Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 18:59

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πήρε Μορέιρα για τα άκρα της επίθεσης

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πήρε Μορέιρα για τα άκρα της επίθεσης

Μετά από μια χρονιά στην Κύπρο για λογαριασμό της Α.Ε. Λεμεσού, ο Αχμάντ Μέντες Μορέιρα επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα της Καλαμάτας.

Ο 29χρονος εξτρέμ που αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Super League, έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της “Μαύρης Θύελλας” και γίνεται το 11ο κατά σειρά θερινό απόκτημα. Ο Μορέιρα κατάγεται από τη Γουινέα, αλλά έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, φορώντας μεταξύ άλλων τη φανέλα της Εξέλσιορ και της Γκρόνινγκεν. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: “ Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Αχμάντ Μέντες Μορέιρα. Είναι 29 ετών (27/6/95) με ύψος 1.78 και αγωνίζεται σαν εξτρέμ. Κατάγεται από την Γουινέα, αλλά ποδοσφαιρικά ανδρώθηκε στην Ολλανδία όπου έκανε καριέρα μέχρι πρόπερσι που ήρθε στην Ελλάδα. Έχει πολύ καλό βιογραφικό και είναι στα στάνταρ από πλευράς ηλικίας και χαρακτηριστικά παιγνιδιού που θέλει ο προπονητής μας Νίκος Αναστόπουλος.

Δύο στοιχεία (ηλικία και ταχύτητα) που φέτος διαθέτουν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε το 2014 στην Εξέλσιορ όπου μέχρι το 2016 κατέγραψε 63 συμμετοχές και σκόραρε 14 φορές. Μετά από ένα πέρασμα από την Κοζάκεν Γ’ κατηγορίας με 63 εμφανίσεις σε δύο χρόνια και 21 γκολ, ήρθε η ποδοσφαιρική καταξίωση στην Γκρόνιγκεν το 2018 με 13 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε συμβόλαιο με την Εξέλσιορ Ρότερνταμ όπου μέχρι το 2021 έπαιξε σε 63 αγώνες και σκόραρε 14 φορές.
Την διετία 2021-23 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα όπου σε 57 αγώνες στην Σούπερ Λιγκ σκόραρε τρεις φορές. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην ΑΕ Λεμεσού όπου έκανε 31 παιγνίδια και πέτυχε 4 τέρματα. Είναι διεθνής με την Γουινέα 5 φορές. Τον καλωσορίζουμε στην Μαύρη Θύελλα, του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της την φετινή αγωνιστική περίοδο”.