Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 10:02

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Θέλει νικηφόρο ξεκίνημα με Χανιά

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Θέλει νικηφόρο ξεκίνημα με Χανιά

Οπως τελείωσε την κανονική σεζόν της Super League 2, έτσι θέλει να ξεκινήσει τα πλέι οφ η Καλαμάτα.

Η "Μαύρη Θύελλα" υποδέχεται σήμερα Κυριακή στις 2.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο (ζωντανά από το Action 24) τα Χανιά, με στόχο την πρώτη νίκη κόντρα στους Κρητικούς.
Η μεσσηνιακή ομάδα, πριν από τρεις εβδομάδες νίκησε μπροστά σε 1500 φιλάθλους της με 1-0 την πρωτοπόρο του β' ομίλου Καλλιθέα και... ζωντάνεψε τις ελπίδες για άνοδο στα πλέι οφ, που για την Καλαμάτα ξεκινούν από την δεύτερη αγωνιστική, μιας και στην πρεμιέρα είχε ρεπό.
Για τα Χανιά θα είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς, ύστερα από αυτό στη Νεάπολη όπου γνώρισαν τη συντριβή με 5-1 από τον Ιωνικό. Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στα πλέι οφ και η Καλλιθέα, επικρατώντας εκτός έδρας με 4-0 της Ηλιούπολης. Ετσι οδηγεί την κούρσα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα με 27 βαθμούς και ακολουθούν τα Χανιά με 22 βαθμούς, ο Ιωνικός με 21 και η Καλαμάτα και η Ηλιούπολη με 18 βαθμούς.
Η Καλαμάτα έχει μπροστά της δύο αγώνες ενώπιον του κοινού της με Χανιά (την Κυριακή) και Ηλιούπολη (την Τετάρτη) και αν κάνει το απόλυτο, θα μπει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο θα παίξει εντός έδρας και με την Καλλιθέα (την 5η αγωνιστική), ενώ η μοναδική της έξοδος θα είναι με τον Ιωνικό. Το πρόγραμμα δίνει λοιπόν την ευκαιρία στη "Μαύρη Θύελλα" να θέσει τις βάσεις για τη βαθμολογική αντεπίθεση, μιας και είναι στο -9 από την πρώτη θέση, με ένα ματς λιγότερο.
Η αρχή πρέπει να γίνει κόντρα στα Χανιά, που στο ματς του πρωταθλήματος είχαν περάσει νικηφόρα από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα (0-2), ενώ στα Περιβόλια πήραν το βαθμό (1-1), με την Καλαμάτα να προηγείται και να χάνει πέναλτι με τον Πασά με το σκορ στο 1-0. Τότε ήταν στον πάγκο ο Μάκης Χάβος, ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Καλαμάτα είχε προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη. Κάτι που σημαίνει ότι η Καλαμάτα θα ψάξει την πρώτη νίκη κόντρα στα Χανιά με τρίτο διαφορετικό προπονητή στη σεζόν.
Ο Τόλης Τερζής κάνει τις τελικές δοκιμές στις προπονήσεις, με το μοναδικό πρόβλημα στην προετοιμασία να είναι ο τραυματίας Τζανακάκης.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ στον β' όμιλο

Κυριακή

Καλαμάτα - Χανιά (2.30 μ.μ.)
Καλλιθέα - Ιωνικός (4.45 μ.μ.)
Ρεπό: Ηλιούπολη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλλιθέα 27
2. Χανιά 22
3. Ιωνικός 21
4. Καλαμάτα 18
-. Ηλιούπολη 18
* Εναν αγώνα λιγότερο έχει η Καλμαάτα

Τα αποτελέσματα των πλέι άουτ στον β' όμιλο

Σάββατο

Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας 0-1
Γιούχτας - Αιγάλεω 0-2
Ολυμπιακός Β' - Παναχαϊκή 5-0