Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 12:10

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΠΣ: Πρεμιέρα στο Γύθειο ο Μιλτιάδης - Ολο το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η κλήρωση των ομίλων του πρωταθλήματος πρωταθλητριών των ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Την κλήρωση διενήργησε ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΠΟ Κώστας Τσάνας, ενώ την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου. Το “παρών” στην κλήρωση έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης και ο πρόεδρος του Μιλτιάδη Χρήστος Μιχαλόπουλος.
Ο πρωταθλητής Μεσσηνίας Μιλτιάδης μετέχει στον 5ο όμιλο με Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Λακωνία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, 1 ρεπό). Οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης θα ανέβουν στη Γ’ Εθνική.
Η πρεμιέρα ορίστηκε για την Κυριακή 28 Απριλίου με τον Μιλτιάδη να παίξει εκτός έδρας με την πρωταθλήτρια ομάδα της Λακωνίας, που είναι ο Πανγυθεατικός.
Μετά το ματς στο Γύθειο ο Μιλτιάδης θα κάνει το ρεπό του την 2η αγωνιστική και την 3η θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Αχαϊας.
Στην Αχαϊα τον τίτλο διεκδικούν ο Αρης Πατρών, ο Πανμοβριακός Ριόλου και ο Ατρόμητος Πατρών. Την 4η αγωνιστική οι ασπρόμαυροι θα παίξουν στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό που έχει κατακτήσει τον τίτλο στην Αρκαδία, ενώ την 5η αγωνιστική θα παίξει εντός με την πρωταθλήτρια Ηλείας που θα είναι είτε ο Ξενοφώντας Κρεστένων είτε ο Αστέρας Αμαλιάδας.
Την 6η αγωνιστική ο Μιλτιάδης θα παίξει εκ νέου εντός έδρας με τον πρωταθλητή Ζακύνθου. Στη Ζάκυνθο τον τίτλο διεκδικούν το Λεβάντε, η Θύελλα Αμπελοκήπων και ο Αστέρας Μαχαιράδου.
Τέλος, την 7η αγωνιστική ο πρωταθλητής Μεσσηνίας ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην Κεφαλλονιά απέναντι είτε στον Παλληξουριακό είτε στον Α.Ο. Εικοσιμίας που διεκδικούν τον τίτλο.
Στο ειδικό πρωτάθλημα για τον προβιβασμό στη Γ' Εθνική θα συμμετάσχουν οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι 3 δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες.
Συνολικά 24 ομάδες θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στη Γ' Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2024–25.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 5ου ομίλου:

1η αγωνιστική
Κυριακή 28 Απριλίου
Λακωνία - Μεσσηνία
Ζάκυνθος - Αχαϊα
Αρκαδία - Κεφαλληνία/Ιθάκη
Ρεπό: Ηλεία

2η αγωνιστική
Μ. Τετάρτη 1 Μαϊου
Κεφαλληνία/Ιθάκη - Λακωνία
Αχαϊα - Αρκαδία
Ηλεία - Ζάκυνθος
Ρεπό: Μεσσηνία

3η αγωνιστική
Κυριακή 12 Μαϊου
Αρκαδία - Ζάκυνθος
Μεσσηνία - Αχαϊα
Ηλεία - Λακωνία
Ρεπό: Κεφαλληνία/Ιθάκη

4η αγωνιστική
Τετάρτη 15 Μαϊου
Λακωνία - Αχαϊα
Κεφαλληνία/Ιθάκη - Ηλεία
Αρκαδία - Μεσσηνία
Ρεπό: Ζάκυνθος

5η αγωνιστική
Κυριακή 19 Μαϊου
Λακωνία - Αρκαδία
Ζάκυνθος - Κεφαλληνία/Ιθάκη
Μεσσηνία - Ηλεία
Ρεπό: Αχαϊα

6η αγωνιστική
Κυριακή 26 Μαϊου
Μεσσηνία - Ζάκυνθος
Ηλεία - Αρκαδία
Αχαϊα - Κεφαλληνία/Ιθάκη
Ρεπό: Λακωνία

7η αγωνιστική
Κυριακή 2 Ιουνίου
Αχαϊα - Ηλεία
Κεφαλληνία/Ιθάκη - Μεσσηνία
Ζάκυνθος - Λακωνία
Ρεπό: Αρκαδία