Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014 08:52

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στην έδρα τους παίζουν οι διεκδικητές του τίτλου - το πρόγραμμα και τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Κανονικά συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στην Α' τοπική αυτό το Σαββατοκύριακο, με το μενού να περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Οι δύο μονομάχοι του τίτλου Πάμισος και Κυπαρισσία παίζουν στην έδρα τους με Τσικλητήρα Πύλου και Σπερχογεία αντίστοιχα και φυσικά είναι τα ακλόνητα φαβορί να προσθέσουν


μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους.
Εντός έδρας αγωνίζονται και οι άλλες δύο ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία. Ο φορμαρισμένος Απόλλωνας Καλαμάτας δίνει τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ το Δώριο που θέλει να επιστρέψει στις νίκες φιλοξενεί τον ανεβασμένο Τέλλο Αγρα.
Τα πιο σημαντικά πάντως ματς όσον αφορά τη… μάχη του υποβιβασμού θα γίνουν σε Αρφαρά και Διαβολίτσι. Στα Αρφαρά ο Αστέρας παίζει με τον Εθνικό Μελιγαλά, σε ένα ματς που η ήττα αποτελεί… απαγορευμένη λέξη και για τους δύο.
Στο Διαβολίτσι ο ΑΟΔ διασταυρώνει τα ξίφη του με την Ανδρούσα, δύο ομάδες που έχουν από 10 βαθμούς και παλεύουν για τη σωτηρία.
Στην Καλαμάτα ο Μεσσηνιακός που… τρέχει ένα σερί τριών νικών υποδέχεται την ουραγό Κορώνη και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με τον Ακρίτα πάντως να ξέρει να παίρνει αποτελέσματα εκτός.
Τέλος, στα Φιλιατρά η Εράνη θέλει να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στην έδρα της απέναντι στο Ασπρόχωμα, που εκτός έδρας χάνει αρκετή από τη δύναμή του.
Ας δούμε αναλυτικά τα νέα των 16 ομάδων: 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει τώρα τελευταία ο Μεσσηνιακός έχοντας τρεις σερί νίκες, τις οποίες φιλοδοξεί να τις κάνει τέσσερις.
Οι "πράσινοι" ανέβηκαν στην 6η θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας
πως το κακό ξεκίνημα αποτελεί οριστικά παρελθόν και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους στα εντός έδρας ματς που ακολουθούν με Κορώνη και Δώριο.
Η σημερινή αντίπαλος πάντως θέλει προσοχή γιατί εκτός έδρας έχει αποσπάσει τρεις ισοπαλίες, κάτι που έχει τονίσει ο Ελβιο Μάνα στους παίκτες του. Εκτός θα είναι μόνο ο στρατευμένος Μπιζίμης.
Η Κορώνη από την άλλη δεν πήρε την παρθενική της νίκη με το Δώριο και θα πάει να παλέψει για το καλύτερο δυνατό στην έδρα του Μεσσηνιακού. Ο Ακρίτας γνωρίζει πως θα έχει δύσκολο έργο, όμως είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για να μην γυρίσει με άδεια χέρια πίσω στη βάση του.
Οι απουσίες πάντως είναι πολλές και σημαντικές για τη νεοφώτιστη ομάδα.
Συγκεκριμένα ο προπονητής Νίκος Σταμάτης δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Χ. Μαθιόπουλο και Α. Καπινιάρη και τους Μπλάνα και Κουτσολία που θα λείπουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Να πάρει την πέμπτη εντός έδρας νίκη της θέλει η Κυπαρισσία που παίζει σήμερα με την Σπερχογεία. Ο ΑΟΚ δεν θέλει ούτε… γι' αστείο να χάσει βαθμούς εντός έδρας, στην προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί κοντά στον πρωτοπόρο Πάμισο.
Οι "κυανόλευκοι" βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θέλουν να συνδυάσουν μια ακόμη νίκη με καλή εμφάνιση, ικανοποιώντας τους φιλάθλους τους.
Ο ΑΟΚ θα κοιτάξει να μπει δυνατά και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να κάνει πιο εύκολο το έργο του.
Ο τεχνικός Αλέξης Μαντζούνης δεν θα έχει και πάλι στη διάθεση του τον τραυματία Μαργαρώνη, ενώ θα λείψει και ο στρατευμένος Κυριακούλης.
Στον αντίποδα η Σπερχογεία δεν τα πάει καλά το τελευταίο διάστημα και μάλιστα προέρχεται από τη βαριά εντός έδρας ήττα από τον Μεσσηνιακό. Το πρόγραμμα στη συνέχεια δυσκολεύει πολύ και θα πρέπει οι "Ταύροι" να ψάχνουν κάθε παιχνίδι για βαθμό ή βαθμούς.
Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ ειδικά στην αμυντική γραμμή, αν θέλουν να έχουν τύχη και να κοντράρουν την ισχυρή Κυπαρισσία.
Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από τους μόνιμους απόντες το τελευταίο διάστημα Παντσιώτη και Ζουμπόπουλο.

ΕΡΑΝΗ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο γήπεδο της και να ανασάνει βαθμολογικά θέλει η Εράνη που υποδέχεται αύριο το Ασπρόχωμα.
Οι "πράσινοι" μπορεί να κέρδισαν τον Αστέρα Αρφαρών, όμως δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να βελτιωθεί κόντρα στο Ασπρόχωμα. Η ομάδα του Σταύρου Αντωνόπουλου θα παίξει με επιθετική διάθεση από την αρχή και θα επιδιώξει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα απλουστεύσει τα πράγματα.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κόλλια λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, ενώ εκτός πλάνων είναι φυσικά ο Μπεγκλεκτσής που αναχώρησε για Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ο Γιάννης λόγω φόρτου εργασίας.
Το Ασπρόχωμα συνεχίζει το δύσκολο πρόγραμμα και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στην έδρα της Εράνης. Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και θα πρέπει να ψάχνει βαθμό ή βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Με αυτό το σκεπτικό θα πάει και στα Φιλιατρά, παίζοντας με αμυντική τακτική.
Η συμμετοχή του Σταματόπουλου είναι αμφίβολη, εκτός είναι ο Καραχάλιος, ενώ λογικά έτοιμος θα είναι ο Α. Ηλιόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Την πρώτη εντός έδρας νίκη του θα αναζητήσει εναγωνίως ο Αστέρας Αρφαρών στο εντός έδρας ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά, που έχει λάβει χαρακτήρα "τελικού". Οι "κυανόλευκοι" βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από την 14η θέση και παίζουν με μία ομάδα που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία και έχει τον ίδιο στόχο. Αρα κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης είναι απαγορευτικό.
Ο τεχνικός Στάθης Βανικιώτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Σακκά που θα χάσει όλη τη σεζόν και τον Λυμπιώτη που αποχώρησε,
ενώ υπολογίζεται ο Κάρτσωνας.
Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλά βρίσκεται σε δεινή θέση και μετά τη νέα εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, πρέπει απαραιτήτως να πάρει αποτέλεσμα στα Αρφαρά.
Είναι ένα ματς που πιθανή νίκη μετρά σαν… εξάποντο, με δεδομένο ότι η αντίπαλη ομάδα έχει τους ίδιους στόχους και οι παίκτες του Γιώργου Καλόμαλου έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της αναμέτρησης.
Ετσι θα παίξουν με πάθος και δύναμη από το πρώτο λεπτό για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Εκτός μάχης παραμένουν ο τραυματίας Κανελλόπουλος και ο στρατευμένος Ντούζια.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Να κάνει το "11 στα 11" διατηρώντας τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Κυπαρισσία, αλλά και να πάρει μία ρεβάνς από τον Τσικλητήρα Πύλου θέλει ο Πάμισος στο αυριανό παιχνίδι. Οι νησιώτες έμειναν εκτός κυπέλλου από την ομάδα της Πύλου και θέλουν να την κερδίσουν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.
Το ματς δεν θα είναι εύκολο μιας και η Πύλος είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες, όμως ο Πάμισος έχει δείξει πως στην καλή του μέρα δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς και θα προσπαθήσει να πάρει την εντέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Στα αγωνιστικά ο Γ. Καλογερόπουλος δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του και θα είναι στη διάθεση των Τσίκινη-Γεωργακλή, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του στρατευμένου Φιλόπουλου.
Από την άλλη ο Τσικλητήρας Πύλου δεν τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα και ξέρει πως θα έχει δύσκολο έργο στη Μεσσήνη.
Οι Πυλιώτες θα πάνε στο νησί με τη συνταγή του κυπέλλου, γνωρίζουν όμως πως αυτό το ματς είναι τελείως διαφορετικό και πως θα πρέπει να πιάσουν… τέλεια απόδοση αν θέλουν να έχουν τύχη απέναντι στον Πάμισο.
Ο τιμωρημένος Μιχάλης Ζάγκος που θα δει και πάλι το ματς από την εξέδρα, δεν υπολογίζει στον τραυματία Ο. Εμμανουήλ και τον τιμωρημένο Διακουμή.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνέχεια στην εντυπωσιακή του πορεία θέλει να δώσει ο Απόλλωνας Καλαμάτας στο αυριανό ματς με τον συντοπίτη Ολυμπιακό στην κοινή έδρα του "Γ. Λουκαρέας". Οι "μελανόλευκοι" προέρχονται από δύο νίκες με ανατροπή επί Εράνης και Εθνικού Μελιγαλά, έχουν ως εκ τούτου ανεβασμένη ψυχολογία και θέλουν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό τους. Ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος πάντως έχει τονίσει στους παίκτες του πως ο αγώνας θα είναι δύσκολος, μιας και υπολογίζει πολύ τον Ολυμπιακό.
Εκτός μάχης παραμένουν οι Μάλαμας και Φουρναράκος, ενώ
ο στρατευμένος Κλουβάτος δύσκολα θα δώσει το "παρών".
Οι Μπιτσάνης και Πανταζής έχουν προβλήματα τραυματισμών και ίσως ο δεύτερος προφυλαχθεί.
Οσον αφορά τον Ολυμπιακό Καλαμάτας που ατύχησε και δεν πήρε τη νίκη στο προηγούμενο ματς με το Διαβολίτσι, θα κοιτάξει να εμφανιστεί βελτιωμένος κόντρα στον Απόλλωνα για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.
Οι "ερυθρόλευκοι" είναι λίγους βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλουν νίκες για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.
Το ευχάριστο για τον νεαρό προπονητή Γιώργο Πολυμενέα είναι πως εκτός από τον τραυματία Αριτζή, μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους άλλους παίκτες.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Να συνεχίσει την ανοδική του πορεία κατακτώντας τη νίκη στο ματς με την Ανδρούσα θέλει το Διαβολίτσι. Ο ΑΟΔ τα πηγαίνει καλά τις τελευταίες αγωνιστικές και τέτοια ματς στην έδρα του με ομάδες στα μέτρα του οφείλει να τα κερδίζει. Πιθανή νίκη θα ανεβάσει το Διαβολίτσι στους 13 βαθμούς και θα το απομακρύνει από τις τρεις τελευταίες θέσεις.
Ετσι θα μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό επιδιώκοντας να κερδίσει τη μάχη στο χώρο του κέντρου.
Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης που θα κοουτσάρει κανονικά την ομάδα του μιας και θα επιστρέψει εγκαίρως από την Ιταλία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τραυματισμούς ή τιμωρίες.
Από την άλλη η Ανδρούσα προέρχεται από τη βαριά ήττα από τον Τέλλο Αγρα και θέλει να μείνει όρθια στην έδρα του Διαβολιτσίου.
Πρόκειται για ένα δύσκολο όσο και κρίσιμο παιχνίδι, με την ομάδα του Κώστα Καρλαύτη να θέλει να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή.
Η Ανδρούσα εκτός έδρας έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς, με δύο νίκες επί Δωρίου και Κορώνης, και άπαντες αισιοδοξούν πως η βαθμολογική συγκομιδή θα συνεχιστεί σε αυτό το ματς.
Στα αγωνιστικά οι Μαραγκούλιας και Γάλλος είναι καλύτερα και πιθανότατα θα αγωνιστούν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζάκκα.

ΔΩΡΙΟ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Αποδεκατισμένο θα παραταχθεί το Δώριο στον κυριακάτικο αγώνα με τον Τέλλο Αγρα. Ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τραυματισμούς που κάνουν το έργο του δύσκολο.
Συγκεκριμένα νοκ άουτ για μεγάλο διάστημα τέθηκε ο Γιαννόπουλος που υπέστη κάταγμα ζυγωματικού, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Αντωνίου, Γ. Γκότση και Παντελή που αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Φυσικά εκτός παραμένουν από την αρχή της σεζόν και οι Βασιλόπουλος, Κουλουράς. Εν μέσω αυτών των προβλημάτων και με δεδομένο πως το ρόστερ είναι μικρό, το Δώριο θα προσπαθήσει να συνεχίσει την καλή του φετινή πορεία παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Αγρα.
Στον αντίποδα ο Τέλλος Αγρας είναι αήττητος τις τέσσερις τελευταίας αγωνιστικές και θέλει να διευρύνει αυτό το σερί και στο Δώριο.
Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα είναι ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά και θα επιδιώξει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει το διπλό σε μια δύσκολη έδρα για να συνεχίσει να ανεβαίνει θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο Παϊκόπουλος αντιμετωπίζει ένα τραυματισμό αλλά λογικά θα αγωνιστεί, ενώ εκτός είναι ο τιμωρημένος Αναστασόπουλος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Α' ΤΟΠΙΚΗ - 11η αγωνιστική
Σάββατο 22/11
Κυπαρισσία - Σπερχογεία
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Γιαννέτσος
Μεσσηνιακός - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Γεωργαντάς, Σκόρδος
Κυριακή 23/11
Εράνη - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Σερεμέτης, Παλλαδινός, Ταβουλαρέας
Αστέρας Αρφαρών - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Νίκας, Καλογερόπουλος, Γιαννέτσος
Πάμισος - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Τσίρμπας, Τουρλομούσης
Απόλλωνας Καλαμάτας - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας",  3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Τσουλάκος
Διαβολίτσι - Ανδρούσα
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Λάμιας, Παναγιωτόπουλος, Μπασιλάρης
Δώριο - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Κουτσαναστάσης, Βρυώνης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 10 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    27-3    30
2. Κυπαρισσία    19-3    26
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    22-12    22
4. Δώριο    24-14    20
5. Τσικλητήρας Πύλου    14-14    16
6. Μεσσηνιακός    12-8    15
7. Τέλλος Αγρας    12-8    14
8. Σπερχογεία    13-17    11
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    7-15    11
10. Εράνη    8-9    10
-. Διαβολίτσι    10-16    10
-. Ανδρούσα    6-15    10
13. Αστέρας Αρφαρών    12-22    8
14. Ασπρόχωμα    7-21    7
15. Εθνικός Μελιγαλά    11-15    6
16. Ακρίτας Κορώνης    9-21    5 
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).