Τρίτη, 18 Νοέμβριος 2014 22:45

"Να... ξυπνήσουμε τον παλιό καλό Απόλλωνα", λέει ο Γιώργος Γρηγορόπουλος

Γράφτηκε από τον

Μετά το σπουδαίο διπλό στο Μελιγαλά επί του Εθνικού ο Απόλλωνας Καλαμάτας έφτασε τις επτά νίκες σε δέκα ματς και φιγουράρει μόνος στην τρίτη θέση της Α' τοπικής.

Η καλαματιανή ομάδα συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία τη φετινή σεζόν, συγκεντρώνοντας βαθμούς και παίζοντας παράλληλα ωραίο ποδόσφαιρο.
Στο Μελιγαλά κατόρθωσε να κερδίσει ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ του ημιχρόνου και το ίδιο είχε κάνει πριν μια εβδομάδα απέναντι στην Εράνη. Κάτι που σημαίνει πως ο φετινός Απόλλωνας έχει ποιότητα και είναι ικανός να διακριθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το καλύτερο ξεκίνημα
της δεκαετίας

Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορικής ομάδας τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και φαίνεται να μπαίνουν οι βάσεις για καλύτερες ημέρες τα επόμενα χρόνια. 
Οσον αφορά τα τελευταία πέντε χρόνια που υπάρχουν στατιστικά στοιχεία η διαφορά στη συγκομιδή βαθμών είναι χαρακτηριστική.
Φέτος ο Απόλλωνας έχει μαζέψει 22 βαθμούς, αλλά εντός του γηπέδου έχει 23 αφού έχασε στα χαρτιά τον έναν βαθμό με την Πύλο.
Πέρυσι στις 10 πρώτες αγωνιστικές είχε μόλις 7 βαθμούς και ήταν στις τελευταίες θέσεις.
Τη σεζόν 2012-2013 είχε 13 βαθμούς, ενώ καλά τα είχε πάει την σεζόν
2011-2012 με απολογισμό 19 βαθμούς.
Την περίοδο 2010-2011 είχε μαζέψει 15 βαθμούς σε δέκα αγώνες
και 14 βαθμούς είχε τη σεζόν 2009-2010.

"Να προχωρήσουμε σε
κύπελλο και πρωτάθλημα"

Πως εξηγείται όμως αυτή η διαφορά προς το καλύτερο στο φετινό Απόλλωνα. Ο πιο αρμόδιος να μιλήσει είναι ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος που λέει: "Ο Απόλλωνας τα 10 τελευταία χρόνια ουσιαστικά υπολειτουργούσε και πέρυσι βάλαμε με τη διοίκηση
ένα πλάνο τριετίας. Πέρυσι δεν μας βγήκαν οι επιλογές που ήταν βιαστικές, όμως φέτος οι παίκτες κατάλαβαν την νοοτροπία μου
και τη ζητάω από αυτούς, ενώ αποκτήσαμε ποιοτικούς παίκτες.
Η ομάδα λειτουργεί ως μία οικογένεια και στα παιδιά αρέσει αυτό που γίνεται φέτος στον Απόλλωνα.
Γνώριζα τι ρόστερ είχα το καλοκαίρι, αλλά δεν περίμενα να δέσει τόσο γρήγορα η ομάδα".
Που μπορεί να φτάσει όμως και ποιος είναι ο στόχος του Απόλλωνα;
"Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στο κύπελλο και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα. Αλλά πρώτα απ' όλα να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε και να μπορέσουμε να βγάλουμε παιδιά από τις ακαδημίες. Σκοπός είναι τα επόμενα χρόνια ο Απόλλωνας να παίζει με δικούς του παίκτες σε μεγάλο βαθμό. Θέλουμε μέσα από το καλό ποδόσφαιρο και τις επιτυχίες να ξυπνήσουμε τον παλιό καλό Απόλλωνα", τονίζει ο Γρηγορόπουλος.

Μπαίνουν οι βάσεις
για ψηλότερα

Σε ερώτηση μας αν μπορεί του χρόνου ο Απόλλωνας να κάνει πρωταθλητισμό ζητώντας την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία,
ο 42χρονος τεχνικός απάντησε: "Τους στόχους τους θέτει η διοίκηση. Το πρωτεύον είναι να γίνουμε ομάδα και πιστεύω πως μπαίνουν οι βάσεις για κάτι παραπάνω τα επόμενα χρόνια.
Η διοίκηση είναι ενωμένη και δίπλα μας και αυτό είναι σημαντικό".
Πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής ο Γ. Γρηγορόπουλος; "Ο Πάμισος και η Κυπαρισσία είναι πολύ καλές ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Πιστεύω όμως πως θα χάσουν βαθμούς στη συνέχεια. Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα με 6-7 δυνατές ομάδες. Θεωρώ πως ομάδες όπως η Εράνη, ο Αγρας, ο Μελιγαλάς και
η Σπερχογεία θα ανέβουν στη συνέχεια".
Ο Απόλλωνας μετά το σπουδαίο διπλό στο Μελιγαλά προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.
Εκτός μάχης παραμένουν οι Μάλαμας και Φουρναράκος, ενώ ο στρατευμένος Κλουβάτος δύσκολα θα δώσει το "παρών".
Οι Μπιτσάνης και Πανταζής έχουν προβλήματα τραυματισμών και ειδικά ο δεύτερος ενδέχεται να καθίσει στο πάγκο με τον Ολυμπιακό.