Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 13:08

Β’ ΤΟΠΙΚΗ: Πανηγύρισε την άνοδο η Στενωσιά

Γράφτηκε από τον

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοζομπόλης

Την κούπα του πρωταθλητή της Β’ τοπικής Μεσσηνίας σήκωσαν στον ουρανό του “Γεώργιος Λουκαρέας”, παίκτες, τεχνικό τιμ και παράγοντες της Ομόνοιας, στην τελετή απονομής του τροπαίου που έγινε το Σάββατο το απόγευμα, λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν με τον Αστέρα Βαλύρας (2-2).
Το δεύτερο εισιτήριο ανόδου για την Α’ τοπική Μεσσηνίας πίσω από την πρωταθλήτρια Ομόνοια πήρε ο ΑΟ Στενωσιάς και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του! Η ομάδα της Στενωσιάς επικράτησε 3-0 της Θύελλας Μερόπης στο Σουληνάρι και άφησε στην 3η θέση τον ΑΟ Φοινικούντας (1-1 εκτός με την ΑΕ Λογγάς), ο οποίος θα περιμένει την εξέλιξη των αγώνων μπαράζ του Μιλτιάδη για να δει εάν θα πάρει επίσης την άνοδο. Εφόσον ο πρωταθλητής Μεσσηνίας τα καταφέρει και κερδίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική, η ομάδα της Φοινικούντας θα πάρει επίσης την άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 3-0
Χρονιά ορόσημο
στην ιστορία του!

Μεθυσμένη... Πολιτεία θυμίζει από το Σάββατο η Στενωσιά! Το καμάρι του χωριού, ο ΑΟ Στενωσιάς πανηγυρίζει για πρώτη φορά στα 41 χρόνια ζωής του την άνοδο στα μεγάλα "σαλόνια" του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και η 27η Απριλίου 2024 θα γραφτεί με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.
Η ομάδα της Στενωσιάς χρειαζόταν τουλάχιστον έναν βαθμό πριν την αναμέτρηση με την αδιάφορη Θύελλα Μερόπης για να είναι 100% εξασφαλισμένη και να μην περιμένει το αποτέλεσμα στο ματς ΑΕ Λογγάς - ΑΟ Φοινικούντας και τα κατάφερε. Μάλιστα, όχι μόνο πήρε τον πολυπόθητο βαθμό, αλλά και τη νίκη με 3-0 που της έδωσε το δεύτερο εισιτήριο για την Α' τοπική της αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Η φετινή επιτυχία έφερε δικαιολογημένα ευφορία και ξέφρενα πανηγύρια στις τάξεις της ομάδας και γενικότερα στο χωριό. Μοναδικές στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη των πρωταγωνιστών.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ό,τι ο σύλλογος της Πυλίας κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, καθώς θυμίζουμε ό,τι την περασμένη σεζόν είχε καταφέρει να κατακτήσει αήττητος τον τίτλο στον 2ο Όμιλο της Β' τοπικής, έχοντας απολογισμό 21 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία σε 22 παιχνίδια!
Το πρώτο γλέντι έγινε στο γήπεδο του Σουληναρίου, ενώ η συνέχεια δόθηκε σε νυχτερινό μαγαζί της Πύλου, όπου παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση διασκέδασαν μέχρι πρωίας.

Στις 21 Μαΐου η γιορτή για την άνοδο

Στις 21 Μαΐου, ανήμερα των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης που είναι Πολιούχοι του χωριού, η διοίκηση του ΑΟ Στενωσιάς αναμένεται να διοργανώσει μεγάλη γιορτή για την άνοδο της ομάδας.

Ως προς το αγωνιστικό μέρος της υπόθεσης, δύο γκολ σημείωσε ο Κώστας Λυμπερόπουλος (12' και 67'). Ο 26χρονος επιθετικός πραγματοποίησε μαγική χρονιά με 36 τέρματα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ενδιάμεσα ο Θανάσης Χρόνης είχε κάνει το 2-0 στο 27ο λεπτό.

Χάνει το ”πρώτο κανόνι”

Τον τελευταίο του αγώνα με την φανέλα του ΑΟ Στενωσιάς έδωσε το Σάββατο ο Κώστας Λυμπερόπουλος απέναντι στην Θύελλα Μερόπης. Το ”πρώτο κανόνι” της Β’ τοπικής με 36 γκολ ετοιμάζεται για νέες... πολιτείες, αφού το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθεί στην Ρόδο για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Η απώλεια για την ομάδα της Στενωσιάς είναι σημαντική, αφού ο 26χρονος επιθετικός ήταν καταλυτικός παράγοντας στην πορεία ανόδου στην Α’ τοπική.

Παρελθόν από την Θύελλα Μερόπης ο Νιάρχος

Τέλος εποχής για τον Χρήστο Νιάρχο στην Θύελλα Μερόπης. Ο 38χρονος προπονητής αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ύστερα από 8 χρόνια κοινής πορείας των δύο πλευρών. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. "Κι όμως ήρθε η ώρα μετά από 8 χρόνια να αποχαιρετήσω την δεύτερη οικογένεια μου, την Θύελλα Μερόπης! Ήσασταν όλοι πραγματικοί ηγέτες. Κερδίσαμε πρωτάθλημα, κερδίσαμε άνοδο, πετύχαμε όλους τους στόχους που θέταμε εξ' αρχής, αλλά το σημαντικότερο είμασταν στις χαρές και στις λύπες πάντα μαζί! Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, που στηρίξατε όλες τις ιδέες μου και όλες τις αποφάσεις μου. Έμπαινα πάντα μπροστά σε όποιο πρόβλημα υπήρχε, γιατί είχα πάντα την δική σας στήριξη. Συγγνώμη αν κάποιους στεναχώρησα σε αυτή την μεγάλη διαδρομή. Σας ευχαριστώ όλους!
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Αλεβίζος, Φλέσσας, Θανάσης Χρόνης, Λυμπερόπουλος (82' Παναγιώτης Καγιανάς), Θοδωρής Σταματελόπουλος (77' Μισσός), Θανάσης Σταματελόπουλος (46' Γιάνναρης), Θοδωρής Ι. Χρόνης, Βασιλόπουλος, Ηλίας Μπιζίμης, Στέλιος Καγιανάς (46' Θοδωρής Γ. Χρόνης).
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Ζύλφο, Κλεφτόγιαννης, Κατσιμπάρος, Παναγιώτης Σουλαντίκας, Θανάσης Δ. Ρουμελιώτης, Μπούζας (75' Γκότσης), Μπουρίκας, Δημητρόπουλος, Κανελλόπουλος, Παντελόπουλος (66' Κυρκιλής).

ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ - ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ 1-1
Περιμένει τις εξελίξεις

Την 3η θέση στην τελική κατάταξη κατέλαβε ο ΑΟ Φοινικούντας. Ο "Φοίνικας" διατηρούσε μόνο μαθηματικές ελπίδες για την 2η θέση που οδηγούσε σε απευθείας άνοδο στην Α' τοπική και αυτές εξαλείφθηκαν πριν ολοκληρωθεί το εκτός έδρας ματς με την ΑΕ Λογγάς (1-1), αφού ο ΑΟ Στενωσιάς προηγούνταν ήδη 2-0 της Θύελλας Μερόπης στο Σουληνάρι πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα. Η ομάδα της Φοινικούντας θα περιμένει τις εξελίξεις των αγώνων μπαράζ του Μιλτιάδη για να δει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου.
Όσον αφορά την εξέλιξη του σκορ, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι μόλις στο 3ο λεπτό, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μπλάνας. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παναγόπουλος εκτέλεσε μακρινό φάουλ και ο 32χρονος φορ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι". Η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε στο 12' όταν ο Ηλίας Κοτσίρης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Βάγια, έκανε την κούρσα και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Νικολόπουλο τον οποίο πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας από νωρίς το τελικό 1-1.
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Γιώργος Παναγόπουλος, Λάζαρης, Βουτιέρος, Σαΐπι, Κορμπής (88' Φώτης Πετρόπουλος), Γιάννης Παναγόπουλος (57' Τραγομαλάς), Διαμαντής Πετρόπουλος (79' Σουγλέρης), Μπλάνας (88' Φύκιρης), Καψαμπέλης, Βάγιας.
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Κατσαρέας, Κοτσοβός, Κατσούλης, Μπαστακός, Κώστας Τσώνης, Παπαγεωργίου, Φώτης Τομαράς, Μιχαήλ, Παναγιώτης Τσώνης, Ηλίας Κοτσίρης, Συμεών Σούλι (79' Θοδωρής Κοτσίρης).

ΑΕ ΑΒΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. 2-6
Φινάλε με εξάρα

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Το "τριφύλλι" έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην ΑΕ Αβίας, την οποία "συνέτριψε" με 6-2 στο γήπεδο του Κάμπου και τερμάτισε στην τιμητική 4η θέση. Με την σειρά της η ομάδα της Δυτικής Μάνης είπε επίσημα "αντίο" στην κατηγορία, καθώς υποβιβάστηκε. στην Γ' τοπική. Ο Παναθηναϊκός που αγωνίστηκε με μωβ εμφανίσεις είχε σε εξαιρετική μέρα τον Σταματέλο που πέτυχε πέντε γκολ (18', 37', 45+1', 49' πεν. και 50'), ενώ σκόραρε επίσης και ο Λεβαντής (76'). Ο Πολυμενέας στο 23' είχε φέρει προσωρινά το ματς στα ίσα για τους γηπεδούχους, ενώ Μαλίκι είχε διαμορφώσει το 2-5 στο 72'.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Γιαννής, Μητσέας, Πολυμενέας, Αλντέσκου, Φωτόπουλος, Μαλίκι, Τσιλιμπέρδης, Σταθόπουλος, Σπυρέας, Γεωργίκος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας (56' Λημνιός), Ριπάι, Χότζα, Αμζά, Πετρόπουλος (56' Γιαννίκος), Δημήτρης Ζόμπολας (67' Τσαούσης), Θοδωρής Παπαδόπουλος, Σταθόπουλος, Σταματέλος, Ρουσέας (69' Θοδωρής Ζόμπολας), Παλιάς (56' Μεμισία).

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 1-0
Αποχαιρέτησε με
νίκη την κατηγορία

Ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου από την προηγούμενη αγωνιστική είχε υποβιβαστεί στην Γ' τοπική, Ωστόσο, αποχαιρέτησε την Β' τοπική με... ψηλά το κεφάλι, αφού επικράτησε 1-0 του Μεσσηνιακού. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 11ο λεπτό ο Σταύρος Σωτηρόπουλος.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Λυκούργος Ανδρώνης): Καγκαράκης, Κωσταράκης, Σταύρος Σωτηρόπουλος (85' Κόκκινος), Κώστας Σωτηρόπουλος, Σικαλιάς, Ζόμπολος, Ομέρι (55' Σταυρόπουλος, 89' λ. τρ. Δημόπουλος), Νικολακόπουλος, Νικουλάε, Αθανασόπουλος, Βλαχόπουλος.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Πετρόπουλος, Φαμπιάνο, Δημόπουλος (79' Χασανέας), Θεοφιλόπουλος (72' Μαθιός), Νικολακάκης, Ζαχαριάς, Χόχολης, Σκαφιδάς (72′ Κότσης), Τόλιας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΝΕΟΣ ΆΡΙΣ 3-3
Χορταστική ισοπαλία

Σ' ένα χορταστικό παιχνίδι Ατρόμητος Πλατύ και Νέος Άρις ήρθαν ισόπαλοι 3-3, με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες και άγχος και να προσφέρουν ωραίο θέαμα. Η ομάδα του Πλατύ είχε εξασφαλίσει εδώ και καιρό τον στόχο της παραμονής, ενώ οι "πετεινοί" έχουν πέσει κατηγορία από την περασμένη αγωνιστική.

Παρότι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (0-2 και 1-3), βρήκαν τον τρόπο να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι φιλοξενούμενοι με τέρματα των Καραπετυάν στο 7' και Κατσιμαγκλή στο 27' προηγήθηκαν με 0-2. Ο Σκουφάκης μείωσε σε 1-2 για τον Ατρόμητο στο 60', αλλά ο Καραπετυάν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε εκ νέου αέρα δύο τερμάτων στους "πετεινούς" (1-3). Με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ατρόμητος κατάφερε να σώσει την... παρτίδα, χάρη στα γκολ των Σώκαλη στο 77' και Κρέπη στο 89'. Αμφότεροι μπήκαν ως αλλαγή στο ματς, με τον τελευταίο μάλιστα λίγα λεπτά πριν χριστεί σκόρερ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Δάρρας, Βέργης (89' Σακκάς), Πανταζέλος (46' Σκουφάκης), Λινάς, Λογκαράκης, Λαλούσης (46' Μπάλλας), Σγουράκης (46' Σώκαλης), Βαλσαμάκης (80' Κρέπης), Ροβολής, Μαργιόλης, Καραμπότσος.
ΝΕΟΣ ΆΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Αναστασόπουλος, Κώστας Μαρκόπουλος (46' Νιάρχος), Λιάσκος, Γιαννακόπουλος, Μανδηλάρης (46' Βουρλάκος), Μέγγος, Σκαλιώτης, Θανάσης Μαρκόπουλος (46' Σταυριανέας), Καραπετυάν, Κατσιμαγκλής, Γερίκης.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 3-2
Επική ανατροπή

Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 22' ο ΠΑΟ Καλού Νερού κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατήσει 3-2 του ΑΟ Καλλιθέας στο γήπεδο της Κυπαρισσίας, στο τελευταίο ματς της σεζόν.
Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν "φουριόζοι στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν 0-2 χάρη στα δύο τέρματα του Κουρεμπανά στο 13' και στο 22'. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν παρέδωσαν έτσι εύκολα τα... όπλα και με γκολ των Μουσκάι (45'), Τσοροβά (47') και Αντωνόπουλου (56') μέσα σε έντεκα αγωνιστικά λεπτά έφτασαν σε μια μεγαλειώδη νίκη.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Κωνσταντόπουλος, Μουσκάι, Κατσίρος, Δριμής, Ανδριανόπουλος, Βασίλεφ (60' Μητρόπουλος), Γκόγκας, Παπαηλίου (46' Τσέρπια), Τσοροβάς, Κόλλιας (75' Παπακυριακόπουλος), Λαμπρόπουλος (46' Αντωνόπουλος).
ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Σταύρος Σαρδέλης, Κιόσια, Κουρεμπανάς, Χίντα, Τομαράς, Ζάτσα, Κότης, Σταματόπουλος, Ιλιάζι, Μέμα (46' Τάσος Σαρδέλης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(30η αγωνιστική)

Ομόνοια - Αστέρας Βαλύρας 2-2
ΑΕ Λογγάς - ΑΟ Φοινικούντας 1-1
ΑΟ Στενωσιάς - Θύελλα Μερόπης 3-0
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου - Μεσσηνιακός 1-0
ΑΕ Αβίας - Παναθηναϊκός Καλ. 2-6
ΠΑΟ Καλού Νερού - ΑΟ Καλλιθέας 3-2
Ατρόμητος Πλατύ - Νέος Άρις 3-3
Αστέρας Αρφαρών - Αναγέννηση Παραλίας 28/4

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ομόνοια 69-25 70
2. ΑΟ Στενωσιάς 65-27 63
---------------------------------------------------
3. ΑΟ Φοινικούντας 60-28 58
----------------------------------------------
4. Παναθηναϊκός Καλ. 63-34 52
5. ΑΟ Καλλιθέας 56-44 49
6. Μεσσηνιακός 56-37 48
7. Αναγέννηση Παραλίας 57-44 44*
8. Θύελλα Μερόπης 46-40 44
9. Αστέρας Βαλύρας 66-61 43
10. ΠΑΟ Καλού Νερού 53-53 37
11. Ατρόμητος Πλατύ 50-68 32
12. ΑΕ Λογγάς 39-72 30
13. Αστέρας Αρφαρών 34-47 29*
----------------------------------------------------
14. Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 39-69 28
15. Νέος Άρις 45-66 22
16. ΑΕ Αβίας 22-105 17