Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 10:51

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Χωρίς γκολ σε ροή αγώνα από τις 12 Φεβρουαρίου!

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Χωρίς γκολ σε ροή αγώνα από τις 12 Φεβρουαρίου!

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και χωρίς ελπίδες ανόδου, βρίσκει την Καλαμάτα το φινάλε του πρώτου γύρου των πλέι οφ στη Super League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα" έδωσε τρία παιχνίδια ενώπιον του κοινού της και τα έχασε όλα, δίχως μάλιστα να σκοράρει, ενώ έμεινε άσφαιρη και στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό. Στη Νεάπολη κράτησε ωστόσο το μηδέν στην άμυνα και πήρε το πρώτο της βαθμό σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα! Με τα Χανιά δέχτηκε πέντε γκολ, ενώ η Ηλιούπολη και προχθές η Καλλιθέα, επικράτησαν με σκορ 1-0.
Η βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι είναι εμφανής στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα παραμένει, με την Καλαμάτα να έχει να σκοράρει από τις 10 Μαρτίου και το ματς του πρωταθλήματος με την Καλλιθέα (1-0 με πέναλτι του Μπαράλες).
Οχι βέβαια ότι στην κανονική σεζόν "πέταγε" επιθετικά, ειδικά στο β' γύρο, όπου πέτυχε μόλις 8 γκολ σε 11 αναμετρήσεις και μόνο σε ένα (με τον Τηλυκράτη) σκόραρε πάνω από μια φορά. Αυτό το ματς έγινε στις 12 Φεβρουαρίου στο ουδέτερο γήπεδο της Ηλιούπολης και είναι το τελευταίο μέχρι σήμερα, που η Καλαμάτα σκόραρε με Πασά και Ματέους Αλβες σε κανονική ροή αγώνα. Οχι δηλαδή από στημένη φάση (φάουλ, ή κόρνερ) ή πέναλτι!
Διότι οι εντός έδρας νίκες με 1-0 κόντρα σε Ολυμπιακό Β' και Καλλιθέα, ήρθαν από την άσπρη βούλα (με εκτελέσεις πέναλτι του Μπαράλες), ενώ στο πελοποννησιακό ντέρμπι με την Παναχαϊκή στην Πάτρα (1-1), ο Μπαράλες είχε σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Κοζορώνη.
Ο Αργεντίνος επιθετικός έχει πετύχει δηλαδή τα τρία τελευταία τέρματα της Καλαμάτας στη Super League 2 και ενώ μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό Β' στο Στάδιο, είχε να σκοράρει 130 μέρες (από το 0-3 με το Αιγάλεω στις 14 Οκτωβρίου).
O Μπαράλες ήταν την Κυριακή εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, με την Καλαμάτα να γνωρίζει την τρίτη εντός έδρας ήττα από την άσπρη βούλα (πέναλτι του Ματίγια).
Ο δεύτερος γύρος στα πλέι οφ ανόδου ξεκινά την προσεχή Κυριακή, αλλά η "Μαύρη Θύελλα" έχει ρεπό στην 6η αγωνιστική. Ετσι είναι πιθανό να δοθεί φιλικό ματς προκειμένου να διατηρηθούν οι παίκτες σε εγρήγορση. Το επόμενο παιχνίδι για τη μεσσηνιακή ομάδα είναι με τα Χανιά στην Κρήτη, όπου θα επιδιώξει να πετύχει το πρώτο της γκολ.