Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 22:01

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, το σήκωσε μέσα στο “Βικελίδης”!

Γράφτηκε από τον
Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, το σήκωσε μέσα στο “Βικελίδης”!

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κατακτώντας τον 4ο του τίτλου, γράφοντας ιστορία με απόδραση από το Βικελίδης.

Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 του Άρη και τερμάτισε στην κορυφή της Stoiximan Super League. Τόμας (30′), Τάισον (62′) τα γκολ των φιλοξενούμενων, είχε μειώσει ο Μορόν στο 47′. Με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ από το 78′.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής της Stoiximan Super League. Έπειτα από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του, με νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης, την ώρα που η Τούμπα καιγόταν από τους οπαδούς των ασπρόμαυρων.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, επικράτησε 2-1 στην τελευταία αγωνιστική των playoffs. Ο Μπράντον Τόμας έβαλε μπροστά τον Δικέφαλο στο 30ο λεπτό, με τον Μορόν να φέρνει ισορροπία στο 47ο λεπτό. Ο Τάισον στο 62′ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, ο Δικέφαλος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 78′ εξαιτίας αποβολής του Μιχαηλίδη.

Το ματς
Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος κυκλοφορούσε, αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους στην άμυνα του Άρη, ο οποίος αμυνόταν. Τα μαρκαρίσματα κυριαρχούσαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με το παιχνίδι να έχει ένταση και τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα.

Σημαντική τελική δεν υπήρχε, τουλάχιστον έως το 30ο λεπτό. Αυτή ήταν και η στιγμή, που ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 απέναντι στον Άρη ουσιαστικά στην πρώτη του ευκαιρία. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε από τον Μορόν στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε τον Τόμας, ο οποίος πάτησε εξαιρετικά στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό τον Κουέστα για το 1-0.

Στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές εντάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με τον Άρη να προσπαθεί να αντιδράσει, χωρίς ωστόσο τη μεγάλη στιγμή. Στο 41′ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ του Μοντόγια εκτός περιοχής, ενώ στο 45′ ο Σουλεϊμάνοφ βρήκε την μπάλα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, μετά από κεφαλιά του Μορόν, αλλά αστόχησε. Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει με καταπληκτικό γκολ στο 47ο λεπτό. Ο Οντουμπάτζο έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα δεξιά, ο Μορόν γύρισε το σώμα του, έκανε το σουτ με τη μία στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Κοτάρσκι με φανταστικό τρόπο, ξεσηκώνοντας το Βικελίδης. Στα επόμενα λεπτά, οι κίτρινοι πίεζαν και δημιουργούσαν κινδύνους στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Πηγή: news247.gr