Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 10:48

SUPER LEAGUE 2: Ελπίζουν όλοι στα πλέι οφ ανόδου!

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE 2: Ελπίζουν όλοι στα πλέι οφ ανόδου!

Η Καλαμάτα "έσπασε" το αήττητο της Καλλιθέας στο 2024 και έβαλε... φωτιά στα πλέι οφ ανόδου, που ξεκινούν στις 24 Μαρτίου, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα γίνει αυτή την Πέμπτη.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα εκκινήσει σε αυτή την κούρσα από την 3η θέση (μαζί με Ιωνικό, Ηλιούπολη) αλλά σε απόσταση μόλις δύο τριπόντων από την πρωτοπόρο του β' ομίλου της Super League 2 Καλλιθέα και ενώ μέχρι την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν, ήταν στο -14 από την κορυφή!
Στα πλέι οφ η βαθμολογία διαιρείται δια δύο και η Καλλιθέα έχασε έτσι το μεγάλο προβάδισμα από τους διώκτες της.
Ενδεικτικό ότι το +6 από τα Χανιά έγινε +2, το + 12 από την Ηλιούπολη +6 και το +14 από Καλαμάτα και Ιωνικό, επίσης +6, αφού η μεσσηνιακή ομάδα και οι δύο αθηναϊκές, θα μπουν με 18 βαθμούς στα πλέι οφ ανόδου. Τα Χανιά με 22 και η Καλλιθέα με 24 βαθμούς.
Κάτι που σημαίνει ότι όλοι ελπίζουν πλέον για την πρώτη θέση, που δίνει εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι πέντε ομάδες θα δώσουν από οχτώ συνολικά αναμετρήσεις, σε ένα πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών με εντός και εκτός έδρας παιχνίδια (κάθε αγωνιστική μία ομάδα θα έχει ρεπό). Η "Μαύρη Θύελλα" θα μπει με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρώτη νίκη σε ντέρμπι με ανταγωνιστή για τον τίτλο και μάλιστα κόντρα στην Καλλιθέα, που είχε να ηττηθεί από τις 2 Δεκεμβρίου και το 2-1 με τον Διαγόρα).
Θα έχει όμως και πίεση με το ¨"καλημέρα", καθώς βρίσκεται 6 βαθμούς μακριά από την Καλλιθέα και 4 από τα Χανιά, δύο ομάδες που πρέπει να ξεπεράσει για να πάρει τον τίτλο. Με άλλα λόγια χρειάζεται σερί νικών για να καλύψει το -6 και να αυξήσει το άγχος σε Καλλιθέα, Χανιά, που βάση βαθμολογίας και εικόνας στην κανονική σεζόν, μπαίνουν στα πλέι οφ ως φαβορί.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
1. Καλλιθέα 24
2. Χανιά 22
3. Ιωνικός 18
-. Καλαμάτα 18
-. Ηλιούπολη 18
* Ο πρωταθλητής ανεβαίνει στη Super League.

Ολα ανοιχτά και για την παραμονή

Μεγάλη μάχη θα γίνει και στα πλέι άουτ, καθώς οι έξι ομάδες που θα λάβουν μέρος, θα παλέψουν για τρεις θέσεις παραμονής στη Super League 2. Ο 12ος και τελευταίος Τηλυκράτης υποβιβάστηκε απευθείας και στους έξτρα αγώνες συμμετέχουν οι ομάδες από την 6η έως την 11η θέση, σε ένα πρωτάθλημα με επίσης εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Και εδώ η βαθμολογία διαιρείται δια δύο και έτσι η διαφορά του πρώτου από τον τελευταίο, είναι μόλις μια νίκη!

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

1. Διαγόρας Ρόδου 14
2. Αιγάλεω 13
3. Ολυμπιακός Β΄ 12
4. Γιούχτας 11
-. Παναθηναϊκός Β΄ 11
-. Παναχαϊκή 11
* Οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, υποβιβάζονται στη Γ' εθνική.