Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 20:21

Αλμέιδα: «Ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους»

Γράφτηκε από τον
Αλμέιδα: «Ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους»

Την Ίντερ ντ' Εσκάλδες αντιμετωπίζει αύριο (24/7, 21:00) η ΑΕΚ για το Conference League και ο Ματίας Αλμέιδα έκανε... ποδαρικό στις συνεντεύξεις Τύπου. Έτσι, ο Αργεντινός τεχνικός δεν απάντησε μόνο σε ερωτήσεις που αφορούν το αυριανό ματς της OPAP Arena, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό του -υπό «αναδόμηση»- ρόστερ της ομάδας:

«Δεν περιμένω κι άλλους ποδοσφαιριστές γιατί δεν θέλω να έχω 32 παίκτες στο ρόστερ. Μπορώ να σας αναφέρω θέσεις που υπάρχουν τέσσερις παίκτες που θα παίξουν έναν. Φυσικά και μου αρέσει ο ανταγωνισμός, αλλά όταν σκέφτεσαι ότι είσαι η τέταρτη λύση, πνευματικά σε σκοτώνει.

Μετά μπορεί να λένε οι παίκτες γιατί δεν παίζουν και αυτό δεν μου αρέσει. Έχουμε μήνα ακόμη για την έναρξη του πρωταθλήματος και όπως σε όλες τις ομάδες ο ανταγωνισμός που θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να ενισχυθούν μια θέση είτε στην ενδεκάδα είτε στον πάγκο. Έχω μιλήσει ξεχωριστά με όλους τους παίκτες.

Τους είπα να μην χειριστεί αυτή την κατάσταση και ότι μπορεί να μείνουν και εκτός λίστας. Είμαι ήρεμος γιατί τους πιστεύω. Από αυτό ξεκινάει μια δουλειά που θα είναι θεμελιώδης για τη φετινή χρονιά. Αυτός που κάνει τα περισσότερα λάθη είναι ο προπονητής. Γιατί ξεκινάμε από τη βάση ότι όλοι είναι προπονητές. Οπότε θα ακούσω συμβουλές», είπε ο Αλμέιδα.

Παράλληλα, αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις, τόνισε: « Εξαρτάται από τις θέσεις. έχουμε δυο δεξιούς μπακ. Εχουμε τέσσερις στόπερ παίζουν δύο. Ένας θα είναι στον πάγκο, ένας εκτός. Έχουμε νέους τερματοφύλακες μεγάλου επιπέδου, θα υπάρχει ανταγωνισμός. Αριστερά μπακ, έχουμε δύο, θα υπάρχει ανταγωνισμός.

Στα δεξιά έχουμε τέσσερις, ένας είναι ο Νίκλας, που παίζει ένας, ένας στον πάγκο, και δύο εκτός. έχουν πολλούς κεντρικούς μέσους και παίζουν τρεις. Αριστερά έχουμε τρεις, μπροστά υπάρχει ο Λιβάι, όπως τον έκανα 9, πέρυσι έκανα κάποιες εναλλαγές στον Τσούμπερ, φέτος στην προετοιμασία χρησιμοποίησα εκεί τον Αμραμπάτ, αλλά παίζουν 11.

Είμαστε υπερπλήρες σε κάποιες θέσεις. Ο ανταγωνισμός που τους κάνει κάθε μέρα καλύτερους. Μόλις χαλαρώνει ένας ο άλλος θα πρέπει να τον περνάει και πάει λέγοντας. Αν μπορέσουμε και το ερμηνεύσουμε αυτό καλά σκεπτόμενοι την ομαδική δουλειά που έχουμε επιτυχία. Εγώ δίνω προτεραιότητα στο γκρουπ και όχι στα ονόματα. Μπορεί να μου δώσει λίγο περισσότερο άγχος, αλλά εγώ τον έχω».

Για την Ιντερ Ντ' Εσκάλδες, ομάδα από την Ανδόρα, ο Αλμέιδα υπογράμμισε: «Είναι απλό. Πρέπει να κερδίσεις για να μπεις στη League Phase. Είναι αποφασιστικά παιχνίδια, ξεκινώντας από τον πρώτο αντίπαλο αύριο, σεβόμενοι όπως πάντα ο αντίπαλος κάνοντας το δικό μας παιχνίδι.

Γνωρίζω αρκετά για την Ίντερ, γιατί έχουμε αναλύσει και τους δύο υποψήφιους αντιπάλους. Έχω δει πολλά παιχνίδια τους, έχω δει τα ατομικά και τα ομαδικά τους χαρακτηριστικά. Στον προηγούμενο γύρο έκανε την έκπληξη. Έχει μια όμορφη ιδέα ποδοσφαίρου παίζοντας με την μπάλα κάτω.

κινητικότητα οι επιθετικοί τους. Το σύστημα τους είναι αρκετά παρόμοιο στα τελευταία τους παιχνίδια. Ποτέ δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Τους έχουμε αναλύσει, προσπαθήσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους.

Το ποδόσφαιρο είναι 11 εναντίον 11. Υπάρχει σεβασμός. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο για να μας σέβεται και αυτός. Έτσι κάνουμε τα δύο χρόνια τώρα και έτσι θα είναι με εμένα στον πάγκο».

Για την επανασύνδεσή του με τους Λαμέλα και Περείρα είπε:

«Σε σχέση με όλα τα παιδιά είμαι χαρούμενος. Όχι μόνο για αυτούς τους δύο αλλά και για τους υπόλοιπους νέους παίκτες, όπως και με τα παιδιά που κάνουμε προπονήσεις εδώ και δύο χρόνια. Αισθάνθηκα καλά όταν τους είδα γιατί γνωριζόμαστε από παλιά.

Έχω μαζί τους ένα παιχνίδι χρόνο. Είχαν ξεκινήσει ακριβώς τη στιγμή που εγώ έκανα τα τελευταία μου παιχνίδια. Πιστεύω ότι ζήσαμε μαζί από τις πιο στενές στιγμές της Ρίβερ Πλέιτ. Η Χάρηκα πολύ να τους βλέπω για το πώς εξελίχθηκε η καριέρα τους, για το πώς βελτιώθηκε μετά την απόφασή τους να φύγουν από την Αργεντινή και να πάνε στην Ευρώπη.

Υπήρξε μια βελτίωση στο ανθρώπινο κομμάτι και ένας τρόπος για να διατηρηθεί σε μεγάλα πρωταθλήματα που δεν είναι εύκολο. Όταν προέκυψε η πιθανότητα να έρθουν, μίλησα αρκετά μαζί τους, τους εξηγώ πως ζούμε το ποδόσφαιρο εδώ, για τους συμπαίκτες τους και φυσικά τους εξηγώ τι ζητώ ως προπονητής, που δεν έχει σχέση όσο και να τους αγαπώ.

Τυχαίνει και είναι μεταξύ τους φίλοι. Αυτό που μου αρέσει είναι η λέξη που έχουν στο στόμα τους. Να νικάνε. Είναι στα χέρια μας να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Θα υπάρξει ο ίδιος ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες του ρόστερ».

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Νίκλας Ελίασον, ο οποίος αποκάλυψε μάλιστα ότι αναπροσαρμόστηκε το συμβόλαιό του κατά ένα χρόνο και θα μείνει στην ΑΕΚ έως το 2028!

«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Από τότε που ήρθαμε εδώ, εγώ και η οικογένεια μου είμαστε ευγνώμονες.

Φυσικά στο ποδόσφαιρο πάντα κυκλοφορούν πολλές φήμες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εγώ και το κλαμπ έχουμε μια εξαιρετική σχέση και έχουμε βρει μια πολύ καλή λύση για να συνεχίσουμε στο μέλλον μαζί.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και συμφωνήσαμε για μια επέκταση του συμβολαίου μου για έναν ακόμη χρόνο».

  ΑΠΕ-ΜΠΕ