Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 11:08

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Πέμπτη ήττα στα πλέι οφ με γκολ στο 93’

Γράφτηκε από τον

Με… άδεια χέρια έφυγε χθες και από την Ηλιούπολη η Καλαμάτα, γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα σε έξι αναμετρήσεις στα πλέι οφ του β’ ομίλου της Super League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα" ηττήθηκε με 2-1 από την αθηναϊκή ομάδα, που κέρδισε για τρίτη φορά φέτος την Καλαμάτα σε κανονική σεζόν και πλέι οφ, χάρη σε γκολ του Φράνκο Κόστα στο 93’!
Ολα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 49' με τον Βενάρδο και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Ακόστα στο 61'.
Το πρώτο γκολ της Καλαμάτας στα πλέι οφ, δεν στάθηκε όμως αρκετό για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα, καθώς στις καθυστερήσεις η Ηλιούπολη βρήκε δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση.
Στο 95' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αρίμπας και θα λείψει από το επόμενο εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό, που θα διεξαχθεί δίχως θεατές λόγω τιμωρίας μίας αγωνιστικής της έδρας της Καλαμάτας. Η "Μαύρη Θύελλα" παραμένει ουραγός στη βαθμολογία και η μοναδική ομάδα στον β' όμιλο, που δεν έχει νίκη και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε των πλέι οφ.
Το χθεσινό ματς ήταν κακό στο πρώτο ημίχρονο με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο στο 16’ με το σουτ του Παντελίδη, που απέκρουσε ο Κόβαλ σε κόρνερ και από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βενάρδος, ο Γιάννου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Καλαμάτα είχε μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 26’ από κόρνερ του Ακόστα, που κατέληξε στην αγκαλιά του Περιστερίδη.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό και ξεκίνησε με γκολ για την Ηλιούπολη. Συγκεκριμένα στο 49’ ο Παντελίδης με ωραία ατομική ενέργεια, τροφοδότησε τον Βενάρδο που σούταρε η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά ο ρέφερι Μπακογιάννης έδειξε σέντρα, μιας και η μπάλα είχε κοντράρει σε αντίπαλο.
Η “Μαύρη Θύελλα” ισοφάρισε στο 62’ με πέναλτι του Ακόστα, που κέρδισε ο Στρούγγης από τον Λατίνοβιτς. Μετά το 1-1 η μεσσηνιακή ομάδα είχε δύο ευκαιρίες για την ολική ανατροπή. Στο 83’ με το πλασέ του Τάτου που έβγαλε με τα πόδια ο Περιστερίδης και στο 89’ με την κεφαλιά του Μπαράλες, που απέκρουσε ξανά ο γκολκίπερ της Ηλιούπολης. Στο 93’ η Καλαμάτα κέρδισε φάουλ, οι αμυντικοί της Ηλιούπολης απομάκρυναν την μπάλα και ο Τσαφταρίδης ξεκινώντας πίσω από το κέντρο, έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Κόστα, που πλάσαρε εύστοχα τον Κόβαλ για το τελικό 2-1. Στο 96’ ο Αρίμπας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Τσαφταρίδη.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Περιστερίδης, Ανδρέου, Βενάρδος, Ασίγκμπα, Μπουσάι (90’ Ράμος), Φουρλάνος, Λατίνοβιτς (67’ Τσαφτσαρίδης), Γκοτσούλιας, Γιάννου (48’ λ.τρ. Κόστα), Κρέτση (90’ Φρίμποργκ), Παντελίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Αρίμπας, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάνιας (56’ Λόπες), Κατάλντι (79’ Γρίβας), Ακόστα (64’ Τάτος), Πασάς (79’ Κωνσταντινόπουλος), Μπαράλες.