Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:20

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ψάχνει την πρώτη νίκη με Χανιά

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ψάχνει την πρώτη νίκη με Χανιά

Τα Χανιά είναι το πρώτο κατά σειρά εμπόδιο, που καλείται να ξεπεράσει η Καλαμάτα στα πλέι οφ ανόδου της Super League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα υποδεχτεί την Κυριακή στις 2.30 το μεσημέρι τους Κρητικούς, που στην πρεμιέρα γνώρισαν τη συντριβή στη Νίκαια με 5-1 από τον Ιωνικό. Η μεσσηνιακή ομάδα είχε ρεπό την πρώτη αγωνιστική και ξεκινά εντός έδρας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ενώ ακολουθεί την Τετάρτη νέο ματς στο Στάδιο, με αντίπαλο την Ηλιούπολη. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το "δύο στα δύο'.
Τα Χανιά βρίσκονται στη 2η θέση των πλέι οφ με 22 βαθμούς, πίσω από την Καλλιθέα που έχει 27 και πάνω από Ιωνικό (21 βαθμοί), Καλαμάτα και Ηλιούπολη (από 18 βαθμούς). Στην κανονική σεζόν τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του β' ομίλου, έχοντας μείνει αήττητα και στα δύο παιχνίδια με τη "Μαύρη Θύελλα". Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Καλαμάτα θα ψάξει την πρώτη νίκη μεθαύριο με τρίτο διαφορετικό προπονητή!. Ο Τόλης Τερζής θέλει να πετύχει ότι δεν κατάφεραν οι Περικλής Αμανατίδης και Μάκης Χάβος. Ο πρώτος γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0-2, ενώ ο Μ. Χάβος είδε την ομάδα του να αναδεικνύεται ισόπαλη με 1-1.

Τι έγινε στην κανονική σεζόν

Το πρώτο ματς ανάμεσα στην Καλαμάτα και τα Χανιά έγινε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, με τη μεσσηνιακή ομάδα να γνωρίζει την ήττα με 0-2 ενώπιον 2.000 φιλάθλων. Οι Κρητικοί σκόραραν στο 50' με πέναλτι του Μάναλη και στο 87' με σουτ του Μάνου, κρατώντας στο μηδέν την Καλαμάτα, που είχε σκοράρει 10 γκολ σε τρεις αγωνιστικές με Παναθηναϊκό Β', Γιούχτα και Αιγάλεω και οδηγούσε τότε την κορυφή.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και η Καλαμάτα μετά το "3 στα 3" στο ξεκίνημα δεν κατάφερε να χτίσει άλλο σερί. Στην 11άδα ξεκίνησαν παίκτες που σήμερα δεν βρίσκονται στο ρόστερ (Ραπόσο, Παπατόλιος, Μπενίτεζ)), όπως και οι Ρόβας, Καμπράλ που μπήκαν ως αλλαγή.
Το ματς του β' γύρου έγινε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, με την Καλαμάτα να έχει τις προϋποθέσεις για το διπλό, αλλά να φεύγει με την ισοπαλία από τα Περιβόλια.
Προηγήθηκε στο 34' με τον Πασά και στο 67' ο σκόρερ δεν μπόρεσε να νικήσει από τα 11 βήματα τον Καλογεράκη. Ο γκολκίπερ των Χανίων απέκρουσε το πέναλτι και στο 73' τα Χανιά ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη. Το ματς είχε και τρεις αποβολές, καθώς στο 49' ο ρέφερι Πουλικίδης από τη Δράμα, απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αρίμπας της Καλαμάτας και στη φάση του πέναλτι (που κέρδισε ο Κατάλντι),τον Λεμονή των Χανίων. Στο 96' αποβλήθηκε και ο Βουό των Κρητικών.
Ο έμπειρος επιθετικός είχε σκοράρει στο 88', αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Κόβαλ, που έκανε το ντεμπούτο του με την Καλαμάτα.
Ο Μάκης Χάβος είχε δώσει μάλιστα φανέλα βασικού σε πέντε νεοαποκτηθέντες (Κόβαλ, Τζανακάκης, Καρασαλίδης, Κάτσε, Ελιβέλτο).

Σφυρίζει ο Φωτιάς

Ο Βασίλης Φωτιάς από την Πέλλα θα διαιτητεύσει το ματς της Καλαμάτας με τα Χανιά, με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ψαρρή (Ζακύνθου) και Βασίλη Μωυσιάδη (Γρεβενών). Tέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Στεργιώτης (Αθηνών).

Τα εισιτήρια

Ξεκίνησε από χθες η διάθεση των εισιτηρίων για τον κυριακάτικο αγώνα με τα Χανιά (2.30 μ.μ.). Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τα γραφεία της ΠΑΕ (9 με 5 μ.μ σήμερα) και την Κυριακή από τα εκδοτήρια του Σταδίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για όλες τις θύρες, με εξαίρεση τη VIP (30 ευρώ), ενώ το κοινό μπορεί να προμηθευτεί το εισιτήριο και
ηλεκτρονικά από το site της ομάδας https://www.fckalamata.gr/eisitiria/
Να σημειωθεί ότι και σε αυτόν τον αγώνα, θα λειτουργήσει σε κομμάτι της Θύρας 1 και οικογενειακή κερκίδα, με την υποστήριξη της εταιρείας TOYCITY, όπου με την αγορά τους ενός εισιτηρίου των 10 ευρώ εισέρχονται στο γήπεδο γονείς και παιδιά έως 12 ετών.