Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 13:44

Επαιξαν και φέτος για τον Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο

Γράφτηκε από τον
Επαιξαν και φέτος για τον Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο Δημοτικό γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας”, το καθιερωμένο φιλικό στη μνήμη του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου.


Η Ομόνοια και οι φίλοι του έδωσαν για άλλη μια χρονιά, το παρών για να τιμήσουν τον συμπαίκτη και φίλο τους που έφυγε πρόωρα από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο. Εφυγε το 2005 και έναν χρόνο μετά με απόφαση της τότε διοίκησης της Καλαματιανής ομάδας διεξάγεται το εν λόγω παιχνίδι.
Φέτος στο γήπεδο η διοίκηση της Ομόνοιας, υποδέχτηκε τον πατέρα του Σπύρο, τον θείο του Μιχάλη και μαζί καλωσόρισαν όλους τους αθλητές της ομάδας και τους φίλους του Γιώργου, αλλά όποιον άλλον έδωσε το παρών και συμμετείχε στο φιλικό.
Πριν ξεκινήσει το φιλικό, ο θείος του αδικοχαμένου Γιώργου, Μιχάλης Τριανταφυλλόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: “ Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, εγώ και ο πατέρας του Γιώργου που κάθε χρόνο έρχεστε εδώ και τιμάτε τη μνήμη του. Να είστε καλά με τις οικογένειες σας και σας εύχομαι Χρόνια πολλά”.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομόνοιας Θεόδωρος Τζανετέας, ο οποίος σημείωσε: “Πέρασαν 19 χρόνια από τον γρήγορο και άδικο χαμό του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, ενός παιδιού που υπηρέτησε αυτή την ομάδα, όπως και πάρα πολλοί από εσάς. Νομίζω ότι πολλοί από εσάς τον θυμάστε, κάνατε παρέα, παίξατε μαζί. Η Ομόνοια για 18η χρονιά τιμάει τη μνήμη του και θα συνεχίσει να τον τιμάει. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι αμέσως την επόμενη χρονιά μετά το θάνατο του, το κτίριο αυτό που βλέπετε πήρε την ονομασία Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος. Οπότε θεωρώ η μνήμη του θα μείνει για πάρα πολλά χρόνια εδώ και θα μείνει αξέχαστος. Υγεία και Χριστός Ανέστη”.
Τους σύντομους χαιρετισμούς έκλεισε ο Γιάννης Μανωλόπουλος, ο οποίος το 2006 στο πρώτο φιλικό που έγινε, ήταν αντιπρόεδρος της Ομόνοιας και πρόεδρος η μητέρα του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, Αγγελική, η οποία έχει φύγει από τη ζωή. “Χρόνια πολλά σε όλους και συγχαρητήρια στην Ομόνοια που πήρε το πρωτάθλημα”, ανέφερε στο ξεκίνημα και πρόσθεσε: “Αυτός ο αγώνας είναι πιο άξιος και στα δικά μας πρόσωπα, πιο ανεβασμένος απ’ όλους τους αγώνες που έχει δώσει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στη μνήμη του Γιώργου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έρχονται και τιμούν τη μνήμη του κάθε χρόνο. Πάμε να παίξουμε, να το ευχαριστηθούμε και να τον θυμηθούμε”.
Να σημειωθεί ότι φέτος ήταν ο 18ος αγώνας στη μνήμη του αδικοχαμένου τερματοφύλακα, καθώς την πρώτη χρονιά του κορωνοϊού δεν διεξήχθη, λόγω των μέτρων που ίσχυαν.
Σε ότι αφορά τον αγώνα, δεν υπήρξε νικητής, καθώς ο αγώνας έληξε ισόπαλος με σκορ 4-4. Οι υπεύθυνοι των ομάδων για να αναδειχθεί νικητής, προχώρησαν στη διαδικασία των πέναλτι, όμως και εκεί το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο με σκορ 6-6. Μάλιστα το τελευταίο πέναλτι από πλευράς Ομόνοιας εκτέλεσε ο γιος του Γιάννη Μανωλόπουλου, Χαράλαμπος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς στη συνέχεια κανείς παίκτης από την ομάδα Φίλοι Γ. Τριανταφυλλόπουλου δεν θέλησαν να εκτελέσουν πέναλτι. Ο υψηλόσωμος επιθετικός Στάθης Σπηλιώτης ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, αγωνίστηκε με την ομάδα των Φίλων και σημείωσε χατ-τρικ.Από ένα ημίχρονο σε κάθε ομάδα αγωνίστηκε ο Πάντος Τζανετάκος, στο πρώτο έπαιξε με την Ομόνοια και στο δεύτερο με τους “Φίλους”.
Το παιχνίδι ήταν 70λεπτης διάρκειας, σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών και χρέη διαιτητή έκανε ο Παναγιώτης Βεργινάδης. Πριν ξεκινήσει το φιλικό ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου.
Μόλις στο 3ό λεπτό ο Τζανετάκος με φαλτσαριστό σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Τομάζου και άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά μετά ο Μπούνας έκανε τη σέντρα και ο Κωσταρίδης που κινήθηκε στο α’ δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 13’ ο Σπηλιώτης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1. Ενα λεπτό μετά ο Κωστόπουλος με σουτ “έγραψε” το 3-1. Στο 26’ ο Σπηλιώτης με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-2. Στο 34’ ο Κωστόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 4-2, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 41’ από κεφαλιά πάσα του Παναγόπουλου, ο Σπηλιώτης με κοντινό πλασέ μείωσε ξανά, κάνοντας το 4-3, σημειώνοντας το 3ο προσωπικό του γκολ. Στο 43’ ο Σπ. Βαρελάς βγήκε μόνος απέναντι στον Τομάζο, επιχείρησε με πλασέ να περάσει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο του και να σκοράρει, όμως τη βρήκε με το χέρι και την έδιωξε πλάγια. Ο Σπ. Βαρελάς με νέα προσπάθεια επιχείρησε να σκοράρει, όμως η μπάλα από το σουτ του, κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και έφυγε πλάγια. Στο 56’ ο Βασιλάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπούνα και ο Βεργινάδης σφύριξε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Π. Βαρελάς και διαμόρφωσε το τελικό 4-4.

Η διαδικασία των πέναλτι

Πρώτη εκτέλεσε πέναλτι η ομάδα Φίλων Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, τα γκολ σημείωσαν οι Σώκαλης (1-1), Μούργος (3-2), Τζανετάκος (4-3), Νταγιόπουλος (4-5), Αθανασόπουλος (4-6). Δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι Τσιγαρίδη (άουτ από το κάθετο δοκάρι), Γιαννόπουλος (μπλόκαρε ο τερματοφύλακας), Διονυσόπουλος (μπλόκαρε ο τερματοφύλακας) και Παναγόπουλος (άουτ από το οριζόντιο δοκάρι).
Για την Ομόνοια σκόραραν οι Κωστόπουλος (1-0), Γαβράς (2-1), Αρκουμάνης (3-1), Τσουλάκος (4-2), Σπ. Βαρελάς (4-4), Κωσταρίδης (5-6), Χ. Μανωλόπουλος (6-6). Πέναλτι έχασαν οι Αρλίντ Χότζα (οριζόντιο δοκάρι), Αρσέν Χότζα (οριζόντιο δοκάρι), Ασημακόπουλος (άουτ από το οριζόντιο δοκάρι).
Για την Ομόνοια στην αρχική 11άδα ξεκίνησαν οι Παύλος Βαρελάς, Κανάρης Μπούνας, Γιάννης Ασημακόπουλος, Σταύρος Γαβράς, Ανδρέας Αρκουμάνης, Παναγιώτης Μπαζάνης, Γιάννης Κωστόπουλος, Στάθης Τσουλάκος, Ιάσωνας Κωσταρίδης, Σπύρος Βαρελάς, Πάντος Τζανετάκος. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι Μπάμπης Κουλουμπός, Αρλίντ Χότζα, Αρσέν Χότζα.
Για τους Φίλους Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου στην αρχική 11άδα ξεκίνησαν οι Γιάννης Τομάζος, Μανώλης Γιαννόπουλος, Αντώνης Διονυσόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Βασίλης Νταγιόπουλος, Λεωνίδας Μούργος, Παναγιώτης Βαρελάς, Δημήτρης Σώκαλης, Στάθης Σπηλιώτης, Πέτρος Αλάμαρας, Παντελής Τσιγαρίδης. Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι Δημήτρης Παναγόπουλος, Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Αντώνης Χότζα, Πάντος Τζανετάκος.