Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 11:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ 0-5: Ιστορικός διασυρμός!

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ 0-5: Ιστορικός διασυρμός!

Καλαμάτα - Χανιά¨0-5. Οχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά η βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της "Μαύρης Θύελλας", που ακριβώς πριν από πέντε χρόνια, είχε γνωρίσει ξανά τη συντριβή, αλλά μακριά από τη Μεσσηνία.

Ηταν 31 Μαρτίου του 2019, όταν έχασε με 5-0 από τον Ασπρόπυργο, σε ματς που έπαιζε τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στη Football League.
Χθες η ντροπιαστική ήττα ήρθε για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου της Super League 2, με την Καλαμάτα να κάνει άθλια εμφάνιση και να αναγκάζει μερίδα του κόσμου να αποχωρεί από το ημίχρονο και με το σκορ στο 0-3! Θα μπορούσε να ήταν και... χειρότερα, καθώς τα Χανιά είχαν σκοράρει δύο φορές πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.
Με το ρολόι να δείχνει ένα λεπτό και οχτώ δευτερόλεπτα, ο Μάναλης έριξε την πρώτη... κανονιά και στο 8' από ασίστ του Νίλι, πέτυχε σε κενή εστία το 0-2.
Ο δημιουργός έγινε σκόρερ στο 37', δίνοντας διαστάσεις θριάμβου, με τον Κόλα στο 40 να χάνει μεγάλη ευκαιρία και για τέταρτο γκολ κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες 1.000 και πλέον φιλάθλων, σε παίκτες και τεχνικό τιμ των γηπεδούχων.
Η Καλαμάτα έδειξε αντίδραση μόνο για ένα τέταρτο, αλλά ο Μπαράλες στο 20' έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στο 36' ο Πασάς δεν μπόρεσε με καρφωτή κεφαλιά να νικήσει τον Κλέιμαν.
Το πάρτι των Κρητικών συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μιούλερ, που ήρθε από τον πάγκο σκόραρε στο 70' και στο 85' και ενώ στο 83' ο Μπαράλες αστόχησε σε πέναλτι, που κέρδισε ο Μόζερ από τον Σιλά, στέλνοντας απελπιστικά την μπάλα άουτ.

Η "Μαύρη Θύελλα" δεν είχε χθες αρχή, μέση και τέλος. Τα Χανιά πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ξεκίνημα και στη συνέχεια κυριάρχησαν, δείχνοντας ότι έχουν σφυγμό.
Διότι στην πρεμιέρα είχαν δεχτεί πέντε γκολ στη Νεάπολη από τον Ιωνικό (5-1). Η Καλαμάτα είχε ρεπό την πρώτη αγωνιστική και έψαχνε τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Με τα ψέματα (μέρα που είναι και σήμερα) όμως, δεν πας για... άνοδο.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα η διαφορά από τις πρώτες θέσεις αυξήθηκε περισσότερο και μένει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση, μεθαύριο με την Ηλιούπολη.

Τραγικά λάθη από έμπειρους παίκτες

Η χθεσινή εικόνα της Καλαμάτας ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν αποκαρδιωτική, με τους παίκτες της να κάνουν τραγικά λάθη και μάλιστα οι πιο έμπειροι.
Οπως ο Κάτσε και ο Κάνιας, που έχουν παίξει σε υψηλότερο επίπεδο και από δικά τους λάθη προήλθαν το 0-2 και στο 0-3.
Ο Κάτσε έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή από το Νίλι και ο Κάνιας έκανε "στραβοκλωτσιά" και στην εξέλιξη της φάσης, ο Νίλι μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και σκόραρε.
Στη φάση του 0-1, ο σέντερ φορ των Χανίων ήταν αφύλακτος μέσα στην περιοχή και βρήκε στόχο, όπως είχε κάνει και στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος (0-2).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά΄ στο τελευταίο εικοσάλεπτο με τις αλλαγές του Γιάννη Ταουσιάνη, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο ακόμα τέρματα σε ρυθμούς... προπόνησης.

Γκολ από τον... τερματοφύλακα

Ενδεικτικό της τραγικής εμφάνισης είναι ότι το 0-4 ξεκινά από τον τερματοφύλακα των Χανίων. Ο Κλέιμαν μπλοκάρει τη μπάλα και δίνει με τα χέρια στο Μάνο, που φεύγει στην αντεπίθεση και πασάρει στον Μιούλερ, ο οποίος με γυριστό σουτ και έχοντας στην πλάτη του τον Κατάλντι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κόβαλ, που δεν είχε καμία απάντηση σε όποιο σουτ πήγαινε στην εστία.
Στο 0-5 ο σκόρερ παίζει το ένα - δύο μέσα στην περιοχή με τον Τσέλιο και σφραγίζει μία από τις μεγαλύτερες νίκες των Χανίων στις εθνικές κατηγορίες.

Αφαντοι στη συνέντευξη Τύπου!

Ο προπονητής της Καλαμάτας Τόλης Τερζής βρέθηκε και αυτός σε... κακή μέρα, ξεκινώντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον μέσο Κοζορώνη (έλειπε ο Τζανακάκης), και στη συνέχεια αφότου τραυματίστηκε, έβαλε τον Μόζερ, ενώ στο ημίχρονο έκανε τρεις αλλαγές (μπήκαν Τάτος, Κατάλντι, Ελιβέλτο0 στις θέσεις των Κάνιας, Λόπεθ, Ακόστα, αλλά η κακή εικόνα δεν άλλαξε. Γι' αυτό και δέχτηκε αποδοκιμασίες από την εξέδρα, ενώ μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε έντονα και το γενικό αρχηγό Αντώνη Μαυρέα.
Ο κ. Τερζής δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του ματς, ούτε κάποιος παίκτης της Καλαμάτας και ο μόνος που έκανε δηλώσεις ήταν ο προπονητής των Χανίων Γιάννης Ταουσιάνης. Αυτό που μεταφέρθηκε ήταν ότι είναι όλοι στα αποδυτήρια και δεν θέλουν να μιλήσουν. Εστω να ζητήσουν... συγνώμη, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται στο γήπεδο αρκετή ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον ρέφερι Φωτιά, περιμένοντας εξηγήσεις.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κίβαλ, Κοζορώνης (33' λ.τρ. Μόζερ), Βαλεριάνος, Στρούγγξς, Καρασαλίδης, Κάτσε, Κάνιας (46' Κατάλντι), Λόπεθ (46' Τάτος), Ακόστα (46' Ελιβέλτο), Πασάς, Μπαράλες.
XANIA: Κλέιμαν, Ματάους, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Παναγιώτου (56' Σιλά), Ντίαζ, Λεμονής, Τσέλιος (63' Μιούλερ), Νίλι (63' Τσέρνομαζ), Κόλα (56' Μάνος), Μάναλης (75' Κατσούρι).