Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 15:01

Λουτσέσκου: «Στόχος μας να είμαστε δυνατότεροι από την περασμένη σεζόν, βήμα-βήμα η σκέψη μας»

Γράφτηκε από τον
Λουτσέσκου: «Στόχος μας να είμαστε δυνατότεροι από την περασμένη σεζόν, βήμα-βήμα η σκέψη μας»

Την απόλυτη προσήλωση του ΠΑΟΚ, τη δεδομένη στιγμή, στις αναμετρήσεις του με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου «να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη για τη νέα σεζόν. Μετά μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι θέλετε», όπως τόνισε σήμερα χαρακτηριστικά, θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» εκφράστηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, στο γήπεδο της Τούμπας, εν όψει της αυριανής πρώτης μάχης των «ασπρόμαυρων» -στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους για την περίοδο 2024-2025- με τους Βόσνιους (20:30, Novasports Prime), λέγοντας αρχικά:

«Προετοιμαστήκαμε καλά στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, με τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Πιστεύω, γενικά, ότι και η προετοιμασία μας στην Ολλανδία κύλησε καλά στο πως θα πρέπει να διαχειριζόμαστε μια κατάσταση, ειδικά όταν προερχόμαστε από μια χρονιά μεγάλης επιτυχίας. Δεν ξέρω τι ξέρουν οι ποδοσφαιριστές μας για τη μεταγραφολογία που υπάρχει. Ελπίζω ότι ο καθένας τους χωριστά καταλαβαίνει πως ό,τι γίνεται από το κλαμπ, γίνεται για το καλό τους.

Ο στόχος μας είναι να είμαστε δυνατότεροι από την περασμένη σεζόν. Η δουλειά μας είναι να παραμείνουμε ταπεινοί, να δουλέψουμε και να επικεντρωθούμε στο να είμαστε στο τέλος ευτυχισμένοι. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε ταπεινοί, συγκεντρωμένοι. Η παρουσία και μόνο στον αγωνιστικό χώρο δεν εξασφαλίζει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε αύριο μια ομάδα που έχει κερδίσει το εγχώριο πρωτάθλημα».

Πρόσθεσε ο Ρουμάνος λέγοντας: «Θα ήμουν υποκριτής να έλεγα ότι δεν σκέφτομαι την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το όνειρο είναι εκεί, είναι όμως μακρινό. Το πρώτο βήμα μας είναι να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία για τη νέα σεζόν, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπάνια Λούκα. Ο στόχος είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Είναι δύσκολο να ελέγχεις το μυαλό σου. Το να σκέφτεσαι μακριά, μπορεί να σε αποπροσανατολίσει από τον κοντινό στόχο σου. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, να επικεντρωθούμε στον πρώτο προκριματικό αγώνα με την Μπάνια Λούκα. Η σκέψη μας είναι στο αυριανό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ισορροπημένοι στο αυριανό ματς. Να ξέρουμε ότι απέναντί μας υπάρχει μια ομάδα που έδειξε στον προηγούμενο προκριματικό γύρο τι μπορεί να κάνει. Έδειξε πως ξέρει να εκμεταλλεύεται τα πάντα στη διάρκεια του αγώνα. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχουν πολλά άλλα μικρά- μικρά γύρω γύρω.

Ο κόσμος κάνει δικαιωματικά όνειρα, σκέφτεται, φαντάζεται, εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε τον προκριματικό που αρχίζει από αύριο.
Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη, αφήνοντας πίσω μας την Μπάνια Λούκα, μετά μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι άλλο περισσότερο θέλετε».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ραζβάν Λουτσέκου δε θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα στο αυριανό παιχνίδι, επισημαίνοντας: «Ένα από τα στοιχεία που μας έδωσαν την επιτυχία πέρυσι ήταν η διαχείριση των παικτών. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Υπάρχουν παίκτες που έβγαλαν όλη την προετοιμασία και παίκτες που έχασαν κάποιες προπονήσεις, είτε λόγω τραυματισμού, είτε γιατί δεν ενσωματώθηκαν από την αρχή στις προπονήσεις. Αυτό που σε επιβραβεύει είναι η δουλειά και όχι η τύχη. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια δυναμική που δημιουργείται. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που θα είναι από την αρχή στο ματς, υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να καθορίσουν το παιχνίδι, όπως το ότι υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να βοηθήσουν για 30-40 λεπτά, όταν ο αντίπαλος θα είναι σε μια πτωτική πορεία στην απόδοσή του».


Για το αυριανό ματς με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα τοποθετήθηκε και ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνουμε για τον έναν από τους στόχους που έχουμε για τη νέα σεζόν. Για μας τους ποδοσφαιριστές αυτό είναι το πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό, δεν είναι δική μας δουλειά η μεταγραφολογία που υπάρχει για την ομάδα. Πιστεύουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι περισσότερο έτοιμος από κάθε άλλη φορά να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει διατηρηθεί ο κορμός από την προηγούμενη σεζόν, δεν είμαι μόνο εγώ που έμεινα στην ομάδα, είναι και άλλοι παίκτες που έχουν εμπειρία στην Ευρώπη. Οπότε ναι, φέτος θεωρώ ότι έχουμε ξανά μια καλή ευκαιρία για να μπούμε στους ομίλους. Όμως το πιο σημαντικό για εμάς είναι το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε να πορευόμαστε βήμα-βήμα. Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, το αυριανό ματς είναι το πιο σημαντικό για μας».

Κατέληξε ο Βιεϊρίνια λέγοντας: «Για μένα προσωπικά η συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο τελευταίος μου στόχος με τον ΠΑΟΚ. Έχω κερδίσει όσα μπορούσα να κερδίσω με τον ΠΑΟΚ, απομένει αυτό. Όλοι, βέβαια, όχι μόνο εγώ, έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη μια ευκαιρία φέτος και δεν θέλουμε να πάει χαμένη».

   ΑΠΕ-ΜΠΕ