Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 11:32

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η σημασία του ντέρμπι με Καλλιθέα εν όψει των πλέι οφ

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η σημασία του ντέρμπι με Καλλιθέα εν όψει των πλέι οφ

Την πρωτοπόρο του β’ ομίλου της Super League 2 Καλλιθέα. θα υποδεχτεί την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι η Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Υπό άλλες συνθήκες το ματς αυτό θα ήταν η φιέστα τίτλου για την αθηναϊκή ομάδα, με δεδομένο ότι βρίσκεται στην κορυφή με 6 βαθμούς διαφορά από τα δεύτερα Χανιά, 12 από την Ηλιούπολη και 14 από Ιωνικό και Καλαμάτα.
Ο τίτλος ωστόσο φέτος κρίνεται στα πλέι οφ ανόδου, στα οποία θα λάβουν μέρος οι πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, με τις ομάδες μάλιστα να χάνουν τους μισούς βαθμούς από αυτούς που συγκέντρωσαν στην κανονική σεζόν.
Ως εκ τούτου, Χανιά, Ηλιούπολη, Ιωνικός και Καλαμάτα, αισιοδοξούν για το πρωτάθλημα, με την Καλλιθέα να παραμένει βέβαια το φαβορί. Η βαθμολογία με την οποία θα μπουν οι πέντε μονομάχοι στα πλέι οφ, θα κριθεί από τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει δύο ντέρμπι: Καλαμάτα – Καλλιθέα και Χανιά – Ηλιούπολη, ενώ ο Ιωνικός φιλοξενείται από το Αιγάλεω.
Η “Μαύρη Θύελλα” θέλει μόνο νίκη την Κυριακή, ώστε να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και να μπει με αξιώσεις (στο -5 από την κορυφή) στο μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί.
Με ισοπαλία ή ήττα, οι ελπίδες θα είναι περισσότερο μαθηματικές. Συγκεκριμένα, με ισοπαλία θα παραμείνει το +14 και με τη διαίρεση, η Καλαμάτα θα είναι 7 βαθμούς πίσω από την Καλλιθέα, ενώ με ήττα, η διαφορά θα ανέβει στο +17 και θα πέσει στα πλέι οφ στους 8 (αν από τη διαίρεση προκύπτει δεκαδικός αριθμός, στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο και στα πλέι οφ η διαίρεση γίνεται προς τα κάτω). Συνοψίζοντας, η Καλαμάτα θα ξεκινήσει στα πλέι -οφ με -5 σε περίπτωση νίκης την Κυριακή, με -7 με ισοπαλία, ή με -8 αν ηττηθεί. Η ήττα είναι το χειρότερο σενάριο για τη “Μαύρη Θύελλα”, καθώς θα μπει ως 5η σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και θα πρέπει να περάσει τέσσερις ομάδες για να πάρει τον τίτλο και κατ’ επέκταση το εισιτήριο για τη Super League. Η Καλαμάτα υστερεί στην ισοβαθμία με τον Ιωνικό και υπερτερεί με την Ηλιούπολη, που έχει δύσκολο έργο στην Κρήτη. Με νίκη στο Στάδιο και μη νίκη Ηλιούπολης και Ιωνικού, θα τερματίσει στην 3η θέση.

Σφυρίζει ο Περράκης

Ο Κώστας Περράκης από την Αθήνα ορίστηκε να διαιτητεύσει τον αγώνα της Καλαμάτας με την Καλλιθέα Κυριακή, 2 μ.μ.). Βοηθοί θα είναι οι Μεϊντάνας (Αχαΐας) και Σαμοΐλης (Αθήνας) και τέταρτος διαιτητής ο Γεωργακόπουλος (Αρκαδίας).