Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 10:48

Η Εράνη κυπελλούχος μετά από 12 χρόνια! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Κυπελλούχος Μεσσηνίας για 9η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Εράνη, που επικράτησε στον χθεσινό τελικό με 2-0 του Πανθουριακού, χάρη σε γκολ στο ξεκίνημα και στο τέλος της αναμέτρησης, που διεξήχθη στο κατάμεστο από κόσμο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Ο Κυριάκος Κωνσταντόπουλος άνοιξε το σκορ στο 16’ και ο Αποστόλης Κοτσιανούλης το έκλεισε στο 89’, δίνοντας το έναυσμα για να ανοίξουν οι… σαμπάνιες για την κούπα, που επέστρεψε στα Φιλιατρά μετά από 12 χρόνια! Τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 2011-2012, όταν η φιλιατρινή ομάδα νίκησε στα πέναλτι την Κυπαρισσία. Το 2014 βρέθηκε ξανά σε τελικό, αλλά η Κυπαρισσία πήρε τη ρεβάνς, επίσης στη “ρώσικη ρουλέτα”. Ο Πανθουριακός διεκδίκησε χθες για τρίτη φορά το τρόπαιο, με τις δύο προηγούμενες να έχουν διαφορετικά συναισθήματα.

Το 2016 ηττήθηκε από τον Τσικλητήρα Πύλου και το 2022 κέρδισε τη Μάνη, σε μια χρονιά που έκανε το νταμπλ στη Μεσσηνία.
Φέτος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έπαιξε μετά από 30 χρόνια και πάλι στη Γ’ εθνική και στάθηκε καλά.

Κακό ποιοτικά ματς

Ο χθεσινός τελικός θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα για το θέαμα που παρουσίασε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε μόνο τη φάση γκολ και ένα ακόμα σουτ από πλευράς Εράνης! Ηταν ένα 45λεπτο, νευρικό, με αρκετά λάθη που αναλώθηκε σε μονομαχίες.

Η τυπικά γηπεδούχος Εράνη πήγε όμως με προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, καθώς στο 16’ ο Μπεσσής δεν συγκράτησε την μπάλα στο κόρνερ του Μπινιώρη και ο Κωνσταντόπουλος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 23’ ο Κοτσιανούλης βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο β’ ημίχρονο, ο Πανθουριακός είχε την κατοχή της μπάλας και στο 53’ πλησίασε το γκολ, όταν από λάθος συνεννόηση Μπινιώρη – Σαββίδη, ο Κουτσουρόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε, με τον Σινάνι να διώχνει μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία. Στο 67’ από κόρνερ του Ζαραφέτα, ο Γιαννακόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά – πάσα και ο Πιτσιλής τη δεύτερη, με τον Γκεβόρι να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου ήταν καλύτερη στο β’ μέρος, με την Εράνη να δείχνει πως θέλει να διαχειριστεί το προβάδισμα και να χτυπήσει στην κόντρα ή από κάποια στημένη φάση. Στο 77’ στάθηκε, ωστόσο, τυχερή, καθώς ο Πανθουριακός έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Καρύδης έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά και πρώτα ο Κουτσουρόπουλους και έπειτα ο Αλεξανδρόπουλος δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή.

Δοκάρι με Φάκκη, το τελείωσε στο 89’

Στα τελευταία λεπτά ο Πανθουριακός φάνηκε ότι είχε μείνει από δυνάμεις και η Εράνη με τις αλλαγές που έγιναν από τον Θοδωρή Γιακαλή, το εκμεταλλεύτηκε. Ο Φάκκης που είχε έρθει από τον πάγκο, σούταρε μέσα από την περιοχή στο 83’ με την μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να πηγαίνει στην αγκαλιά του Μπεσσή.
Ο τερματοφύλακας του Πανθουριακού απέκρουσε το σουτ του Κωνσταντόπουλου στο 86’, αλλά στο 89’ σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή ο Κοτσιανούλης από κοντά σημείωσε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στο 92’ ο Φλαριώτης από πλάγια θέση και ενώ είχε αποφύγει τον γκολκίπερ πλάσαρε άουτ.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, με τους προέδρους των δύο ομάδων Μπάμπη Γιαννακόπουλο και Αγαθοκλή Χριστόπουλο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να χαιρετούν τους παίκτες και τους διαιτητές, μαζί με τον πρόεδρο της Ενωσης Βασίλη Σπηλιώτη.
Η ΕΠΣΜ βράβευσε στο ημίχρονο την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο για την προσφορά τους στην Ενωση και στην ανακατασκευή του γηπέδου, αντίστοιχα.
Καλή η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Π. Νικολόπουλου και Γεωργαντά, σε ένα τελικό που δεν είχε πάντως δύσκολες φάσεις. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Κομπιλίρης.
ΕΡΑΝΗ: Σαββίδης, Καπλάνης, Μπουρδέκας, Μπινιώρης, Μπρόζσκο, Γκεβόρι, Κοτσιανούλης (91’ Λακριντής), Καραμπέτσος (78’ Φλαριώτης), Σινάνι (73’ Τσερπές), Κωνσταντόπουλος (91’ Χάρμπας), Παπαδόπουλος (73’ Φάκκης).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μπεσσής, Γιαννακόπουλος, Πιτσιλής, Πλατάνας (85’ Γαλανόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καρύδης (86’ Γεωργουλέας), Κουτσουρόπουλος, Βασιλόπουλος, Ζαραφέτας, Νικολόπουλος.