Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 10:27

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι κορυφής στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι κορυφής στην Κυπαρισσία

 

Δράση υπάρχει σήμερα στην Α’ τοπική μιας και θα διεξαχθεί η 21η εμβόλιμη αγωνιστική.

Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει αναμφίβολα το ντέρμπι κορυφής της Κυπαρισσίας με τον Μιλτιάδη, ένα ματς που ίσως κρίνει ουσιαστικά το φετινό τίτλο ή από την άλλη δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη της πρωτιάς.
Ο Μιλτιάδης τρέχει ένα σερί 12 αγώνων δίχως ήττα, έχοντας απολογισμό 11 νίκες και μία λευκή ισοπαλία στη Μεσσήνη με τον Πάμισο, μετά την ήττα που είχε γνωρίσει στον Κάμπο από τη Μάνη.
Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου θα επιδιώξει να πάρει το διπλό, να βρεθεί στο +10 από την δεύτερη Κυπαρισσία και να “αγκαλιάσει” τον τίτλο εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Από την άλλη η Κυπαρισσία είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, όπου φέτος είναι αήττητη με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες σε εννέα ματς.
Ο ΑΟΚ με τη δύναμη του κόσμου του θα τα δώσει όλα για να πάρει το τρίποντο, με σκοπό να μειώσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο Μιλτιάδη στους 4 βαθμούς και να δώσει νέα ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
Ο Πάμισος με δύο ήττες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία ματς έχει υποχωρήσει στην 4η θέση και είναι στο -9 από την κορυφή, έχοντας και ματς περισσότερο. Οι Νησιώτες θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στις νίκες στο εκτός έδρας ματς με το Διαβολίτσι που προέρχεται από την νίκη επί του Εθνικού Μελιγαλά.
Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ο 5ος Πανθουριακός υποδέχεται την 6η Μεθώνη, με τις δύο ομάδες να παίζουν δίχως άγχος για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Στη μάχη της παραμονής σπουδαία παιχνίδια θα γίνουν σε Γαργαλιάνους, Κορώνη και Μεσσήνη. Ο Τέλλος Αγρας που βρίσκεται στην προτελευταία θέση (υποβιβάζονται δύο ομάδες) φιλοξενεί την Σπερχογεία που έχει δύο περισσότερους βαθμούς. Ενα ματς… εξάποντο που θα κρίνει πολλά όσον αφορά τη σωτηρία και ειδικά για τον Αγρα μπορεί να χαρακτηριστεί “τελικός”.
Η Θύελλα Χαρακοπιού που είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού θέλει τη νίκη απέναντι στον Ηρακλή Καλαμάτας, ο οποίος θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα μετά τη νίκη που πήρε επί του Ολυμπιακού Ανάληψης.
Οσον αφορά τον Ολυμπιακό Ανάληψης θα παίξει στις 6 το απόγευμα στη Μεσσήνη με τον ουραγό Εθνικό Μελιγαλά. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν με νίκη να κάνουν αποφασιστικό βήμα παραμονής, ενώ από την άλλη η ομάδα του Μελιγαλά παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για παραμονή στην κατηγορία και θα τα δώσει όλα για το διπλό.
Τέλος, στο “Π. Μπαχράμης” η Ράχη αντιμετωπίζει τον Ακρίτα Κορώνης.
Η καλαματιανή ομάδα με την ψυχολογία ανεβασμένη ύστερα από την ισοπαλία που απέσπασε στη Μεσσήνη από τον Πάμισο θα αναζητήσει το τρίποντο για να ξεφύγει κι άλλο από τις δύο τελευταίες θέσεις. Στον αντίποδα ο Ακρίτας θα παίξει για το διπλό για να βελτιώσει τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Σήμερα
Θύελλα Χαρακοπιού – Ηρακλής Καλαμάτας
Γήπεδο Κορώνης, 3 μ.μ.
Αράπης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης
Κυπαρισσία – Μιλτιάδης
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Καυκάς, Βανικιώτης, Π. Νικολόπουλος
Α.Ο. Διαβολιτσίου – Πάμισος
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Μπαρδής, Κορομηλάς, Λουκάς
Τέλλος Αγρας – Σπερχογεία
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Τσουλάκος, Αντωνόπουλος, Μπασιλάρης
Ράχη – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 3 μ.μ.
Κομπιλίρης, Γαϊτάνης, Σωτηρόπουλος
Πανθουριακός – Μεθώνη
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Η. Νικολόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος, Χαλκιαδάκη
Ολυμπιακός Ανάληψης – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Μεσσήνης, 6 μ.μ.
Πλακογιάννης, Η. Μπουρίκας, Σαπουτζής

Ρεπό: Α.Ε. Μάνης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 20 αγώνες)
1. Μιλτιάδης 49-5 49
2. Κυπαρισσία 36-13 42
3. Α.Ε. Μάνης 41-16 41
4. Πάμισος 42-16 40
5. Πανθουριακός 44-17 38
6. Μεθώνη 43-32 36
7. Ακρίτας Κορώνης 34-31 35
8. Α.Ο. Διαβολιτσίου 33-30 25
9. Ηρακλής Καλαμάτας 25-48 17
10. Ράχη 17-30 16
11. Θύελλα Χαρακοπιού 13-27 15
-. Ολυμπιακός Ανάληψης 23-42 15
13. Σπερχογεία 20-48 12
14. Τέλλος Αγρας 17-40 10
15. Εθνικός Μελιγαλά 14-56 6
* Το ρεπό τους έχουν κάνει ο Μιλτιάδης, Σπερχογεία, Μεθώνη, Αγρας και Κυπαρισσία.