Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 09:19

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Τελικός" με Καλλιθέα πριν τα πλέι οφ ανόδου

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Τελικός" με Καλλιθέα πριν τα πλέι οφ ανόδου

Την πρώτη νίκη σε ντέρμπι θέλει να πανηγυρίσει σήμερα η Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" περιμένει στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο την πρωτοπόρο του β' ομίλου της Super League 2 Καλλιθέα (ζωντανή μετάδοση από το Action 24) ,που αγνοεί την ήττα στο 2024, ενώ σε 21 αγώνες μετρά 14 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Στις 6 Νοεμβρίου με 0-1 από τα Χανιά και στις 2 Δεκεμβρίου με 2-1 από τον Διαγόρα στη Ρόδο. Στο δεύτερο γύρο μετρά μάλιστα 7 νίκες και 3 ισοπαλίες με Παναχαϊκή, Χανιά και Διαγόρα. Η "Μαύρη Θύελλα" δεν έχει καταφέρει να ζευγαρώσει νίκες (μετά το 3 στα 3" στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος), αλλά για να ελπίζει σε άνοδο, θα πρέπει να κερδίσει τη βάση εικόνας και αριθμών, κορυφαία ομάδα της κατηγορίας.
Διότι μπορεί σήμερα να διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική, αλλά φέτος ο τίτλος και η παραμονή θα κριθούν ως γνωστόν, στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, αντίστοιχα, με εξαίρεση την ομάδα που θα τερματίσει 12η, η οποία υποβιβάζεται απευθείας. Οι ομάδες μάλιστα θα μπουν σε αυτούς αγώνες, με τους μισούς βαθμούς που συγκέντρωσαν από την κανονική σεζόν. Η Καλαμάτα για παράδειγμα αν κερδίσει την Καλλιθέα και φθάσει στους 36 βαθμούς, θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με 18 βαθμούς. Με ισοπαλία ή ήττα με 17 βαθμούς, καθώς αν με τη διαίρεση προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο.

Κρίνεται οι βαθμολογικές διαφορές

Θυμίζουμε, ότι τον τίτλο θα διεκδικήσουν οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως πέντε, σε ένα πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών με εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.
Η Καλλιθέα, τα Χανιά, η Ηλιούπολη, ο Ιωνικός και η Καλαμάτα, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους, αλλά η βαθμολογική κατάταξη (με εξαίρεση τις θέσεις 1,2) αλλά και οι μεταξύ τους διαφορές, θα καθοριστούν από τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής. Μια αγωνιστική που περιλαμβάνει δύο ντέρμπι: Καλαμάτα - Καλλιθέα και Χανιά - Ηλιούπολη, ενώ ο Ιωνικός παίζει εκτός με το Αιγάλεω. Η Καλαμάτα βρίσκεται 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή, αλλά στα πλέι οφ η διαφορά θα πέσει σχεδόν κατά το ήμισυ.
Η "Μαύρη Θύελλα" χρειάζεται ωστόσο σήμερα, μόνο το τρίποντο για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσει με 6 βαθμούς λιγότερους από την Καλλιθέα.
Με ισοπαλία η αθηναϊκή ομάδα θα είναι στο +7 και με διπλό στο +8 από τη μεσσηνιακή ομάδα, που σε αυτό το σενάριο θα μπει ως 5η στα πλέι οφ.
Με νίκη πάντως στο Στάδιο και μη νίκη Ηλιούπολης και Ιωνικού, η Καλαμάτα θα τερματίσει τρίτη. Οπως και να 'χει , το τρίποντο με την πρωτοπόρο είναι επιτακτική ανάγκη, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Διότι μέχρι σήμερα η Καλαμάτα δεν έχει νικήσει σε κανένα ντέρμπι.
Εχασε στον πρώτο γύρο από Καλλιθέα, Χανιά, Ιωνικό και στο β' γύρο έφερε ισοπαλία με Χανιά και Ιωνικό. Με την Καλλιθέα έχει βιώσει και την πίκρα του αποκλεισμού (στα πέναλτι) σε νοκ - άουτ ματς για το Κύπελλο Ελλάδας και μάλιστα στο Δημοτικό Στάδιο.
Ενα Στάδιο που αναμένεται να έχει σήμερα πολύ κόσμο, καθώς η ΠΑΕ όρισε γενική είσοδο 5 ευρώ.
Στα αγωνιστικά ο Ελιβέλτο αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δύσκολα θα αγωνιστεί.

Αγωνία και στην ουρά

Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει και την ομάδα που θα υποβιβαστεί απευθείας. Αυτή θα είναι είτε ο Γιούχτας, είτε ο Τηλυκράτης που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις και παίζουν μεταξύ τους, με τον Γιούχτα να παίζει και για την ισοπαλία. Οποιος επιβιώσει θα παίξει στα πλέι άουτ, μαζί με Διαγόρα, Αιγάλεω, Ολυμπιακός Β', Παναθηναϊκός Β' και Παναχαϊκή, τις ομάδες δηλαδή από τις θέσεις 6 έως 11. Και εδώ θα γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα και οι τρεις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα θα υποβιβαστούν.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Κυριακή, 2 μ.μ.

Ολυμπιακός Β – Παναχαϊκή
Χανιά – Ηλιούπολη
Καλαμάτα – Καλλιθέα
Αιγάλεω – Ιωνικός
Παναθηναϊκός Β – Διαγόρας
Γιούχτας – Τηλυκράτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγώνες)
1. Καλλιθέα 31-13 47
2. Χανιά 36-13 41
3. Ηλιούπολη 19-20 35
4. Ιωνικός 32-22 33
-. Καλαμάτα 26-15 33
6. Διαγόρας Ρόδου 19-28 26
7. Αιγάλεω 14-23 25
8. Ολυμπιακός Β’ 28-20 22
9. Παναθηναϊκός Β’ 17-36 20
-. Παναχαϊκή 22-30 20
11. Γιούχτας 19-28 19
12. Τηλυκράτης 17-36 18
* Ο Ολυμπιακός Β' έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς.