Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 14:57

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Τα 6 γκολ παθητικό σε 21 αγώνες και το ρεκόρ που κυνηγά στην άμυνα

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Τα 6 γκολ παθητικό σε 21 αγώνες και το ρεκόρ που κυνηγά στην άμυνα

 

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην Α’ τοπική βρίσκεται ο Μιλτιάδης μετά από 20 ακριβώς χρόνια!

Η ομάδα του Πύργου έχει αποσπαστεί εννέα βαθμούς από τη δεύτερη θέση, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχοντας κάνει και το ρεπό της εν αντιθέσει με τον Πανθουριακό και τον Πάμισο που ακολουθούν.
Οι ασπρόμαυροι έχουν στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα τους που είναι απροσπέλαστη τη φετινή σεζόν.
Ο Μιλτιάδης έχει δεχθεί μόλις 6 γκολ σε 21 αγώνες και διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.
Τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει να σκοράρουν απέναντι στους ασπρόμαυρους. Τρία γκολ έχει βάλει η Μάνη στη μοναδική ήττα του Μιλτιάδη με 3-1 στον Κάμπο και από ένα ο Πανθουριακός, η Θύελλα Χαρακοπιού και η Κυπαρισσία.

Η επίδοση της Κυπαρισσίας το 2015

Πλέον η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου βρίσκεται μπροστά σε μία πρόκληση, το να γίνει η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην Α’ τοπική Μεσσηνίας, τουλάχιστον την τελευταία 15ετια.
Το ρεκόρ το κατέχει η φοβερή Κυπαρισσία του Αλέξη Μαντζούνη τη σεζόν 2014-15 όταν είχε κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί 7 μόνο γκολ σε 30 αγώνες!
Αν δηλαδή ο Μιλτιάδης δεν δεχθεί ούτε ένα γκολ στα επτά ματς που απομένουν τότε θα σπάσει το ρεκόρ της Κυπαρισσίας ή αν δεχθεί ένα θα το ισοφαρίσει.
Τα ματς που απομένουν είναι εντός έδρας με Εθνικό Μελιγαλά, Πάμισο, Ολυμπιακό Ανάληψης και Ράχη και εκτός έδρας με Κορώνη, Διαβολίτσι και Θύελλα Χαρακοπιού.
Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για το συγκρότημα του Γιώργου Καλόμαλου, αλλά όχι και ακατόρθωτο αν σκεφτεί κανείς πως έχει κρατήσει το μηδέν στα 17 από τα 21 ματς πρωταθλήματος!
Εκτός από την Κυπαρισσία της σεζόν 2014-15, δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση είναι τα 8 γκολ επίσης του ΑΟΚ τη σεζόν 2021-22
αλλά σε μόλις 20 αγώνες μαζί με τα πλέι οφ.
Επίσης ο Πανθουριακός τη σεζόν 2019-20 που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγο κορονοϊού είχε δεχθεί 8 γκολ, αλλά σε 21 παιχνίδια.
Πιο χαμηλά με 11 γκολ παθητικό βρίσκουμε το Διαβολίτσι την περίοδο 2018-19, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα.