Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 18:43

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2: Δύο όμιλοι και πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου

Γράφτηκε από τον
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2: Δύο όμιλοι και πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς 2024-2025.


Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί, όπως και τη αγωνιστική περίοδο που πέρασε, σε δύο ομίλους με τον έναν όμιλο να έχει 10 ομάδες και τον άλλο 11.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Super League 2.
Αρχικά εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός και στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις.
Οπως προαναφέραμε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως και τη σεζόν 2023-2024, δηλαδή σε δύο ομίλους (Α 10 ομάδες / Β 11 ομάδες) και δύο φάσεις.
Στα Play Off θα συμμετάσχουν οι ομάδες 1-5 και στα Play Out 6-10 στον Α’ Ομιλο και 6-11 στον Β’ Ομιλο, όπως ακριβώς και πέρυσι, με την βαθμολογία διαιρεμένη δια δυο. Σε ότι αφορά τους ομίλους, ο Α’ δεν είναι Βορράς και Β’ ο Νότος. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους θα αποφασιστούν σε επόμενο ΔΣ.
Ο πρώτος κάθε ομίλου προβιβάζεται στην Super League ενώ υποβιβάζονται 2 και 3 ομάδες αντίστοιχα. Καμία δεν θα υποβιβαστεί απευθείας.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στην κανονική διάρκεια θα ισχύσουν τα κριτήρια του ΚΑΠ, ενώ μετά το τέλος των Play Off / Play Out, το κριτήριο θα είναι η ανώτερη θέση που έχουν καταλάβει στην κανονική διάρκεια.
Επίσης αποφασίστηκε ότι η επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος θα είναι η Nike Flight της εταιρίας 11 Team Sport Hellas. Την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, κατόπιν ψηφοφορίας, αναλαμβάνει η Allianz.
Τέλος, εγγράφηκαν νέα μέλη οι ομάδες: Αστέρας Τρίπολης Β, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Καβάλα, Κηφισιά, Παναργειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα.