Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 14:15

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Στο +10 με φοβερό γκολ Σταθόπουλου στο 85’

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Στο +10 με φοβερό γκολ Σταθόπουλου στο 85’

 

Με την πρώτη εντός έδρας ήττα… φλέρταρε το Σάββατο ο Μιλτιάδης, αλλά ο Κώστας Σταθόπουλος με ένα γκολ για χάι λάιτ στο 85’ ισοφάρισε σε 1-1 τον Πάμισο και διεύρυνε μάλιστα τη διαφορά από τη 2η θέση.

Οι Νησιώτες εμφανίστηκαν διαβασμένοι στο σαββατιάτικο ματς, προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με ωραίο σουτ του Πετρουλάκη και έφτασαν κοντά σε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα του πρωτοπόρου, αλλά ο εξαιρετικός Τάσος Τρακάκης δεν μπόρεσε να αποσοβήσει λίγο πριν το τέλος το βολέ του Σταθόπουλου, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

5 βαθμοί για τον τίτλο

Οι ασπρόμαυροι μετά από 25 αγωνιστικές είναι στο +10 από τον Πανθουριακό και τη Μάνη και χρειάζονται πέντε βαθμούς σε πέντε ματς για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο.
Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας απώλεια για τον Μιλτιάδη μετά από 11 σερί νίκες, ενώ ο Πάμισος τον υποχρέωσε εκ νέου σε ισοπαλία μετά το 0-0 του πρώτου γύρου στη Μεσσήνη.

Γκολ από τα… αποδυτήρια με Πετρουλάκη

Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 3’…
Ο Παπαδόπουλος από δεξιά “άδειασε” δύο παίκτες, έκανε το γύρισμα και ο Πετρουλάκης με σουτ στην κίνηση να γράφει το 0-1.
Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Νησιώτες που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο με τον Παπαδόπουλο να δίνει τον ρυθμό και τους Δεμπεγιώτη, Τιμπλαλέξη να κάνουν πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου.
Οι γηπεδούχοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι, επηρεαζόμενοι και από τις απουσίες των Πολίμου, Μπολούν και Τσιγαρίδη και δυσκολευόντουσαν
να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Στο 27’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Δημητρίου, ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχος.

Ετσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Πάμισο να είναι μπροστά στο σκορ και τον Μιλτιάδη να είναι με την… πλάτη στον τοίχο.

Εκατέρωθεν ευκαιρίες στο δεύτερο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι ασπρόμαυροι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Σαραντόπουλο να σεντράρει και τον Αθανασόπουλο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Ο Πάμισος απάντησε στις ευκαιρίες στο 55’ με τον Αριστομενόπουλο να δίνει στον Βλάχο που έπιασε το διαγώνιο σουτ που έφυγε σύριζα άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή άγγιξε το 0-2 όταν ο Κόντο “χόρεψε”στην άμυνα του Μιλτιάδη από αριστερά και με τακουνάκι επιχείρησε να σκοράρει, με τον Μπουτσικάκη να διώχνει σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή, προ του Πετρουλάκη…

Στην εξέλιξη της φάσης ο Αριστομενόπουλος σούταρε, με τον Κωνσταντακόπουλο να μπλοκάρει.

Πίεσαν μετά το 65’ οι γηπεδούχοι

Η ομάδα του Πύργου στο τελευταίο 25λεπτο αύξησε την πίεση της για την ισοφάριση και στο 66’ με σουτ ο Κατσιώλης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Η είσοδος στο ματς του Κώστα Σταθόπουλου βοήθησε τον Μιλτιάδη στον άξονα, με τον Πάμισο να επηρεάζεται από την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Παπαδόπουλου.
Οι διακοπές στο δεύτερο μέρος ήταν συχνές ύστερα από σκληρά μαρκαρίσματα, με ένταση και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.
Στο 72’ ο Αριστομενόπουλος έκανε λάθος γύρισμα, ο Αθανασόπουλος τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Τρακάκης με έξοδο απομάκρυνε την μπάλα.
Ο Μιλτιάδης κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 81’ έχασε κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Μπουτσικάκη να εκτελεί το κόρνερ και τον Καντούτση να πιάνει την κεφαλιά, με τον Τρακάκη να απογειώνεται και να αποκρούει εξ επαφής!

Γκολ… ποίημα από Σταθόπουλο

Το γκολ που δικαιούταν στο δεύτερο μέρος ο Μιλτιάδης ήρθε τελικά στο 85’, ύστερα από συνδυασμό δύο παικτών που ήρθαν από τον πάγκο…
Ο Τάσος Τσόπελας ύστερα από ωραία ενέργεια από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Σταθόπουλος αφού κοντρόλαρε με ένα εναέριο βολέ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ για το 1-1. Ενα γκολ που πανηγύρισε έντονα ο Πυργιώτης μεσοαμυντικός, μιας και ήταν το πρώτο του τη φετινή σεζόν.
Στα λεπτά που απέμεναν δεν σημειώθηκε κάποια φάση, με τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται με την ισοπαλία.
Το ματς σφύριξε ο Τσουλάκος που είχε καλή παρουσία παρά τις εκατέρωθεν διαμαρτυρίες, όμως θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο και να έχει μοιράσει περισσότερες κίτρινες κάρτες.
Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Αντωνόπουλος και Βανικιώτης.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γ. Τσόπελας, Καντούτσης, Μπουτσικάκης, Δημητρίου, Κατσιώλης (83’ Αν. Τσόπελας), Μπάρκας (67’ Σταθόπουλος), Τσουλάκος, Σαραντόπουλος, Αθανασόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Φιλόπουλος, Υμεράσι, Σταματελόπουλος, Τιμπλαλέξης, Παπαδόπουλος (67’ λ.τρ. Μπορχάν), Δεμπεγιώτης (74’ Αλ. Ντίσα), Κόντο (74’ Κοντομανωλόπουλος), Πετρουλάκης (80’ Κράκουλι), Στ. Βλάχος (80’ Ευθ. Βλάχος).