Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 15:00

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 3-0: Στο κόλπο της ανόδου με τριάρα

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 3-0: Στο κόλπο της ανόδου με τριάρα

Γερά στο κόλπο της ανόδου στη Γ' εθνική μπήκε ο Μιλτιάδης μετά τη μεγάλη του νίκη με 3-0 επί του Ατρομήτου Πατρών χθες στο γήπεδο των Γαργαλιάνων για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου των μπαράζ ανόδου.

Η ομάδα του Πύργου έβγαλε αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στην πρεμιέρα στο Γύθειο και με σκόρερ τον Σαραντόπουλο στο 39' και τους Γεωργιόπουλο στο 70' και Αθανασόπουλο στο 74' έφτασε απόλυτα δίκαια στο τρίποντο.
Ο Ηλίας Φωτόπουλος έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον μελανόλευκο πάγκο, έχοντας δίπλα του τον Μιχάλη Φασουλή ως βοηθό προπονητή και γυμναστή.
Ηταν η πρώτη νίκη των πρωταθλητών Μεσσηνίας αφού μετά την ήττα στην 1η αγωνιστική από τον Πανγυθεατικό έκαναν το ρεπό τους τη 2η αγωνιστική.

Δυναμικό “παρών” από τον κόσμο

Με τη νίκη αυτή είναι στο -1 από την τρίτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στη νέα Γ’ εθνική και ενώ ακολουθεί μεθαύριο Τετάρτη κρίσιμο παιχνίδι στην Τρίπολη με τον πρωτοπόρο Παναρκαδικό.

Από την άλλη η πρωταθλήτρια Αχαϊας υπέστη τρίτη διαδοχική ήττα και τέθηκε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της ανόδου.
Στο χθεσινό ματς ο Μιλτιάδης είχε τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου του, μιας και 500 άτομα κατέκλυσαν το γήπεδο των Γαργαλιάνων και δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, βγάζοντας πάθος και πηγαίνοντας πρώτοι στις μονομαχίες από το πρώτο λεπτό.

Πίεσε από το ξεκίνημα, δοκάρι με Δημητρίου

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Αθανασόπουλος τσίμπησε την μπάλα μετά από λάθος γύρισμα με τον Σπανό να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ πάνω στη γραμμή.
Ο Ατρόμητος που έπαιζε χθες το τελευταίο του χαρτί για την άνοδο, απάντησε στις ευκαιρίες στο 3’ με τον Μαστραντωνάκη να βρίσκει από αριστερά στην περιοχή τον Νικολακόπουλο ο οποίος σούταρε, με την προβολή του Λαζανά να φεύγει μόλις άουτ.
Στο 8’ η καρφωτή κεφαλιά του Καντούτση ύστερα από κόρνερ του Σαραντόπουλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων είχε πολλά προβλήματα, δεν υπήρχαν αλληλοκαλύψεις και οι Αθανασόπουλος, Μπάρκας και Σαραντόπουλος γινόντουσαν πολλές φορές απειλητικοί.

Στο 16’ ο Γεωργιόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Αθανασόπουλο που πέρασε έναν αμυντικό και σέρβιρε για τον Δημητρίου, ο οποίος άργησε να σουτάρει και όταν το έκανε είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ. Νέα χαμένη ευκαιρία μετά από δύο λεπτά για τον Μιλτιάδη με τον Γεωργιόπουλο να σεντράρει από δεξιά και τον Αθανασόπουλο να παίρνει την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος, με τον Ατρόμητο να πελαγοδρομεί αμυντικά, αλλά να είναι πολύ επικίνδυνος από τη μέση και μπροστά.

Δοκάρι και για τον Ατρόμητο στο 25’

Στο 25’ η ομάδα της Πάτρας έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αρβανίτη ο προωθημένος Νικολακόπουλος πήρε την καρφωτή κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Ο δραστήριος Αθανασόπουλος στο 27’ έκλεψε την μπάλα από τον γκολκίπερ Τρίγκα και πλάσαρε αδύναμα έξω από την περιοχή, με τον Νικολακόπουλο να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για την ομάδα του Σάκη Πεφάνη στο 37’ με την εκτέλεση φάουλ του Αγγελόπουλο να διώχνει σε κόρνερ ο σταθερός Κωνσταντακόπουλος.

Φοβερή συνεργασία και 1-0 από Σαραντόπουλο στο 39’

Τελικά το γκολ που δικαιούνταν οι γηπεδούχοι ήρθε στο 39’…
Ο Μπάρκας κουβάλησε την μπάλα και έκοψε αριστερά στον Πολίμο που έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Σαραντόπουλος με άψογο πλασέ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στο γήπεδο των Γαργαλιάνων (1-0)!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη φάση για την ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου στο 49’… Μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα του Ατρομήτου, ο Σπανός έδιωξε άτσαλα και ο Σαραντόπουλος με πλασέ στην κίνηση έξω από την περιοχή πήγε να βάλει ένα γκολ για χάι λάιτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα τους στο δεύτερο μέρος, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο δίχως να του επιτρέψουν όμως να δημιουργήσει φάσεις. Ούτε η είσοδος στο ματς των έμπειρων πρώην παικτών της “Μαύρης Θύελλας” Κωστή και Στεργίδη ανησύχησε την καλοστυμένη άμυνα του Μιλτιάδη, ο οποίος επεδίωξε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές τα κατάφερε περίφημα…

Γεωργιόπουλος και Αθανασόπουλος ολοκλήρωσαν το θρίαμβο μέσα σε 5 λεπτά

Ηταν το 70’ με τον εξαιρετικό χθες Σαραντόπουλο να οδηγεί την μπάλα και να δίνει δεξιά στον Γεωργιόπουλο που βρέθηκε σε θέση βολής και με ψύχραιμο πλασέ στην απέναντι γωνία έγραψε το 2-0.
Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Μιλτιάδη που στο 74’ “κλείδωσε” το τρίποντο… Ο Μπουτσικάκης με μπαλιά ακριβείας από τη μεσαία γραμμή
βρήκε τον Αθανασόπουλο, που ταλαιπώρησε την άμυνα του Ατρομήτου,
πέρασε και τον Τρίγκα και έγραψε με πλασέ το 3-0.
Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το φινάλε είχαν μόνο μια καλή στιγμή στο 79’ με τον Πολίμο να διώχνει σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή το πλασέ του Σμυρλή ύστερα από γύρισμα του Μπακόπουλου.
Καλή ήταν η διαιτησία του Χρόνη (Δυτικής Αττικής) και των βοηθών του Μαυρομάτη και Καραγιάννη από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πολίμος, Γεωργιόπουλος, Αθανασόπουλος, Νικολακόπουλος, Αποστολόπουλος και Κωστής.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γ. Τσόπελας, Μπουτσικάκης, Καντούτσης, Πολίμος, Δημητρίου (82’ Σταθόπουλος), Κατσιώλης, Αθανασόπουλος (80’ Μπολούν), Μπάρκας,
Σαραντόπουλος (86’ Αν. Τσόπελας).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Τρίγκας, Μακρής, Παπασπυρόπουλος (65’ Στεργίδης), Σπανός, Νικολακόπουλος, Λαζανάς, Αγγελόπουλος (77’ Σμυρλής), Αποστολόπουλος, Μαστραντωνάκης (54’ Κωστής), Αρβανίτης, Μπακόπουλος.