Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 20:00

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": O κόσμος ζήτησε εξηγήσεις πριν την "πρώτη" Αναστόπουλου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": O κόσμος ζήτησε εξηγήσεις πριν την "πρώτη" Αναστόπουλου (βίντεο)

Η Καλαμάτα ταπεινώθηκε την Κυριακή μέσα στο γήπεδό της από τα Χανιά και το 0-5 ήταν δεδομένο, ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς απέλυσε την ίδια μέρα τον προπονητή Τόλη Τερζή και τους συνεργάτες του, φέρνοντας για τρίτη φορά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τον Νίκο Αναστόπουλο, ενώ στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί οργή και αγανάκτηση. Η βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της "Μαύρης Θύελλας" όσον αφορά το πρωτάθλημα, φαίνεται ότι ήταν η οργή που ξεχείλισε το... ποτήρι.
Ετσι σήμερα το απόγευμα 40 περίπου φίλαθλοι βρέθηκαν στα Παλιάμπελα στην πρώτη προπόνηση του κ. Αναστόπουλου για να ζητήσουν εξηγήσεις.
Το κλίμα ήταν τεταμένο λόγω και του φραστικού επεισοδίου που είχε το προηγούμενο διάστημα στο Στάδιο ο γενικός αρχηγός Αντώνης Μαυρέας με τους φιλάθλους, που ζήτησαν πριν την έναρξη της προπόνησης από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ να τους ακούσουν.
Μεταξύ άλλων τους είπαν ότι ούτε ένας παίκτης δεν βγήκε να ζητήσει συγνώμη χθες στο γήπεδο, ότι παίζουν στη "Μαύρη Θύελλα" και όχι σε κανένα χωριό και είναι ανεπίτρεπτο να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα. Να μην ματώνουν τη φανέλα και ορισμένοι να παραβιάζουν και το ωράριο με... νυχτοπερπατήματα.
Ακόμα αναρωτήθηκαν αν είναι πληρωμένοι οι παίκτες πλην 2-3, ενώ στο "στόχαστρο" βρέθηκε και η διοίκηση για τους χειρισμούς όλα αυτά τα χρόνια, με το μηδενισμό με τις κάρτες υγείας στο κρίσιμο ματς με το Λεβαδειακό, τη μη αδειοδότηση για μεταγραφές και αρκετά ακόμα.
Οπως και για την επιλεκτική ενημέρωση σε συγκεκριμένο μέσο, που όπως είπαν μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Στο γήπεδο ήταν από πλευράς διοίκησης οι Γιώργος Ράλλης και Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα και ο Αντώνης Μαυρέας. Οι παίκτες μαζί με τον Νίκο Αναστόπουλο και το υπόλοιπο τιμ είχαν συγκεντρωθεί σε έναν κύκλο και άκουγαν όλα τα παραπάνω και μετά από αρκετή ώρα, ξεκίνησαν την προπόνηση.

Αναστόπουλος: "Δεν έρχομαι για αποστολή αυτοκτονίας"

Πριν την επίσκεψη των φιλάθλων στα Παλιάμπελα, ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την τρίτη κατά σειρά θητεία του στην Καλαμάτα. Αυτή τη φορά απέφυγε τα μεγάλα λόγια και τόνισε ότι στόχος του είναι να γίνει πρώτα η Καλαμάτα ομάδα και ότι δεν έρχεται για αποστολή... αυτοκτονίας.

Για την επιστροφή του μετά από 13 μήνες είπε: " H σχέση μου με την Καλαμάτα και προσωπικά με τον μεγαλομέτοχο τον κ. Πρασσά είναι συναισθηματική κατά κύριο λόγο. Δεύτερον προσωπική και τρίτον επαγγελματική. Εχω πάει σε πολλές ομάδες, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.
Πάω σε ομάδες που με αγαπάνε και τις αγαπώ, με τις οποίες δένομαι. Λίγες είναι όμως οι ομάδες που έχω δεθεί. Αν είναι δύο, τρεις, μέσα σε αυτές είναι και η Καλαμάτα.
Ερχόμενος εδώ, γνωρίζω που έρχομαι. Δεν έρχομαι για αποστολή αυτοκτονίας, ούτε για καμικάζι. Ερχομαι για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορεί και να διεκδικεί όπως παλιά. Διότι αν δεν έχεις ομάδα για να διεκδικείς, δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Να φτιάξουμε ομάδα. Και μετά τα πράγματα θα είναι απλά".
Ο Νίκος Αναστόπουλος σημείωσε ότι υπολείπονται ακόμα εφτά παιχνίδια για τα πλέι οφ ανόδου και "Δεν γίνεται να τα αφήσουμε. Το επιβάλλει η ιστορία, το σήμα και η προσωπικότητα του προέδρου, των παικτών και η δική μου". Για τη συνομιλία με τον κ. Πρασσά μετά το ματς με τα Χανιά δήλωσε: "Είμαι προσωπική επιλογή του προέδρου διαχρονική και όχι τώρα. Να είστε σίγουροι ότι θα φτιάξουμε ομάδα. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις, χωρίς μεγάλα λόγια με πρώτο εμένα που έλεγα τα μεγάλα λόγια και πήρα το μερίδιο ευθύνης. Κοιτάμε μπροστά. Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το παρελθόν. Επιμένω σε αυτό πως πρέπει να φτιάξουμε ομάδα, όπως είχαμε παλιά. Να δώσουμε χαρά και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Να βλέπει μια ομάδα που θα παλεύει. Δεν γίνεται να χάνει με 5-0. Πρέπει να ματώνει η ομάδα στο γήπεδο. Πρέπει να τιμάς το σήμα που φοράς"

Τι είπε ο Ράλλης

Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ράλλης δεν θέλησε να πει πολλά λόγια και αρκέστηκε στα εξής: "Καλωσορίζουμε έναν γνώριμο, φίλο, πάρα πολύ καλό προπονητή. Οσον αφορά την ιστορική συντριβή, θα δανειστώ μια κουβέντα του κ. Αναστόπουλου, ότι το φάρμακο για την ήττα, είναι το επόμενο παιχνίδι. Η Καλαμάτα δεν θα παρατήσει όσον αφορά τα πλέι οφ. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο αποδοτική και γόνιμη η συνεργασία με τον κ. Αναστόπουλο, όπως την πρώτη χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι με το δίκιο τους γκρινιάζουν και βρίζουν".
Το ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο θα γίνει στο εντός έδρας ματς της Τετάρτης με την Ηλιούπολη (3 μ.μ.) για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου της Super League 2.