Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 11:35

Β’ ΤΟΠΙΚΗ: Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι

Γράφτηκε από τον

Επιμέλεια: Νίκος Κοζομπόλης

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική της Β' τοπικής, αφού με νίκες συνέχισαν οι τρεις πρωτοπόροι. Η βέβαιη πρωταθλήτρια Ομόνοια επιβλήθηκε του Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου στο “Γ. Λουκαρέας” με 4-2, ενώ κοντά στην μαθηματική εξασφάλιση της 2ης θέσης που δίνει δικαίωμα ανόδου είναι ο ΑΟ Στενωσιάς που “απέδρασε” με 1-0 από την Λογγά. Το... πάνω χέρι για την 3η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην Α' τοπική απέκτησε ο ΑΟ Φοινικούντας που έκαμψε την αντίσταση του Μεσσηνιακού με 1-0 στην Μεθώνη, ενώ ο ΑΟ Καλλιθέας έκανε την ανατροπή κόντρα στην Αναγέννηση Παραλίας και έφυγε με το “διπλό” από την Καλαμάτα (3-1). Τις πρώτες τους νίκες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πανηγύρισαν ο Ατρόμητος Πλατύ (3-0 την ΑΕ Αβίας) ο Αστέρας Αρφαρών (1-0 την Θύελλα Μερόπης) και ο Νέος Άρις (2-0 τον ΠΑΟ Καλού Νερού), ενώ τέλος, χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην Βαλύρα μεταξύ του τοπικού Αστέρα και του Παναθηναϊκού Καλαμάτας (1-1).

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 4-2
Δεύτερο σερί
χατ-τρικ ο Πολίτης

Μία ακόμη νίκη, την 19η σε 25 παιχνίδια, προσέθεσε στο ενεργητικό της η Ομόνοια που μετράει αντίστροφα για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Η καλαματιανή ομάδα νίκησε 4-2 τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου στο “Γεώργιος Λουκαρέας”, με τον Δημήτρη Πολίτη να κάνει χατ-τρικ για δεύτερη σερί αγωνιστική και διατήρησε την διαφορά ασφαλείας από τον 2ο ΑΟ Στενωσιάς. Μόλις στο 11' οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Πολίτης αξιοποίησε την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Δημήτρη Τσουλάκου στον κενό χώρο και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή νίκησε τον Καγκαράκη για το 1-0. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου και συγκεκριμένα στο 29' η Ομόνοια πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Κωστόπουλος σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Πολίτης που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας σκόραρε με όμορφη εναέρια προβολή (2-0). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-0, αφού στο 41' ο Τσίγκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαρίτσας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια εκείνη έσκασε μέσα από την γραμμή του τέρματος, σύμφωνα με την υπόδειξη του δεύτερου βοηθού. Στο 53' ο Κωστόπουλος με πλασέ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι κι αφού δεν έγινε το 4-0, ήρθε η μείωση του σκορ από πλευράς Παπαφλέσσα στην αμέσως επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Νικουλάε κουβάλησε την μπάλα και μοίρασε κάθετα στον Ομέρι, ο οποίος με ωραία ενέργεια ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, απελευθερώθηκε και πλάσαρε εύστοχα τον Τομάζο για το 3-1. Το 4-1 υπέρ των γηπεδούχων ήρθε στο 77' με πανομοιότυπο τρόπο με το δεύτερο γκολ και με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Κωστόπουλος... σέρβιρε για τον Πολίτη που είχε εύκολο έργο προ κενής εστίας, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του. Έτσι, ο 33χρονος επιθετικός έφτασε τα 28 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ομέρι προσπάθησε να νικήσει τον Τομάζο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Γκουμάι που ακολούθησε την φάση με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 4-2.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Τομάζος, Μαρίτσας, Γαβράς, Πολίτης, Μπαζάνης, Τάφα, Αρκουμάνης, Κωστόπουλος, Δημητρίου, Τσίγκας, Δημήτρης Τσουλάκος (55' Ασημακόπουλος).
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παναγιώτης Κάππος): Καγκαράκης, Μαθιόπουλος, Κωσταράκης, Συκαλιάς, Νικουλάε, Ομέρι, Βλαχόπουλος, Κώστας Σωτηρόπουλος (46' Σταυρόπουλος), Νικολακόπουλος, Γκουμάι, Ζόμπολας.

 ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ – ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 0-1
Αγκαλιά με την 2η θέση

Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης έκανε ο ΑΟ Στενωσιάς που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ΑΕ Λογγάς με το... φτωχό πλην υπερπολύτιμο 1-0. Η ομάδα της Στενωσιάς πανηγύρισε την 18η νίκη σε 26 αγώνες και 6η συνεχόμενη και στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν χρειάζεται 5 βαθμούς για να τερματίσει δεύτερη και μαθηματικά. Το “χρυσό” γκολ για το σύνολο του Παναγιώτη Μπιζίμη σημείωσε ο Θοδωρής Σταματελόπουλος στο 36'.
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Καψαμπέλης, Πετρόπουλος, Βάγιας, Γιώργος Παναγόπουλος, Λάζαρης, Βουτιέρος, Τραγοαμαλάς (77' Κόλα), Σαΐπι, Κορμπής (5' λ. τρ. Τσερρίκου), Μπλάνας (60′ Γιάννης Παναγόπουλος).

ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Θοδωρής Ι. Χρόνης, Βασιλόπουλος, Ηλίας Μπιζίμης, Αλεβίζος, Φλέσσας, Θανάσης Χρόνης (65' Θοδωρής Γ. Χρόνης), Λυμπερόπουλος, Θοδωρής Σταματελόπουλος, Θανάσης Σταματελόπουλος (82' Στέλιος Καγιανάς), Γιάνναρης (72' Βαγγέλης Καλογερόπουλος).

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 1-0
Η 3η θέση είναι στο... τσεπάκι του

Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Μεθώνης. ΑΟ Φοινικούντας και Μεσσηνιακός “διασταύρωσαν τα ξίφη τους” με φόντο την 3η θέση που μπορεί να αποδειχθεί χρυσοφόρα, εφόσον ο πρωταθλητής Μεσσηνίας Μιλτιάδης ανέβει στη Γ' Εθνική, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με 1-0 χάρη στο γκολ με κεφαλιά του Βασίλη Σούλι στο 25'. Ουσιαστικά σε 90 λεπτά οι δύο ομάδες έπαιξαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, με αυτή του Κώστα Παλαμάρα να φεύγει απόλυτα ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα. Κάτι που καθιστά τον “Φοίνικα” φαβορί στην συγκεκριμένη μονομαχία, αφού αύξησε την μεταξύ τους απόσταση στο +9, με τους “πράσινους” πάντως να έχουν ένα ματς λιγότερο.
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Κατσαρέας, Γιάννης Κοτσίρης, Κατσαβός, Μπαστακός, Κώστας Τσώνης, Παπαγεωργίου, Τομαράς (87′ Κατσούλης), Παναγιώτης Τσώνης (83' Γιώργος Γάλλος), Ηλίας Κοτσίρης, Βασίλης Σούλι, Συμεών Σούλι (75' Μιχάηλ).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Χασανέας, Φαμπιάνο, Θεοφιλόπουλος, Νικολακάκης, Χόχολης, Μαθιός (46' Σκαφιδάς), Δημόπουλος (46' Φράγκος), Ζαχαριάς (84' Κότσης), Τόλιας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1-3
Ανατροπή τετράδας

Γρήγορα φαίνεται πως άφησε πίσω του την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής ο ΑΟ Καλλιθέας, που επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Αναγέννηση στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας. Στο 14' οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Παπαδέα για το 1-0. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα σε έξι λεπτά, όχι μόνο να ισοφαρίσουν με τον Ιλιάζι (18'), αλλά και να φτάσουν στην ολική ανατροπή με τον Σταματόπουλο (24'). Ο Ιλιάζι στο 62' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε... ταφόπλακα στις ελπίδες της “Μπάρτα” για ένα θετικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Μάλαμα βρέθηκε έστω και προσωρινά στην 4η θέση.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Σκιαδόπουλος, Τριβέλλας (57' Κοκάι), Ψώνης, Τσακαλάκος, Γκούζος (66' Πανταζής), Παπαδέας (72' Πατικόπουλος), Μπουντάς, Γεωργατσέλης (72' Αμαριωτάκης), Σεφεράσι (72' Καράμαλης), Νταβέας.
ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος, Δαρσακλής, Κιόσια, Ζάτσα, Μεμουσάι, Κότης, Σταματόπουλος, Ιλιάζι, Σαμπάνι, Τσίρμπας (53' Στυλιανίδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. 1-1
Μοιρασιά στην Βαλύρα

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Βαλύρας και τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Το γκολ του Καρύδη στο 18ο λεπτό και η απάντηση του Αμζά (43') λίγο πριν βγει το ημίχρονο διαμόρφωσαν το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι, πάντως, τα έχουν με την... τύχη τους, αφού σημάδεψαν τρεις φορές τα αντίπαλα δοκάρια με τον Μέτσο και τον Καρύδη σε δύο περιπτώσεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Ματθαίος – Λίβας, Βασίλεφ, Χαρμπίλας, Χαρμπούτ (77' Καστριτσέας), Μέτσο, Πετρουλάκης, Ζέππος, Καρμπαλιώτης, Καραγεώργος, Ζάγουρας, Καρύδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας (83' Λημνιός), Ριπάι (83' Μπούρας), Κατσαβός, Αμζά, Ντάκουρης, Πετρόπουλος, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Ζόμπολας (47' Μπάμπης), Δημήτρης Παπαδόπουλος (83' Τσαούσης), Ρουσέας, Σταματέλος (77' Πόταρης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ 3-0
Επιστροφή στις νίκες έπειτα από δύο μήνες

Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Φεβρουαρίου όταν ο Ατρόμητος υπέταξε στο γήπεδό του την Αναγέννηση Παραλίας και σημείωσε την τελευταία του νίκη στο πρωτάθλημα. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες και η ομάδα του Πλατύ εξακολουθούσε να ψάχνει νίκη, μέχρι το εντός έδρας 3-0 επί της ουραγού ΑΕ Αβίας. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Καραμπότσος σκόραρε για να γράψει το 1-0, ενώ στο 49' ο Ροβολής έκανε δύο τα τέρματα των γηπεδούχων. Η ομάδα του Γιώργου Γαλανόπουλου βρήκε δίχτυα και με τον Λινά στο 80' για το τελικό 3-0.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Σακκάς (84'Δάρρας), Μαργιόλης, Βέργης, Βαλσαμάκης, Λινάς, Λογκαράκης, Σκουφάκης (75′ Κοντόπουλος), Κοκκώνης (84' Λαλούσης), Ροβολής (67' Τσιλίκος), Σώκαλης, Καραμπότσος (84' Πανταζέλος).
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Αλντέσκου, Γεωργίκος, Θανάσης Καρδάσης, Πολυμενέας, Φωτόπουλος, Μπέχαρι, Γιαννής, Σταθόπουλος, Σπυρέας, Τσιλιμπέρδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 1-0
Χαμογέλασε ξανά με Γιαννακόπουλο

Ο Αστέρας πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα των Αρφαρών επικράτησε 1-0 της Θύελλας Μερόπης και έτσι επέστρεψε στις νίκες μετά από τις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή έπειτα από 76 ημέρες. Ο Γιαννακόπουλος φρόντισε να διώξει από νωρίς το άγχος για τους γηπεδούχους, σκοράροντας μόλις στο 5ο λεπτό.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Παναγιώτης Μωραγιάννης, Φέστας, Γεωργιόπουλος, Χριστόπουλος, Καράμπελας, Περικλής Μωραγιάννης, Μπούρας, Γιαννακούντζος, Σακκάς (84' Κορομηλάς), Γιαννακόπουλος, Νικήτας Βανικιώτης (68' Τσιλίκος, 78' λ. τρ. Κώστας Μωραγιάννης).
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Παναγιώτης Σουλαντίκας, Γεωργακόπουλος, Θανάσης N. Ρουμελιώτης, Κατσιμπάρος (46' Κανελλόπουλος), Μπούζας (81' Καραμπούλας), Ζύλφο, Τσέλιος, Γκότσης, Μπουρίκας, Χαραλαμπόπουλος.

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ 2-0
Παράταση... ζωής

Νίκη – “ανάσα” πέτυχε ο Νέος Άρις που επιβλήθηκε 2-0 εντός έδρας του ΠΑΟ Καλού Νερού. Με το “τρίποντο” αυτό οι “πετεινοί” χαμογέλασαν μετά από 2 μήνες και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή. Σταυριανέας (60') και Καραπετυάν (85') ήταν οι σκόρερ των νικητών. Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τσέρπια της φιλοξενούμενης ομάδας για διαμαρτυρία.
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Βασιλόπουλος, Βουρλάκος, Σταυριανέας (89' Δημητρακόπουλος), Σκαλιώτης, Καραπετυάν, Μανδηλάρης, Κώστας Μαρκόπουλος, Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Μαρκόπουλος (19' λ. τρ. Λιόλιος, Παπαβασιλόπουλος (72' Σπηλιώτης), Λιάσκος.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστι, Μουσκάι, Κατσίρος, Ανδριανόπουλος, Δριμής, Γκόγκας, Βασίλεφ, Τσέρπια, Τσοροβάς, Παπαηλίου (68' Μητρόπουλος), Κώστας Κωνσταντόπουλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(26 αγωνιστική)
Αστέρας Αρφαρών - Θύελλα Μερόπης 1-0
ΑΟ Φοινικούντας - Μεσσηνιακός 1-0
Αστέρας Βαλύρας - Παναθηναϊκός Καλ. 1-1
Ομόνοια - Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 4-2
Νέος Άρις - ΠΑΟ Καλού Νερού 2-0
Ατρόμητος Πλατύ - ΑΕ Αβίας 3-0
Αναγέννηση Παραλίας - ΑΟ Καλλιθέας 1-3
ΑΕ Λογγάς - ΑΟ Στενωσιάς 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 26 αγώνες)
1. Ομόνοια Καλ. 63-22 63
2. ΑΟ Στενωσιάς 55-20 57
3. ΑΟ Φοινικούντας 53-25 50
4. ΑΟ Καλλιθέας 47-39 42
5. Μεσσηνιακός 52-34 41
-. Αναγέννηση Παραλίας 55-40 41
7. Παναθηναϊκός Καλ. 42-27 40
8. Θύελλα Μερόπης 37-33 38
-. Αστέρας Βαλύρας 58-49 38
10. Ατρόμητος Πλατύ 44-52 31
11. ΠΑΟ Καλού Νερού 44-45 28
12. Αστέρας Αρφαρών 34-45 27
13. Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 34-63 24
14. ΑΕ Λογγάς 33-67 23
15. Νέος Άρις 39-57 19
16. ΑΕ Αβίας 18-90 14
*Ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Ομόνοια, Νέος Άρις, Μεσσηνιακός και Παναθηναϊκός Καλ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου
Θύελλα Μερόπης - Αστέρας Βαλύρας
Παναθηναϊκός Καλ. - Ατρόμητος Πλατύ
Αστέρας Αρφαρών - ΑΟ Φοινικούντας
Μεσσηνιακός - Νέος Άρις
ΠΑΟ Καλού Νερού - Ομόνοια
ΑΕ Αβίας - ΑΕ Λογγάς
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου - Αναγέννηση Παραλίας
ΑΟ Καλλιθέας - ΑΟ Στενωσιάς