιθετικά, ο Αστέρας Βαλύρας “σκόρπισε” με 5-1 τον συνονόματο του Αστέρα Αρφαρών εκτός έδρας και επέστρεψε με τρόπο... εκκωφαντικό στις επιτυχίες! Πρόσωπα του αγώνα ήταν οι Μουσταφά Χαρμπούτ (21', 62') και Γιάννης Καρύδης (43', 45') που αμφότεροι “χτύπησαν” δις, ενώ ο Κορομηλάς σκόραρε άθελά του εις βάρος της ομάδας του (50'). Το γκολ της... τιμής για τους γηπεδούχους σημείωσε στο 78ο λεπτό ο Γιαννακούντζος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Παν/της, Μωραγιάννης, Φέστας, Χριστόπουλος (64' Μαρκόπουλος), Κορομηλάς (50' Νικήτας Βανικιώτης), Σακκάς, Περικλής Μωραγιάννης, Γιώργος Μπούρας, Κώστας Μωραγιάννης, Τσιλίκος (53' Σέφα), Γιαννακόπουλος, Γιαννακούντζος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Ματθαίος – Λίβας, Κερανούδης, Ντέρτζια, Πετρουλάκης, Κουρούσιας, Ζέππος, Καρμπαλιώτης (73' Γεωργακόπουλος), Χαρμπούτ, Ζάγουρας (68' Χαρμπίλας), Καραγεώργος, Καρύδης.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ 2-3
Ήταν να μην πάρει “φόρα”

Την τρίτη σερί νίκη που την βάζει γερά πλέον στο κόλπο της παραμονής πήρε η ΑΕ Λογγάς. Τα “περιστέρια” παρότι βρέθηκαν στα πρώτα 20 λεπτά να είναι πίσω στο σκορ με 2-0 από τον ΠΑΟ Καλού Νερού, επέστρεψαν για τα... καλά στο ματς και έφυγαν με το πολύτιμο “τρίποντο” από την Κυπαρισσία.
Ο Τσοροβάς με γκολ από τα... αποδυτήρια (2') έβαλε σε θέση οδηγού τους Τριφύλιους, ενώ ο Μεχμέτι στο 18' έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους κατάσταση, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Βουτιέρος (35'), Λάζαρης (62') και Κορμπής (66').
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστι, Μουσκάι (80' Παπαηλίου), Κατσίρος (90' Μπλίσι), Αριδάς, Δριμής, Γκόγκας, Τσέρπια, Μεχμέτι, Τσοροβάς, Μητρόπουλος (72' Λαμπρόπουλος), Κόλλιας (46' Βασίλεφ).
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Τραγομαλάς (84' Σούγλερης), Βάγιας, Βουτιέρος, Πετρόπουλος, Σαΐπι (90+1' Καραμπέτσος), Κορμπής (87' Κοστόφ), Καψαμπέλης, Τσερίκου, Κατσγιάννης, Λάζαρης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(20η αγωνιστική)
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ομόνοια 0-2
Αστέρας Αρφαρών – Αστέρας Βαλύρας 1-5
Στενωσιά – Βλαχόπουλο 2-3
Α.Ε. Αβίας – Αναγέννηση Παραλίας 2-3
Καλό Νερό – Α.Ε. Λογγάς 2-3
Μεσσηνιακός – Ατρόμητος Πλατύ 5-2
Θύελλα Μερόπης – Νέος Αρις 4-2
Φοινικούντα - Καλλιθέα 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 20 αγωνιστικές)
1. Ομόνοια 50-16 50
2. Στενωσιά 41-19 39
3. Φοινικούντα 40-22 38
4. Μεσσηνιακός 53-29 35
5. Αναγέννηση Παραλίας 46-28 34
6. Καλλιθέα 38-32 32
-. Θύελλα Μερόπης 34-26 32
8. Παναθηναϊκός Καλαμάτας 37-26 31
9. Αστέρας Βαλύρας 47-41 28
10. Ατρόμητος Πλατύ 35-35 26
11. Καλό Νερό 39-36 25
12. Αστέρας Αρφαρών 30-40 21
13. Βλαχόπουλο 24-46 17
14. Νέος Αρις 33-44 16
15.Α.Ε. Λογγάς 26-62 15
16. Α.Ε Αβίας14-75 7

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(2-3 Mαρτίου)
Βλαχόπουλο - Α.Ε. Αβίας
Αναγέννηση Παραλίας - Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Α.Ε. Λογγάς - Μεσσηνιακός
Ομόνοια - Θύελλα Μερόπγς
Στενωσιά - Καλό Νερό
Ατρόμητος Πλατύ - Αστέρας Αρφαρών
Νέος Αρις - Φοινικούντα
Καλλιθέα - Αστέρας Βαλύρας