Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 21:56

Στα χέρια του Μονεμβασιώτη ο Ηρακλής - Νέος προπονητής του «γηραιού» ο Οφρυδόπουλος

Γράφτηκε από τον
Στα χέρια του Μονεμβασιώτη ο Ηρακλής - Νέος προπονητής του «γηραιού» ο Οφρυδόπουλος

Στα χέρια του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη ανήκει από σήμερα το απόγευμα (23/7) ο Ηρακλής.

Μετά από διαβουλεύσεις ωρών, που έδειξαν σε κάποιο σημείο πως μπορεί να οδηγήσουν σε... ναυάγιο, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του συλλόγου, Στράτος Ευγενίου (σ.σ. ο οποίος δέχτηκε στη διάρκεια της ημέρας απειλή για βόμβα στον εργασιακό χώρο του, γεγονός που αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα) και ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης κατέληξαν σε συμφωνία και συνυπέγραψαν το συμφωνητικό μεταβίβασης του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ από τον πρώτο στον δεύτερο.

Στην πορεία, ο ιδιοκτήτης των «Φούρνων Βενέτη» τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, γνωστοποιώντας επίσημα το γεγονός.

Ανακοινώθηκε, επίσης, στην εκδήλωση το νέο ΔΣ της ΠΑΕ, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ως ο νέος προπονητής της ομάδας, όπως και στελέχη που θα πλαισιώσουν το τεχνικό επιτελείο.

Παρουσιάστηκε, επιπλέον, η φανέλα που θα φορούν οι ποδοσφαιριστές για τη νέα σεζόν, αλλά και το λεωφορείο με το οποίο θα μετακινείται η ομάδα. Αναφέρθηκε, επίσης, η σύσταση επιτροπής ενότητας για τον σύλλογο.

«Βασανιστήκαμε περίπου 30 ώρες, ήταν δύσκολη η ζωή μας για δύο μέρες, γιατί ο κ. Ευγενίου άλλαξε τις απαιτήσεις του. Έχουμε, όμως, πλέον, "λευκό" καπνό στις συζητήσεις μας. Δε θέλω να πω αρνητικά πράγματα, παρά μόνο πως όλη αυτή η ιστορία, η οποία κράτησε 8 μήνες, φτάνει σήμερα στο τέλος της.

Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να κάνουμε όμορφα πράγματα για τον Ηρακλή. Μιλώντας με τους οργανωμένους υποστηρικτές του συλλόγου, οι οποίοι με προσέγγισαν, εξήγησα από την πρώτη στιγμή, πως δεν είμαι Ηρακληδέας, δε μένω στη Θεσσαλονίκη, δεν είμαι Μακεδόνας. Είμαι Μικρασιάτης, Σμυρνιός και Απολλωνιστής. Θα προσπαθήσω με τη βοήθεια τη δική τους να βρούμε τρόπο να εξυγιάνουμε την ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Βρίσκομαι εδώ, λοιπόν, σήμερα για να συσπειρώσουμε τον κόσμο του Ηρακλή. Θεωρούμε ότι ο Ηρακλής είναι μια τεράστια ομάδα, που ακόμα και μετά από 15 χρόνια παρακμής, παραμένει στις 6 κορυφαίες των πρωταθλημάτων όλων των εποχών στη χώρα μας.

Ανακοινώνουμε τη συνεργασία των φούρνων Βενέτη με την ομάδα ΠΟΤ Ηρακλής. Το νέο όνομα της ομάδας είναι "Ηρακλής Φούρνος Βενέτης".

Οι επώνυμοι υποστηρικτές του Ηρακλή δε θέλουν να βάλουν χρήματα για την ομάδα, ο μόνος που έδειξε ενδιαφέρον ήταν ο Αντώνης Ρέμος.

Ο Ηρακλής έχει μόνο φωτιές, μόνο προβλήματα. Αυτή η γκίνια πρέπει να φύγει, πρέπει να αρχίσουμε να χαμογελάμε. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη τρέχουν για την ομάδα, ο Ερασιτέχνης είναι κόσμημα. Οι άνθρωποί του επιτελούν έργο.

Το πλάνο εξυγίανσης της ομάδας θα τηρηθεί ευλαβικά. Ο κόσμος της πρέπει να είναι πρωταγωνιστής. Υπάρχει ανάγκη για αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Με υπομονή και πίστη θα επιτευχθεί ο στόχος μας.

Η ομάδα έχει κάνει πολλά λάθη. Έφυγαν στεναχωρημένοι από αυτήν στο παρελθόν, άνθρωποι που προσέφεραν, όπως ο Μυτιληναίος, ο Χατζηπαναγής, ο Ρέμος, ο Σπανουδάκης, ο Εμφιετζόγλου και άλλοι.

Πρέπει να βρούμε τρόπο να ενωθούμε όλοι μαζί. Αποκαθιστώντας αυτούς τους ανθρώπους, αποκαθιστούμε την ιστορία μας. Συστήνουμε, λοιπόν, μια επιτροπή συσπείρωσης των δυνάμεων του Ηρακλή, με πρόεδρο τον κ. Θέο, τον προηγούμενο πρόεδρο του Ερασιτέχνη, η οποία θα πλαισιωθεί από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και άλλους επώνυμους Ηρακλειδείς που επιθυμούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η επιτροπή θα έχει στόχο την ενότητα και την αποκατάσταση της ιστορίας της ομάδας.

Είμαστε και θα παραμείνουμε αδέσμευτοι. Είμαστε η ομάδα των αυτόνομων. Δε μας αρέσει να έχουμε συμμαχίες και εξαρτήσεις, η ομάδα έχει αδικηθεί, υποφέρει, έχει νιώσει ταπείνωση ο κόσμος της. Πιστεύουμε όμως σε αυτή και θα τα καταφέρουμε».

«Είμαστε εδώ για να αναστυλώσουμε τον Ηρακλή. Χωρίς εκβιασμούς, νταβατζιλίκια, θα προχωρήσουμε μπροστά με ρεαλισμό, με σεμνότητα και ταπεινότητα. Θα κάνουμε πρωταθλητισμό στη Super League 2 και θα φέρουμε σιγά-σιγά τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του νέου ΔΣ, Αριστοτέλης Περράκης.

Αναλυτικά, το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο των «κυανόλευκων» έχει ως εξής: Αριστοτέλης Περράκης (πρόεδρος), Βασίλης Τανανάς (Α’ αντιπρόεδρος), Έλλη Περράκη (Β’ αντιπρόεδρος), Γιώργος Δημητριάδης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης (μέλη).

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θα είναι ο νέος τεχνικός καθοδηγητής της ομάδας, ο οποίος θα έχει μαζί του τους Μανόλο Σαλβαδόρ (τεχνικός διευθυντής), Ηλία Παπαθανασίου (τιμ μάνατζερ), Λευτέρη Βελέντζα (βοηθός προπονητής).

Θα γίνει, ακόμη, πρόταση στον Βασίλη Χατζηπαναγή να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή του Ηρακλή.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ