Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 11:28

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ 0-0: Ολα μηδέν στο Στάδιο σε ματς αγγαρεία!

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΙΩΝΙΚΟΣ 0-0:  Ολα μηδέν στο Στάδιο σε ματς αγγαρεία!

Αν μπορούσαν να μην παίξουν, δεν θα έλεγαν... όχι.

Καλαμάτα και Ιωνικός έμειναν χθες στο 0-0 στο Δημοτικό Στάδιο σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, που διεξήχθη μεταξύ συγγενών και φίλων, λόγω τιμωρίας της έδρας της "Μαύρης Θύελλας". Κάτι το άδειο γήπεδο, κάτι η έλλειψη κινήτρου, μιας και ο στόχος της ανόδου είχε χαθεί εδώ και καιρό για τις δύο ομάδες, είχαν ως συνέπεια να δούμε ένα πολύ κακό παιχνίδι.
Δεν είναι υπερβολή ότι Καλαμάτα και Ιωνικός έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία σε ένα 90λεπτο, χωρίς φάσεις και συγκινήσεις, με το 0-0 να έρχεται φυσιολογικά.
Αυτή ήταν η δεύτερη "λευκή" ισοπαλία για τις δύο ομάδες στα πλέι οφ ανόδου του β' ομίλου της Super League 2 και τρίτη συνολικά.. Διότι χωρίς τέρματα είχε ολοκληρωθεί και το ματς για την κανονική σεζόν στις 5 Φεβρουαρίου, στο ντεμπούτο τότε του Τόλη Τερζή στον πάγκο.
Με τον Νίκο Αναστόπουλο στο τιμόνι, η Καλαμάτα πήρε στις 7 Απριλίου εύκολα το βαθμό στη Νεάπολη για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, ενώ εύκολα ήρθε χθες και ο δεύτερος βαθμός για την 9η αγωνιστική στα πλέι οφ. Το μοναδικό ματς των δύο ομάδων που είχε γκολ, ήταν αυτό του πρώτου γύρου στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου, όπου οι γηπεδούχοι νίκησαν με ανατροπή στο φινάλε (3-2), παίζοντας και με αριθμητικό μειονέκτημα. Το ματς αυτό ήταν και το τελευταίο με τον Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο, τον οποίο αντικατέστησε ο Μάκης Χάβος, για να έρθει αργότερα ο Τ. Τέρζης και μετά την ήττα στην πρεμιέρα των πλέι οφ με το εκκωφαντικό 0-5 από τα Χανιά, ο Ν. Αναστόπουλος.


Παραμένει χωρίς νίκη

Η Καλαμάτα κράτησε χθες για πρώτη φορά στα πλέι οφ το μηδέν εντός έδρας, αλλά έμεινε και πάλι άσφαιρη. Ετσι πήρε μεν το δεύτερο βαθμό στα πλέι οφ σε εφτά αγώνες (2 ισοπαλίες και 5 ήττες), αλλά παραμένει δίχως νίκη και ουραγός. Το χθεσινό ήταν και το τελευταίο ματς στο Στάδιο, καθώς την τελευταία αγωνιστική η "Μαύρη Θύελλα" θα φιλοξενηθεί από την Καλλιθέα που θα κάνει φιέστα ανόδου.

Ούτε μία καθαρή ευκαιρία!

Οσον αφορά το χθεσινό ματς, το τελικό αποτέλεσμα μαρτυρά και την εικόνα του. Η Καλαμάτα έπαιξε πάλι με τριάδα στόπερ στην άμυνα (Καρασαλίδης, Κωστούλας, Στρούγγης) και μπακ τους Τζανακάκη, Βαλεριάνο, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ματέους Αλβες, Κατάλντι, Λόπεζ, με επιθετικές αιχμές τους Ακόστα και Πασά.
Ο Λόπεζ δοκίμασε στο 6' ένα μακρινό σουτ που απέκρουσε ο Χριστοδούλης και στο 18' σε αντεπίθεση τρεις με τρεις, ο Ακόστα έδωσε αριστερά στον Πασά, που σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών. Ο Λόπεζ δοκίμασε ένα ακόμα σουτ στο 27' που πέρασε άουτ και τα παραπάνω ήταν ότι είχε να επιδείξει η Καλαμάτα στο πρώτο 45λεπτο.
Οχι ότι ο Ιωνικός εντυπωσίασε. Είχε όμως τη μεγάλη ευκαιρία στο 20' με το σουτ του Γιακουμάκη (από ατομική ενέργεια και πάσα του Σαλίνας) μέσα από την περιοχή, που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Η Καλαμάτα δηλαδή δεν είχε ούτε μία καθαρή ευκαιρία, με αργή επιθετική ανάπτυξη και ημιτελείς προσπάθειες. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα χειρότερο με μόνη αξιοσημείωτη φάση ένα σουτ του Βαλεριάνου στο 50' από το ύψος της περιοχής, που έφυγε άουτ.
Το ματς κυλούσε σε χαμηλό τέμπο και όδευε για το 0-0. Ο Ιωνικός απείλησε μόνο στο 89' όταν ο Σαλίνας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και έπεσαν στα πόδια του οι Καρασαλίδης και Κόβαλ, με την μπάλα να κοντράρει στον πρώτο και να καταλήγει κόρνερ. Στο φινάλε ο Βαλεριάνος σε ένα πλάγιο άουτ, είχε αψιμαχία με τον Σαλίνας και επικράτησε ένταση, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δύο ομάδες αποχώρησαν ισόπαλες για τα αποδυτήρια.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Kόβαλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κωστούλας, Κατάλντι (68'' Κωνσταντινόπουλος), Ματέους Αλβες (68' Κάνιας), Λόπεζ (76' Μόζερ), Ακόστα (68' Γρίβας), Πασάς (84' Μουζάκης).
ΙΩΝΙΚΟΣ: Χριστοδούλης, Σαλίνας, Ντάουντα, Γιακουμάκης, Γκίνη (86' Γκαρντάφσκι), Ιωαννίδης (63' Σερπέζης), Οικονομόπουλος, Σόουζα, Μπορταγκαράι, Δρίτσας (58' Λινάρδος), Ζάχαβι.

ΠΛΕΙ ΟΦ SUPER LEAGUE 2 - Β' ΟΜΙΛΟΣ


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(9η αγωνιστική)
Χανιά – Ηλιούπολη 6-2
Καλαμάτα – Ιωνικός 0-0
Ρεπό: Καλλιθέα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλλιθέα 14-4 38
2. Χανιά 19-14 35
3. Ηλιούπολη 11-19 28
-. Ιωνικός 9-6 28
5. Καλαμάτα 1-11 20

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 22 Μάϊου)
Καλλιθέα - Καλαμάτα
Ηλιούπολη - Ιωνικός
Ρεπό: Χανιά