Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 15:19

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-2: Διπλό με Τσουκαλά και Σπυρόπουλο

Γράφτηκε από τον

 

Τη νίκη στο “Σταύρος Παπαδόπουλος” πανηγύρισε η Κυπαρισσία, που το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε με 2-1 τον Πανθουριακό σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής.

Η ομάδα της Κυπαρισσίας πήρε τρίποντο μετά από αρκετό καιρό και συγκεκριμένα από την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, όπου είχε κερδίσει εντός έδρας τη Θύελλα Χαρακοπιού με 2-1 (19η αγωνιστικής). Από εκεί και μετά είχε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα 4 ματς που ακολούθησαν.
Ο Πανθουριακός είχε ένα σερί 7 αγωνιστικών, όπου μετρούσε 6 νίκες και μία ισοπαλία, αλλά το αήττητο σερί του έμελλε να σταματήσει η Κυπαρισσία.
Σε ότι αφορά το ματς οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με διάθεση να φτάσουν σε κάποιο γκολ και να αποκτήσουν προβάδισμα για τη νίκη, αλλά ο αντίπαλος του κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ομως το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ, καθώς μετά από δύο λεπτά ο Πανθουριακός έφερε το ματς στα ίσια. Στις αρχές τις επανάληψης ο Α.Ο.Κ., που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν νίκη μετά από 5 αγωνιστικές. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τερματοφύλακας Πέτρος Παπάς με τις αποκρούσεις του βοήθησε ώστε η ομάδα του να φύγει με το διπλό από την Καλαμάτα.
Οι γηπεδούχοι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στο ανέβασαν την απόδοση τους και από το 65’ και μετά δημιουργούσαν φάσεις στις αντίπαλη περιοχή, με Βασιλόπουλο, Αλεξανδρόπουλο και με τον Ζαραφέτα, ο οποίος πέρα από το γκολ της ισοφάρισης στο α’ 45λεπτο με άψογη εκτέλεση φάουλ, είχε δοκάρι και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Τα γκολ

Στο 35 μπροστινή πάσα του Σπυρόπουλου για τον Τσουκαλά, αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς πλησίασε στην περιοχή και βλέποντας τον Μπεσσή να βγαίνει από την εστία του για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και “έγραψε” το 0-1. Δύο λεπτά μετά ο Ζαραφέτας με άψογη εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστία του Παπά και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 51 ο Σπυρόπουλος με σουτ από την γωνία της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Κυπαρισσία πετυχαίνοντας το 1-2.

Στο 75’ ο Πλατάνας έκανε τη σέντρα και η μπάλα μετά από κόντρα σε αμυντικό έφτασε στον Ζαραφέτα, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση από το σημείο του πέναλτι σχεδόν και η μπάλα χτύπησε στη ρίζα της κάθετης δοκού.

Οι καλές στιγμές

Στο 8’ ο Βασιλόπουλος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ από το σημείο του πέναλτι σχεδόν, αλλά πρόλαβε ο Ντιόπ και με προβολή άλλαξε πορεία της μπάλας η οποία πέρασε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Γαλανόπουλος έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε τη σέντρα και ο Βασιλόπουλος που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας σούταρε από το ύψος του πέναλτι σχεδόν και έστειλε η μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 15’ ο Τσουκαλάς τροφοδότησε τον Σπυρόπουλο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Μπεσσή, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 21’ κάθετη πάσα του Γαλανόπουλου, για τον Αλεξανδρόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και μόνος απέναντι στον Παπά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να σκοράρει. Στο 22’ σε μπροστινή μπαλιά ο Βασιλόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπά επιχείρησε να τον αποφύγει και να σκοράρει σε κενή εστία, αλλά ο τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας με το ένα χέρι του πήρε την μπάλα και γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Στο 34’ ο Τσουκαλάς έκανε το σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 42’ σέντρα του Βασιλόπουλου στη μικρή περιοχή για τον Αλεξανδρόπουλο, αυτός σούταρε αμέσως, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Παπά, που μπλόκαρε. Στο 47 μετά από λάθος του Μπεσσή, προσπάθησε να επωφεληθεί ο Τσουκαλάς, όμως πρόλαβε ο Νικολόπουλος πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πλάγια. Στο 72’ σουτ του Βασιλόπουλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ζαφείρη και πέρασε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 79’ ο Ζαραφέτας με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 80’ νέα ευκαιρία με τον Ζαραφέτα αρχικά και στην εξέλιξη της με τον Αλεξανδρόπουλος.

Ο έμπειρος μέσος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή απέκρουσε δύσκολα ο Παπάς, ο οποίος έδιωξε την μπάλα πλάγια. Στην πορεία της κινήθηκε ο Αλεξανδρόπουλος που έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ, όμως και πάλι ο Παπάς απέκρουσε σε κόρνερ σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 82’ άλλη μία ευκαιρία από τον Ζαραφέτα, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 83 σε σέντρα στο πίσω δοκάρι κινήθηκε ο Αλεξανδρόπουλος, που κοντρόλαρε την μπάλα και σούταρε για να φύγει η μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μπαρδής με βοηθούς διαιτητές την Τσουκάλη και τον Ταβουλαρέα.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μπεσσής, Νικολόπουλος, Καρύδης, Αλμπάν Καχίλ (69’ Πλατάνας), Γιαννακόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Βασιλόπουλος, Zαραφέτας, Κουτσουρόπουλος, Γαλανόπουλος (58’ Αβντίου), Αλεξανδρόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Πάπας, Ντζουβάρας, Ζαφείρης, Μπούνας, Ντιόπ, Γουέσλεΐ (89’ Πολυζωγόπουλος), Σπυρόπουλος, Μαλισόβας, Τσουκαλάς (86’ Καραβούλιας), Θώδης, Κύρκο.